شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۶۵

  • اتحاد نفتی دهلی‏‏‏‏‌نو و کرملین

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: هندوستان از آغاز وضع تحریم‌های غرب علیه نفت و گاز صادراتی روسیه و به‌دنبال خرید گسترده نفت‌‌‌‌‌خام از این کشور (البته با بهره‌‌‌‌‌مندی از تخفیف‌های جذاب و کم‌‌‌‌‌سابقه)، اقدام به پالایش بی‌‌‌‌‌وقفه و تبدیل آن به‌عنوان فرآورده‌های نفتی کرد. تخمین‌زده می‌شود دهلی‌نو در این مدت، حجمی با ارزش فراتر از یک‌میلیارد دلار فرآورده نفتی، تنها به ایالات‌متحده صادر کرده باشد. از سویی دیگر، کرملین با جیب پر خزانه به ‌‌‌‌‌واسطه دلارهای نفتی، به جنگ خود در اوکراین برای سومین سال‌متوالی ادامه‌می‌دهد. به‌عنوان نمونه، این کشور فروشی نزدیک به ۴۰‌میلیارد دلار نفت‌‌‌‌‌خام صادراتی به هندوستان را تنها در طول سال‌۲۰۲۳ تجربه‌ کرده‌است.
  • سه‌شنبه بزرگ به کام ترامپ؟

    دنیای اقتصاد-حسین موسوی: رای‌دهندگان در ۱۵ایالت، از جمله دو ایالت بزرگ موسوم به تایتان، یعنی کالیفرنیا و تگزاس، در روز ۵مارس برای خلق یک سه‌شنبه بزرگ به پای صندوق‌های رای رفتند. قرائن حاکی از آن است که انتخابات امسال، اپیزود جدیدی از سریال سال۲۰۲۰ باشد که در پی آن ترامپ و بایدن به رقابت با یکدیگر پرداختند.
  • خودروسازی در برهوت سود

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: خودروسازی ایران طی یک دهه گذشته در زیان غوطه‌ور شده، با‌این‌حال صنایع تامین‌کننده نهاده‌های تولید در این صنعت، روزگار پر‌سودی را می‌گذرانند، موضوعی که به نظر می‌رسد بیش از هر مساله‌ای با تفاوت سیاست قیمت‌گذاری در این بخش‌ها ارتباط دارد. با توجه به حضور خودروسازان وابسته به دولت و همچنین صنایع تامین‌کننده نهاده‌های تولید صنعت خودرو (از جمله پتروشیمی، فولاد، مس و آلومینیوم) در بورس، می‌توان به تفاوت بسیار زیاد میان وضع سوددهی «تامین‌کنندگان نهاده‌های تولید خودرو» و خودروسازان پی برد. در نگاه کلی، خودروسازی سال‌هاست صنعتی با زیان انباشته هنگفت به شمار می‌رود، اما پتروشیمی، فولاد، مس، آلومینیوم و دیگر تامین‌کنندگان نهاده‌های تولید خودرو و قطعات، ده‌ها هزار میلیارد تومان سود در سال تحصیل می‌کنند. حال پرسش اینجاست که چرا خودروسازی به عنوان صنعت تولیدکننده محصول نهایی، در زیان شناور است و صنایع پیشین آن روی ابرهای سودآوری سیر می‌کنند؟
  • رقابتی برای بازتعریف رهبری هوش مصنوعی

    در ادامه سلسله وقایع مرتبط با صنعت هوش مصنوعی، چند روز پیش ایلان ماسک بار دیگر تیتر خبرها شد؛ این بار با نشان دادن تشدید رقابتش با سم آلتمن، مدیرعامل شرکت.OpenAI این فصل جدید مناقشه، نه تنها تاکیدی است بر روحیه رقابتی دو تن از برجسته‌‌‌ترین چهره‌‌‌های سیلیکون ولی، بلکه به تغییری مهم در چشم‌‌‌انداز توسعه تکنولوژی هوش مصنوعی اشاره دارد.
  • نمایش گسل‏‏‏‏‌های تجارت‌جهانی

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‌الملل: کارآمدی سازمان تجارت‌جهانی در از میان برداشتن موانع تجاری، تضمین ثبات از طریق توافق‌های بین‌المللی و اجرای قوانین، پس از یک نشست آشفته و پرماجرای مقامات ارشد این سازمان،‌بار دیگر مورد تردید قرار گرفته‌است. گزارشی از بلومبرگ پرده از واقعیتی ناخوشایند در کنفرانس سیزدهم وزیران سازمان تجارت‌جهانی که هفته گذشته در ابوظبی برگزار شد، برداشت. این سازمان که برای تصمیم‌گیری نیازمند اجماع همه ۱۶۶ کشور عضو خود است، در کسب حتی کوچک‌ترین دستاوردها نیز ناکام ماند. در عصر حاضر که درگیری‌های مسلحانه، شکاف‏‏‏‏‌های ژئوپلیتیکی عمیق‏‏‏‏‌ و بازآرایی روابط تجاری، نظم اقتصادی پس از جنگ‌جهانی دوم را به چالش کشیده، دستیابی به موفقیت برای این سازمان دشوارتر شده‌است.
  • اطلس تجارت معدن

    دنیای اقتصاد: آمار تجارت خارجی در ۱۰ماهه ۱۴۰۲ حاکی از این است که صادرات و واردات بخش معدن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. بررسی‏‏‌ها اما نشان می‌دهد واردات بخش معدن نسبت به صادرات در این بازه زمانی افزایش بیشتری را ثبت کرده است. در حالی که صادرات معدن و صنایع معدنی به لحاظ ارزشی رشد ۱۲درصدی را نشان می‌دهد، واردات معدنی در این مدت، بیش از ۴۶‌درصد رشد داشته است. با این حال صادرات معدنی به لحاظ وزنی تغییرات بیشتری را ثبت کرده و افزایش ۳۵درصدی داشته است. واردات معدنی نیز از لحاظ وزنی افزایش ۲۴درصدی را در ۱۰ماهه ۱۴۰۲ در مقایسه با سال قبل ثبت کرده است.
  • بازی‌سازها: به جای تدوین سند، گوگل‌پلی را رفع فیلتر کنید

    روز دوشنبه وزیر فرهنگ و ارشاد از دستور رئیس‌جمهور برای تدوین سند جامع بازی‌های رایانه‌ای خبر داد. این دستور با واکنش فعالان و کارشناس‌های صنعت بازی به‌خصوص بازی‌سازها مواجه شد. به اعتقاد آنها تدوین سند، دغدغه بازی‌سازها نیست و درد فعلی این صنعت، رفع فیلترینگ گوگل‌پلی است. یکی از بازی‌سازها کاهش ۴۰ درصدی درآمد بازی‌سازها و از بین رفتن ۹۰ درصد بازار تبلیغات این صنعت را از جمله تبعات سنگین فیلترینگ گوگل‌پلی اعلام می‌کند. با توجه به شرایط فعلی نیز رئیس کمیسیون بازی‌های رایانه‌ای سازمان نصر تهران از نابودی صنعت بازی ایرانی، ابراز نگرانی می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر