شماره روزنامه ۶۱۰۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۷ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۵۷

  • چرا انتخاب شورایی؟

    دنیای اقتصاد: روز گذشته آخرین فرصت معرفی وزرای پیشنهادی احزاب به شورای راهبری دولت چهاردهم بود. بر این اساس از امروز اسامی گزینه‌های وزارتخانه‌های مختلف از سوی شورای راهبری دسته‌بندی و به کارگروه‌ها ارجاع می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد از هفته آینده کارگروه‌ها وارد بررسی گزینه‌های وزارتخانه‌های مختلف شوند. «دنیای اقتصاد» با جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه، مصطفی نخعی نماینده مجلس، یعقوب اندایش عضو کارگروه انتخاب سازمان امور اداری و استخدامی دولت چهاردهم و حمیدرضا جلایی‌پور فعال سیاسی در مورد نحوه گزینش اعضای کابینه دولت چهاردهم به گفت‌وگو پرداخت.
  • رالی صندوق‌ها در صعود شاخص

    دنیای اقتصاد -علی قاسمی : بورس ایران، طی ۱۰سال اخیر روند خوبی را برای توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پیش گرفته است؛ به طوری که تنوع این صندوق‌ها و نحوه چینش دارایی‌‌‌های موجود در آن، بازدهی‌‌‌های متفاوتی را در برهه‌‌‌های زمانی مختلف برای اهالی بازار رقم خواهد زد. در روندهای هیجانی صعودی، صندوق‌های اهرمی سرمایه‌گذاران را یک گام نسبت به شاخص کل جلوتر خواهد انداخت. صندوق‌های مختلط در روندهای رنج‌‌‌گونه، بازدهی خوبی دارند و صندوق‌های درآمد ثابت نیز در روندهای کاهشی می‌‌‌توانند سود اندکی را برای پرتفوی آنها به ارمغان آورند.
  • هشدار اقتصادی به پکن

    دنیای اقتصاد: رشد اقتصادی چین در سه‌ماه دوم۲۰۲۴ به ۴.۷درصد رسید. کارشناسان اعتقاد دارند این رقم نسبت به انتظاراتی که پیش از این وجود داشت و همچنین رشد اقتصادی سه‌ماهه ابتدایی سال جاری کاهش قابل توجهی یافته است. در سه‌ماه اول۲۲۰۴ رشد اقتصادی چین معادل ۵.۳درصد بود که وضعیت مناسبی به شمار می‌رفت. بنابراین می‌توان گفت سرعت رشد اقتصادی دومین اقتصاد جهان کند شده است.
  • ۳ کشور اول گردشگری جهان

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: با بازگشایی آسیا و اقیانوسیه به روی گردشگری جهان در سال ۲۰۲۳، «چین» توانست بار دیگر جایگاه خود را به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار گردشگری در جهان به‌‌‌دست آورد و مجددا از آمریکا سبقت بگیرد. گردشگری سازمان ملل (UN Tourism)، در گزارشی به معرفی اولین‌‌‌های جهان در همه زمینه‌‌‌ها شامل تعداد ورودی گردشگران بین‌المللی، درآمدهای حاصل از توریسم و هزینه‌‌‌کننده‌‌‌ترین گردشگران جهان پرداخته است. این لیست برترین‌‌‌ها نشان می‌دهد، با ورود چند کشور نوظهور به این لیست‌، فهرست اولین‌‌‌های گردشگری جهان، تقریبا مشابه سال‌های پیش از همه‌گیری است و مقاصد سنتی مجددا بازار گردشگری جهان را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.
  • باید ها و نبایدهای پزشکیان در اقتصاد

    محمد‌حسین شاوردی: رئیس دولت چهاردهم در شرایطی سکان هدایت دولت را در دست می‌گیرد که کشور با انتخاب‌‌‌هایی به‌شدت سخت و با تبعات بسیار پرهزینه روبه‌روست. حذف یا ادامه ارزپاشی ارزان در بازارها و اقتصاد، ادامه فیلترینگ یا رفع آن، تداوم یا پایان اعطای یارانه‌‌‌های سنگین در بخش انرژی، افزایش کارآیی دولت با کاهش کسری بودجه یا بی‌‌‌توجهی به این مهم، بازگشایی یا بسته ماندن بازارهای جهان به روی ایران و گذار از اقتصاد رانت‌‌‌محور به اقتصاد ارزش‌‌‌آفرین و مولد همه از ابرتصمیماتی است که اتخاذ آنها پرهزینه و توجه به آنها ضروری است. در این شرایط، بسیاری می‌‌‌پرسند پزشکیان چه کند و چه نکند تا به سرنوشت دولت‌‌‌های قبلی دچار نشود و موفقیت‌‌‌هایی نسبی را در پایان کار خود در دولت چهاردهم رقم بزند؟ به نظر می‌رسد دست‌‌‌کم در چند حوزه می‌‌‌توان با اتخاذ تصمیماتی از بدترشدن شرایط پیشگیری کرد. اقتصاد دیجیتال یکی از مسیرهایی است که دولت می‌‌‌تواند با اتخاذ تصمیم مبتنی بر جلب نظر ذی‌نفعان، تغییری جدی در کیفیت زندگی عموم شهروندان ایران ایجاد کند. در این پرونده از «باشگاه اقتصاددانان» سعی شده است از چند زاویه پیشنهادهایی برای بهبود کیفیت کار دولت چهاردهم ارائه شود.
  • عامل صعود قیمت‌ گوشی‌؛ اختلال سیستمی یا عمدی؟

    دنیای اقتصاد: با وجود تعطیلات و آرامش نسبی در بازار ارز، قیمت تلفن‌های همراه رده‌بالا تا ۴۰ درصد افزایش یافته‌ است و برخی از مدل‌های گوشی نیز در بازار ناموجود شده‌اند. فعالان بازار موبایل علت این موضوع را حذف ارز نیمایی برای واردات گوشی‌های کمتر از ۶۰۰دلار و افزایش تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار می‌دانند. عده‌ای دیگر از بازیگران این حوزه نیز باطل‌شدن ثبت‌سفارش برخی از واردکنندگان در یک هفته اخیر و امکان ثبت‌سفارش جدید صرفا برای تولیدکنندگان را در صعود چشمگیر قیمت‌ها در بازار موبایل موثر می‌دانند. اینکه موارد ذکر شده چه میزان در افزایش چشمگیر قیمت‌ها در بازار نیمه‌تعطیل موبایل تاثیرگذار بوده، قابل بررسی نیست؛ با این حال به گفته فعالان قرار است از هفته آینده اختلالات در سامانه جامع تجارت رفع شود که باید منتظر ماند و دید خبری از اصلاح ابلاغیه‌های اخیر می‌شود یا همچنان در بر همان پاشنه می‌چرخد؟
  • تفاوت‏‏‌های کلیدی فرهنگ و جو سازمانی

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    جو سازمانی در مقابل فرهنگ سازمانی؛ کدام مهم‌تر است و این دو عامل چقدر بر کارکنان و عملکرد آنها تاثیر می‏‏‌گذارند؟ این تاثیر نسبتا زیاد است. در یک مطالعه جهانی که اخیرا توسط موسسه PwC انجام شده، اکثریت (۶۷ درصد) پاسخ‏‏‌دهندگان اظهار کردند که فرهنگ مهم‌تر از استراتژی یا عملیات است. سازمان‌هایی که فرهنگ متمایز دارند، مزیت رقابتی بیشتری را تجربه می‌کنند و این موضوع به ۴۸‌درصد درآمدزایی بیشتر، ۸۰‌درصد رضایت بیشتر کارکنان و ۸۹‌درصد رضایت بالاتر مشتری منجر می‌شود. این موضوع برای اکثر متخصصان منابع انسانی تعجب‏‏‌آور نیست، زیرا فرهنگ‏‏‌های قوی در شرکت‌ها مدت‏‏‌هاست با بازدهی بالای آنها رابطه مستقیمی داشته است. نکته این است که هنگام بحث درباره فرهنگ سازمانی، نادیده گرفتن جو سازمانی اشتباه است. برای اینکه بدانید چرا، با ما همراه باشید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر