شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۴۸

  • چرا بایدن باید کناره‌گیری کند؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: مناظره هفته گذشته بایدن با ترامپ یک افتضاح تمام‌عیار بود، اما تلاش‌های هم‌حزبی‌های بایدن و کارزار انتخاباتی او برای لاپوشانی و پنهان ‌کردن واقعیت، از آن هم بدتر است.تماشای پیرمردی پریشان حواس که برای به‌ خاطرآوردن کلمات و حقایق تقلا می‌کند، عذاب‌آور بود. ناتوانی او در ارائه استدلال علیه یک حریف ضعیف نیز مایوس‌‌کننده بود. اما تلاش‌های کارزار انتخاباتی بایدن برای انکار آنچه ده‌ها میلیون آمریکایی با چشمان خود مستقیم شاهد آن بودند، سمی‌تر است؛ چراکه بی صداقتی موجب تحقیر و خواری می‌شود.
  • موافقان و مخالفان بازی با نرخ ارز

    تعداد زیادی از تحقیقات نظری و تجربی نشان می‌دهند کاهش ارزش واقعی نرخ ارز (RER) برای رشد و توسعه اقتصادی مفید است؛ درحالی‌که ارزش‌گذاری بیش از حد اثر معکوس دارد. به‌رغم مزایای این موضوع، بسیاری از کشورهای درحال‌توسعه از اجرای سیاست‌هایی که کاهش ارزش ارز را تسهیل می‌کنند، اجتناب می‌کنند یا عمدا ارزش‌گذاری بیش از حد را انتخاب می‌کنند. چرا بسیاری از کشورها سیاست‌های ارزی‏‏‏‌ را اتخاذ می‌کنند که ممکن است مانع توسعه بلندمدت آنها شود؟ کاهش ارزش ارز (PER) می‌تواند نوعی سپر دفاعی برای صنایع قابل تجارت داخلی نسبت به رقبای بین‌المللی ایجاد کند. سیاست‌های RER می‌توانند با تحریک صادرات و کاهش کسری حساب جاری، وابستگی اقتصاد به جریان‌های سرمایه خارجی را کاهش دهند. به لطف حضور بیشتر سرریزهای دانش یا یادگیری از طریق گسترش تجارت با بالا نگه‌داشتن قیمت کالاهای قابل‌مبادله نسبت به کالاهای غیرقابل تجارت می‌توان ابزاری برای سیاست توسعه تولید ایجاد کرد.استفاده از RER به‌عنوان انگیزه‏‏‏‌ای برای افزایش گردش منابع در فعالیت‌های قابل‌مبادله می‌تواند به اقتصادهای کم‌درآمد کمک کند تا بهره‏‏‏‌وری فوری و رشد سریع داشته باشند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دوره‏‏‏‌های پایدار افزایش سرمایه‌گذاری در کشورهای با نرخ ارز واقعی رقابتی بیشتر است.
  • آمار اشتغال علیه بایدن

    دنیای‌اقتصاد: وزارت کار ایالات‌متحده با انتشار داده‌های شغلی ماه ژوئن ‌بار دیگر توجه سیاستگذاران کمیته فدرال‌رزرو را به خود جلب کرد و تمرکز آنها را بر تغییر جهت سیاست‌های پولی افزایش داد. آمارها حاکی از آن است که نرخ بیکاری با افزایش ۰.۱‌واحد‌درصدی نسبت به ماه مه به بالاترین سطح ۳۱ ماهه خود رسید. بر این اساس نرخ بیکاری با پیشی‌گرفتن از برآوردها مبنی‌بر درجازدن در سطوح قبلی (۴‌درصدی)، در پله ۴.۱‌درصدی ایستاد، اما درمیان این ارقام نگران‌کننده، ایجاد مشاغل جدید فراتر از انتظارات توانست اندکی اوضاع را بهبود بخشد. قابل‌ذکر است که در ماه مذکور، ۲۰۶‌هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شد که نسبت به پیش‌بینی‌ها ۱۶‌هزار نفر افزایش یافت و نسبت به ماه قبل حدود ۴‌هزار نفر کاهشی شد.
  • بهار سخت خودروسازی

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور بهار امسال را در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته با افت تولید سپری کردند، با‌این‌حال تیراژ ماهانه آنها افزایش یافت. غول‌های جاده‌‌مخصوص شامل ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در سه ماه ابتدایی امسال حدود ۲۱۳هزار دستگاه انواع خودروی سواری را به تولید رساندند. با توجه به آمار تولید حدودا ۲۳۶هزار دستگاهی آنها در فصل مشابه پارسال، تیراژشان حدود ۱۰درصد کاهش پیدا کرده است. در غیاب آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارنامه تولید خودروسازان با استناد به گزارش‌های ارسالی آنها به سامانه کدال بورس قابل بررسی است. با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در سه ماه ابتدایی امسال مشخص می‌شود که آنها با وجود بهبود تیراژ ماهانه خود (خرداد به اردیبهشت)، بهار امسال را با افت به پایان رسانده و وارد تابستان شده‌اند.
  • چشم‌انداز صعودی بهای نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بهای آتی نفت‌برنت در بحبوحه کاهش موجودی‌‌‌‌‌های نفت‌خام آمریکا و تقاضای بالا، در روز جمعه ۵ ژوئیه به بیش از ۸۷دلار در هر بشکه رسید ‌و بالاترین میزان از اوایل آوریل را تجربه کرد. این روند صعودی، منجر به افزایش هفتگی نزدیک به ۳‌درصد شد که ناشی از ترکیبی از کاهش چشمگیر موجودی‌‌‌‌‌های نفت آمریکا و تقاضای فصلی است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) گزارش داده که هفته گذشته، موجودی‌‌‌‌‌ نفت ایالات‌متحده به میزان ۱۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه کاهش‌یافت که با انتظارات بازار برای کاهش ۶۸۰‌هزار بشکه‌ای در تضاد بود. این کاهش ناگهانی در موجودی‌‌‌‌‌ها نشان‌دهنده وضعیت عرضه فشرده‌‌‌‌‌تر است که به‌طور طبیعی قیمت‌های بالاتر نفت را در هفته‌های آتی به‌دنبال خواهد داشت.
  • تردز یک ساله شد

    دنیای اقتصاد: در ماه ژوئیه سال گذشته تردز، نسخه متا برای رقابت با ایکس، معرفی شد، کاربران سراسر دنیا استقبال قابل‌توجهی از حضور و فعالیت در این شبکه اجتماعی کردند. به این ترتیب بود که تب تردز بالا گرفتن و تنها در طول همان چند روز اول از زمان معرفی، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در این شبکه اجتماعی جدید ثبت‌نام کردند. بسیاری از علاقمندان به فعالیت و حضور در تردز می‌خواستند ببینند که آیا محصول جدید مارک زاکربرگ، بالاخره یک بار برای همیشه ایلان ماسک و شبکه اجتماعی‌اش را کنار خواهد زد یا خیر. در آن زمان زاکربرگ ابراز امیدواری کرده بود که این اپلیکیشن در نهایت می‌تواند ده برابر کاربران بیشتری نسبت به ایکس را جذب کند. در همین راستا او در جولای گذشته در پستی نوشته بود: «کمی زمان می‌برد، اما فکر می‌کنم باید یک اپلیکیشن گفتگوی عمومی با بیش از یک میلیارد نفر کاربر در متا وجود داشته باشد. توییتر فرصت انجام این کار را داشته، اما موفق نشده است. امیدواریم ما این کار را انجام دهیم.»
  • از پیشتازی اپراتورها تا دسترسی به فناوری‌های جدید

    دنیای اقتصاد: بیست و هفتمین دوره از نمایشگاه الکامپ به پایان رسید. البته در این دوره رویدادهایی همچون تینواستارز، توان‌‌‌تک، الکام‌‌‌پیچ و الکام‌‌‌تاکز به روال سابق برگزار شد، اما اضافه شدن الکام کامرس و اینشورنس به‌‌‌عنوان دو عضو جدید به الکامپ تاکنون آورده‌‌‌ خاصی به جز غرفه‌‌‌داری نداشته است. از سوی دیگر، بررسی اخبار منتشر شده از حضور شرکت‌ها در این دوره نشان می‌دهد که اپراتورهای همراه نسبت به سایر شرکت‌ها حضور پررنگ‌‌‌تر و سهم‌‌‌ بیشتری در تصاحب اخبار امضای تفاهم‌‌‌نامه و رونمایی از محصولات جدید داشته‌‌‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر