شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۸۳

  • موانع جهش تولید چیست؟

    دنياي اقتصاد: سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر معظم انقلاب، سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شد. نام‌گذاری شعار سال بر لزوم توجه بر جهش تولید اشاره دارد، این در شرایطی است که رهبر انقلاب سال گذشته نیز بر رشد تولید تاکید کردند و به نظر می‌رسد انتظارات ایشان در سال گذشته تامین نشد و بر همین اساس بار دیگر در شعار سال بر تولید تاکید شده است. نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به موانع رشد تولید اشاره کرد. او یکی از موانع رشد تولید را نبود زیر‌ساخت‌های لازم صنایع عنوان کرد.
  • همه شاغلان تعطیل می‏‏‌شوند؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: اوایل خرداد مجلس دوازدهم آغاز به کار خواهد کرد‌‌‌، اما پیش از این تاریخ به گفته عباس گودرزی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی لایحه ساماندهی تعطیلات به سرانجام رسیده و شاغلان در ایران مشمول «ویکند دو‌روزه» خواهند شد.
  • شوک قریب‌‌‌الوقوع به دیابتی‌‌‌ها؟

    دنياي‌‌‌اقتصاد‌-‌گروه صنعت و تجارت: مسیر دسترسی افراد دیابتی به «نوار تست قند خون» در معرض دو «تهدید دست‌‌‌ساز» قرار گرفته که اگر از ناحیه هر یک از آنها، تخریب شود، شوک مشابه «قحطی انسولین» که حدود ۲ سال پیش رخ داد، این‌بار برای «نیاز حیاتی دیگر این افراد» تکرار می‌شود.
  • ارکستر ناهماهنگ تامین کالاهای اساسی

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: ماجرای ارز چند نرخی که مستقیما به کالاهای اساسی گره‌خورده است، اکنون مدت‌‌‌‌ها است که ادامه دارد و کارشناسان را در یک دوراهی قرار داده‌است.از آنجا که کل سیستم ارزی ایران چندنرخی است و آزاد‌کردن یکباره قیمت ارز می‌تواند اثرات اجتماعی و سیاسی در پی داشته‌باشد، بسیاری اقدام یکباره در زمینه حذف نظام ارز چند نرخی را با احتیاط مطرح می‌کنند. با این‌حال فعالان بازار در این زمینه جسارت بیشتری دارند و خواهان تغییر نظام ارز چندنرخی هستند. از سوی دیگر فساد بالقوه و نیز ناهماهنگی‌‌‌‌های فراوان و قابل‌توجهی که در دستگاه‌های دولتی دست‌‌‌‌اندرکار برقرار است، در برخی برهه‌‌‌‌ها دست همه را می‌بندد و کالای مردم نیز روی ارزانی به خود نمی‌‌‌‌بیند، به‌ویژه در سال‌جاری که در میان تصمیمات رسمی دولت در بودجه‌ و سخنان مقامات مسوول تضادهایی آشکار به چشم می‌خورد. درحالی‌که در بودجه‌ به میزان قابل‌ملاحظه‌ای از ارز دولتی کالاهای اساسی حذف شده‌است، اکنون مقام‌‌‌‌های رسمی اظهاراتی مبهم درباره تامین ارز نیازهای «قانونی» کالایی مطرح می‌کنند. سالی که علاوه‌بر سرگردانی، با وجود کسری ۱۸‌میلیارد دلاری تجارت ممکن است سال‌مضیقه دلار در کشور نیز باشد.
  • اوپک‌پلاس در مخمصه کاهش تولید

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: اعضای اوپک‌پلاس اخیرا تصمیم گرفتند تا یک‌بار دیگر کاهش تولید نفت خود را تمدید کنند، اقدامی قابل پیش‌بینی که به نوبه خود تاثیر موردنظر ائتلاف کشور‌های تولیدکننده طلای سیاه را برای افزایش بهای نفت به‌دنبال داشت، با این حال تحلیلگران بازار معتقدند این استراتژی تنها برای مدت محدودی می‌تواند موثر باشد و سازمان اوپک و متحدانش در نهایت باید رویکرد خود را در مورد تمدید کاهش تولید مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. سال‌گذشته، تاجران نفت، به‌ویژه در چین، عمدتا نگران تقاضا بودند. اکنون، آنها متوجه شده‌اند که دور نگه‌داشتن ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه نفت در روز از بازار، درحالی‌که تقاضا در سطح جهان همچنان در حال افزایش است، در نهایت منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت‌ها خواهد شد، درحالی‌که برخی از اعضای اوپک‌پلاس بیش از سهمیه تعیین‌شده خود تولید می‌کنند، تولید بیش از حد کشورهایی مانند ونزوئلا و لیبی، کاهش تولید را تضعیف نکرده، هرچند که این کاهش نمی‌تواند به‌طور نامحدود ادامه یابد.
  • رالی شرکت‌ها در زمین خدمات

    دنیای اقتصاد: صدوپنجمین گزارش اقتصادی شاپرک در روزهای اخیر منتشر شد. در بخش «عملکرد ماهانه شرکت‌های پرداختی» از این گزارش که «دنیای‌اقتصاد» برآن تمرکز دارد، دو حوزه اصلی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در وهله اول، حوزه عملکرد کلی شرکت‌ها در شبکه پرداخت مورد بررسی قرار می‌گیرد و از سوی دیگر عملکرد این شرکت‌ها در بازار کارت‌خوان فروشگاهی تحلیل خواهد شد. طبق داده‌های منتشرشده در ماه پایانی۱۴۰۲، به‌پرداخت ملت بار دیگر صدرنشین بالاترین مبلغ تراکنش‌های اسفندماه شد. این شرکت به همراه سایر شرکت‌های دیگر که در ادامه به آنها اشاره می‌شود، در بررسی شاخص اثربخشی به عددی فراتر از یک دست یافته‌اند.
  • تقابل انقلاب هوش‌مصنوعی و بحران انرژی

    دنیای اقتصاد: در سال ۲۰۲۲ وقتی یکی از روزنامه‌نگاران به دیدار سم آلتمن در خانه‌اش در سانفرانسیسکو رفت، متوجه دو بالاپوش صورتی رنگ روی کتابخانه شد. یکی از آنها لوگوی استارت‌آپ یادگیری ماشینی سم آلتمن، یعنی OpenAI، را داشت و دیگری هم نشان شرکت Helion را داشت که در زمینه هم‌جوشی هسته‌ای فعالیت می‌کند که سم آلتمن هم از آن حمایت می‌کند. آلتمن معتقد است که هزینه هوش مصنوعی و انرژی روی یکدیگر اثر متقابلی می‌گذارند. او این اثر متقابل را یک روند تصاعدی زیبا و طولانی خواند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر