شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۶۲

  • پرش تورم تولید خودرو

    دنیای اقتصاد: آخرین گزارش مرکز آمار در مورد «تورم تولیدکننده» نشان می‌دهد هزینه تولید در خودروسازی افزایش یافته، آن هم در شرایطی که سیاستگذار در ۱۵ ماه گذشته اجازه اصلاح رسمی قیمت به خودروسازان را نداده است. طبق گزارش منتشره، تورم سالانه در بخش خودرو شامل ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم‌تریلر (در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل) ۳۵.۵درصد رشد کرده است. رشد تورم تولید خودرو نه فقط در بخش سالانه، در حالت نقطه‌به‌نقطه و ماهانه نیز اوج گرفته است، موضوعی که معنای آن، رشد هزینه تولید خودرو در شرکت‌های خودروساز است. در این بین البته سرعت رشد تورم هزینه تولید خودرو در کشور در خرداد و نسبت به اردیبهشت کاهش یافته است. به عبارت بهتر، هزینه تولید خودرو در خرداد نسبت به اردیبهشت، با سرعت کمتری در مقایسه با اردیبهشت نسبت به فروردین، بالا رفته است.
  • دم همه را ببین!

    دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند، بعید است بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بلافاصله رویکرد خود را در قبال جنگ غزه پس از تصمیم بایدن برای کناره‌گیری تغییر دهد؛ حتی اگر به‌طور خصوصی از خروج رئیس‌جمهور از رقابت‌ها استقبال کند. نتانیاهو به احتمال زیاد در دوره حکومت جدید ترامپ، دست آزادتری در غزه خواهد داشت. تحلیلگران بر این باورند که نخست‌وزیر همچنان باید با بایدن و احتمالا معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس، برای شش‌ماه آینده کار کند و این، به گفته آنها، فضای کمی برای مانور او باقی می‌گذارد. «پاتریک کینگزلی» در گزارش ۲۲ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشت، تا ژانویه، بایدن تحویل مهمات ایالات‌متحده به اسرائیل و همچنین سطح حمایت دیپلماتیک کشورش از اسرائیل در سازمان ملل را کنترل خواهد کرد.
  • بهره‌وری؛ دغدغه ملی

    متن بیانیه انجمن بهره‌وری ایران خطاب به رئیس‌جمهور منتخب، دکتر پزشکیان که به امضای نصرالله جهانگرد، رئیس هیات‌مدیره و سید حمید کلانتری، مدیرعامل این انجمن رسیده، منتشر شده است. در این بیانیه بر غفلت از بهره‏‏‌وری در تولید ناخالص داخلی ایران به‌عنوان یکی از عوامل مهم توسعه‌نیافتگی تاکید شده است. میزان رشد بهره‌وری در هر کشوری حاکی از توانمندی‌ها، صلاحیت‌ها و شایستگی‌های نظام مدیریت و مدیران آن کشور است. بهره‌وری در واقع شاخص مهمی برای سنجش میزان پیشرفت و توسعه یک کشور و قدرت آن در اقتصاد جهانی است.
  • چالش‌های پیوستن به تجارت آزاد

    دنیای اقتصاد -میثم قریشی: اقتصاد عراق پس از رکود شدید ناشی از همه‏‏‏‌گیری کرونا در سال‌۲۰۲۰ به بهبود خود ادامه داد، اما محدودیت‌های رشد در بخش نفت دوباره ظاهر شده‌است. رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) به دلیل کاهش تولید اوپک‌پلاس در ۹ماهه اول سال‌۲۰۲۲ به ۷.۰‌درصد در سال ‌رسید. تولید ناخالص داخلی نفت که ۶۱‌درصد از تولید ناخالص داخلی واقعی را در سال‌۲۰۲۲ تشکیل می‌داد، با وجود توافق اوپک‌پلاس در سه‌ماهه آخر سال، ۱۲.۱‌درصد رشد داشته‌است. در مقابل، رشد تولید ناخالص داخلی غیرنفتی به دلیل رکود صنایع غیرنفتی و کاهش فعالیت‌های کشاورزی به دلیل خشکسالی و کمبود آب کاهش‌یافت.
  • مصائب اینماد

    دنیای اقتصاد: این روزها که بازار درخواست‌‌ها از رئیس‌جمهور منتخب داغ است، اینماد هم به عنوان یکی از موضوعات چالش‌برانگیز برای کسب‌وکارهای اینترنتی و مصرف‌کننده مطرح می‌شود؛ تا جایی که فعالان اقتصاد دیجیتال مدت‌ها نسبت به افزایش بی‌اعتمادی به نماد اعتماد الکترونیکی و چالش کسب‌وکارها تحت تاثیر اجباری‌شدن دریافت این نماد ابراز نگرانی می‌کردند.
  • رای غول‏‏‌های تکنولوژی در انتخابات

    دنیای اقتصاد: سال ۲۰۱۶، وقتی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، جو ناامیدی منطقه سیلیکون ولی را به عنوان قطب نوآوری ایالات متحده و سنگر باورهای لیبرال، دربرگرفت. همان زمان، سم آلتمن، هم‌‌‌بنیان‌گذار شرکت اوپن‌‌‌ای‌‌‌آی در توییتی نوشت: «این بدترین اتفاقی است که در زندگی‌‌‌ام افتاده.» شروین پیشه‌‌‌ور، مدیرعامل سابق هایپرلوپ وان و از سرمایه‌گذاران اوبر که خواستار جدایی کالیفرنیا از ایالات متحده شده نیز این اتفاق را «وحشتناک» توصیف کرد. حالا پس از گذشت ۸ سال، فضا در دره سیلیکون تغییر کرده. عده زیادی از افراد صاحب نفوذ و قدرت و ثروت حالا پشت ترامپ و معاون او، «جی دی ونس»، از سرمایه‌گذاران سابق سیلیکون ولی، صف کشیده‌‌‌اند تا به پیروزی او در رقابت ریاست جمهوری کمک کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر