شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۹۲

  • پشت پرده دیپلماسی خاورمیانه‌ای آمریکا

    دنیای اقتصاد: هنگامی که آنتونی جی. بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ ۳۱ ژوئیه به مغولستان پرواز کرد، فکر و ذهن او به رویدادهای بسیار دور در خاورمیانه مشغول بود. به گزارش نیویورک‌تایمز، ساعاتی قبل از آن، اسرائیل یکی از رهبران ارشد حماس را در تهران ترور کرده بود و مقامات ایرانی قول تلافی ترور یکی از متحدان نزدیک در خاک خود را می‌‌‌دادند.
  • «گارانتی ساختمان» وظیفه کیست؛ دولت، شهرداری تهران یا مجلس؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: معاون شهردار تهران درباره «درد ساختمانی‌‌ تهرانی‌‌ها»، با آنها همدردی کرده اما نسخه‌‌ای که برای این چالش بزرگ یعنی «فروش آپارتمان بدون گارانتی بهره‌‌برداری» تجویز کرده، «مسوول اصلی تولید بدون گارانتی ساختمان» را از قبول مسوولیت معاف می‌کند.
  • تکلیف جدید «تسهیلات تکلیفی»

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد از بانک‌های دولتی درخواست کرد که با هماهنگی بانک مرکزی طرحی ارائه دهند که بخشی از وام ازدواج به‌صورت غیرنقدی در قالب خرید اقساطی لوازم خانگی به زوج‌های جوان پرداخت شود. او پس از این در یک یادداشت تلگرامی توضیحات تکمیلی در این زمینه ارائه کرد. همتی با اشاره به صف ۳۰۰هزار نفری که برای دریافت وام ازدواج وجود دارد، پیشنهاد کرد که بررسی‌هایی در زمینه امکان تامین لوازم خانگی مورد نیاز جوانان در کنار وام ازدواج صورت بگیرد. با این حال همتی در پایان یادداشت تلگرامی خود تاکید کرده است که بانک‌ها موظف به تسریع در تکلیف قانونی پرداخت وام ازدواج هستند و در شرایط و مقررات پرداخت وام ازدواج هیچ تغییری ایجاد نشده است.
  • بارقه‌های امید به فرهنگ و هنر

    دنیای اقتصاد: در دو سال گذشته و به دلیل اتفاقات اجتماعی شکل‌گرفته در جامعه ایران، بین هنرمندان و حاکمیت شکاف به وجود آمد. در این میان با برخی هنرمندان برخورد قضایی صورت گرفت و برخی نیز از ادامه فعالت ممنوع شدند. آنچه مشخص است اینکه وضعیت فعالیت طیف وسیعی از هنرمندان ایرانی به دلیل واکنش‌ها و اظهارنظرهایشان درباره حوادث اجتماعی با چالش روبه‌رو شده است. اگرچه در دولت گذشته بارها در این رابطه اظهارنظرهایی توسط مسوولان انجام شده اما مسیر برای فعالان هنر خیلی روشن نیست.
  • گام‏‏‌هایی برای تقویت مهارت‏‏‌های تفکر انتقادی

    شعیب حسنی
    تفکر انتقادی یعنی توانایی جمع‌‌‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات برای رسیدن به یک نتیجه منطقی. این مهارت تقریبا در هر صنعتی مهم است و در طیف وسیعی از موقعیت‌‌‌ها قابل استفاده است. دلیلش این است که تفکر انتقادی موضوع خاصی نیست، بلکه توانایی شما در تجزیه اطلاعات، داده‌‌‌ها، آمار و دیگر جزئیات برای شناسایی راه‌‌‌حل‌‌‌های رضایت‌‌‌بخش است.
  • دستورالعملی برای نابودی بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: همیشه یک قلمرو محدود از احتمالات در زمان وجود دارد که بی‏‏‏‌نهایت تکرار می‌شوند؛ این گزاره در گذر زمان بارها خودش را ثابت کرده‌است: «تاریخ تکرار می‌شود.» تنها کاری که واقعا می‌توان انجام داد این است که رویکردی که در قبال مشکلات گرفته می‌شود را تغییر داد. تکنولوژی‌های مختلف در آزمون زمان قرارگرفته‏‏‏‌اند و نویسنده بنابر نتیجه‏‏‏‌ای که از مرور اتفاقات تاریخی پیرامون سایر تکنولوژی‏‏‏‌ها می‌گیرد، در مورد بیت‌کوین می‌نویسد: بیم آن می‌رود با فراگیر‌شدن بیت‌کوین در سراسر جهان و تلاش برای ادغام آن با نظام مالی قبل از آنکه ظرفیت آن را داشته‌باشد، منجر به نابودی بیت‌کوین شود. منظور از نابودی بیت‌کوین، نابودی این تکنولوژی نیست بلکه نحوه استفاده از آن است. شبکه بیت‌کوین بدون سرور مرکزی، شبکه‌ای همتا به همتا است که هیچ نهاد مرکزی کنترل آن را در اختیار ندارد. ساتوشی ناکاموتو وایت‌پیپر بیت‌کوین را در دورانی منتشر کرد که جهان درگیر یک بحران مالی بسیار شدید شده بود و به عقیده بسیاری او تحت‌تاثیر همین بحران اقتصادی و با هدف انتقال قدرت از نهادهای متمرکز ناکارآمد به مردم و حذف نقش واسطه‏‏‏‌ها دست به راه‌اندازی بیت‌کوین زد.
  • دوراهی رونق گردشگری

    دنیای اقتصاد -فاطمه باباخانی: با رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای کابینه چهاردهم، ‌‌‌ متولی گردشگری هم مشخص شد. «سیدرضا صالحی امیری» وزیر گردشگری در بند «ب» برنامه‌‌‌های خود به موضوع گردشگری پرداخته است. او ۱۲ مورد را برای توسعه گردشگری ضروری تشخیص داده که بخش اعظم آنها به توسعه گردشگری داخلی مربوط می‌شود. نمونه آنها بخش چهارم که در آن آمده است : «تمرکز جدی و پیگیرانه بر توسعه گردشگری داخلی به منظور استفاده موثر از جوامع هدف محلی، محرومیت‌زدایی از روستاهای هدف گردشگری، مهاجرت معکوس از شهرها به مناطق روستایی و توسعه زیرساخت‌های اقامتی، سرگرمی در مناطق مختلف کشور.» در نظرسنجی دنیای اقتصاد که با ۵۶ فعال حوزه گردشگری هم انجام شده، شرکت‌کنندگان مهم‌ترین پیامد توسعه این شیوه از توریسم را «رونق اقتصادی در همه مناطق کشور» عنوان کرده‌‌‌اند. از نگاه این کارشناسان گرچه گردشگری داخلی و خارجی هر دو دارای اهمیت فراوانی هستند‌‌‌، اما اگر بخواهیم میان این دو اولویتی قائل شویم‌‌‌، می‌توان این اولویت را به توریسم داخلی داد. شیوه‌ای از گردشگری که به توسعه همه مناطق کشور منجر شده و در نهایت زیرساخت‌‌‌های توریسم را در روستاها و شهرهای کشور بهبود می‌‌‌بخشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر