شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۶۰

  • ریل نجات صنعت

    دنیای اقتصاد: از دهه ۹۰، اقتصاد ایران تحت تاثیر شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفته و به تبع آن ارتباط بازار ایران با بازارهای بین‌المللی و موضوعاتی نظیر نقل و انتقال ارز با دشواری مواجه شده است؛ اما در عین حال نباید نادیده بگیریم که بسیاری از مشکلات موجود ما در حوزه اقتصاد و صنعت به علت نبود سیاست صنعتی و اعمال سیاست اقتصادی دستوری و تصدی‌گری دولت است. اکنون بسیاری از صاحب‌نظران این امر همچون استادان و کارشناسان اقتصاد، پژوهشگران و کارآفرینان معتقدند که با روی کارآمدن دولت جدید، زمان عملیاتی کردن و اعمال سیاست جدید بر فضای صنعت و اقتصاد کشور فرارسیده است.
  • در بندر حدیده چه اتفاقی افتاد؟

    دنیای اقتصاد: ارتش اسرائیل گفت که در پاسخ به حملات حوثی‌ها، حملاتی را علیه شهر بندری حدیده در دریای سرخ یمن انجام داده است. وزارت بهداشت یمن که در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها فعالیت می‌کند، اعلام کرد که در نتیجه حملات اسرائیل سه نفر کشته و ۸۷نفر زخمی شدند که بسیاری از آنها دچار سوختگی شدید شده‌اند. حملات هوایی اسرائیل در روز شنبه یک روز پس از آن انجام شد که حوثی‌ها مسوولیت حمله پهپادی به تل‌آویو را بر عهده گرفتند که در آن یک نفر کشته و ۱۰نفر زخمی شدند. صبح روز یکشنبه، ژنرال یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها طی یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این گروه با تعدادی موشک بالستیک به شهر بندری ایلات در اسرائیل حمله کرد که «با موفقیت به اهداف خود دست یافت».
  • سازمان هوش مصنوعی؛ عامل یا مانع توسعه؟

    دنیای اقتصاد: کشورها برای عقب‌نماندن از توسعه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در حال رقابت هستند و سرمایه‌گذاری‌ و قانون‌گذاری‌های جدی در این خصوص انجام داده‌اند؛ اما در ایران نه تنها به‌دلیل تحریم‌ها و کمبودهای زیرساختی نمی‌توان از تمام مزایای این فناوری بهره برد، بلکه سیاستگذار نیز در فراهم‌کردن مقدمات قانونی و فنی توسعه آن هم ضعیف عمل کرده است. گواه آن، اقدامات اخیر دولت در توسعه هوش مصنوعی است که به تدوین سند، تشکیل مرکز ملی و در نهایت سازمان ملی هوش مصنوعی محدود شده است. با این حال کارشناسان و فعالان، این اقدامات دیرهنگام را موثر می‌دانند و در عین حال، نسبت به راه‌اندازی سازمان هوش مصنوعی درخصوص رقابت با بخش خصوصی، موازی‌کاری و فناوری‌زدگی انتقاد دارند و معتقدند که فعالیت این سازمان باید به تسهیل‌گری و ایجاد زیرساخت محدود شود.
  • مقاصد توریستی علیه توریست‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: تظاهرات هزاران نفر از ساکنان خشمگین بارسلونا علیه گردشگری بیش از حد و حتی آب ریختن آنها روی گردشگران و همچنین اعتراضات چندی پیش در ونیز ایتالیا و مناطقی دیگر از جهان، باعث شد تا سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌‌‌ها توجه خود را به موضوع «گردشگری بیش از حد» معطوف کنند، زیرا، صنعتی که زمانی یکی از ابزارهای صلح و دیپلماسی و ایجاد روابط میان دولت‌‌‌ها و مردم بومی با گردشگران به‌‌‌شمار می‌‌‌رفت، اکنون به یک موضوع آسیب‌‌‌زا تبدیل شده که می‌تواند گردشگران و جوامع محلی را مقابل یکدیگر قرار دهد.
  • اصول ساخت دولت خوب

    چهاردهمین دولت جهموری اسلامی ایران در شرایطی روی کار می‌‌‌آید که ایرادات جدی به شکل و محتوای کابینه و بخش اجرایی و نیز نحوه رسیدگی به مسائل عمومی وارد است. دولت در شرف تاسیس مسعود پزشکیان نیز در بدو ورود با این مسائل روبه‌روست و شاید همین وضعیت است که مشارکتی کردن تشکیل دولت را به محور کار تبدیل کرده است. هنوز کسی از موفقیت یا عدم‌موفقیت این دولت اطمینان یا اطلاعی ندارد. اما کارشناسان معتقدند اصول مشخصی برای ساخت‌وساز یک دولت خوب و تشکیل یک کابینه قوی و ارائه سیاست‌‌‌های درست برای مسائل عمومی وجود دارد که باید مورد توجه دولت چهاردهم قرار گیرد. یکی از ‌‌اصول کلیدی، رضایت عمومی از سیاست‌‌‌هاست که در این پرونده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
  • عصر جاودانگی طلای ‌سیاه

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: حرکت به سمت انرژی‌های سبز برای مبارزه با تغییرات اقلیمی که پیشتر به‌عنوان آینده‌ای اجتناب‌ناپذیر درنظر گرفته می‌شد، در چند ماه اخیر نشانه‌های نگران‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای از کاهش شتاب را نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد روند تغییر به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر با مشکلاتی مواجه‌شده و تغییرات مدنظر با سرعت موردانتظار پیش نمی‌رود. اولین علامت این تغییر، کاهش فروش خودروهای الکتریکی (EV) است که به‌عنوان نماد تحول در صنعت حمل‌ونقل و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شود.
  • بازار هنر ایران در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: بازار هنر ایران فعلا در ۱۴۰۳ بیش از ۲.۵میلیون دلار، معادل حدود ۱۵۰میلیارد تومان، در حراجی‌های بین‌المللی فروش داشته است. اگر فروش ۱۹۰میلیارد تومانی حراج تهران در تیرماه را هم به آن اضافه کنیم، می‌توان گفت از ابتدای سال تا امروز گردش مالی بازار هنرهای تجسمی در ایران به بیش از ۳۴۰میلیارد تومان رسیده است که البته رکورد چندان بالایی نیست. برای درک ابعاد این بازار یادآور می‌شویم که بازار هنرهای تجسمی ایران در سال ۱۳۹۹، یعنی در زمانی که اوج بیماری کرونا بود، بیش از ۹.۸میلیون دلار، معادل حدودی ۵۹۰میلیارد تومان، فروش را ثبت کرده است. نمودار زیر مقایسه ابعاد بازار تجسمی ایران در چند سال اخیر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر