شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۹ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۳۹

  • نبض ملک کلنگی از روی ۶۳ فایل فروش

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: قیمت زمین در تهران دو سال است که به صورت رسمی اعلام نمی‌شود.
  • محرک ۷‌گانه سرمایه‌گذاری در صنعت برق

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت‌و معدن: هفت‌راهکار پیشنهادی برای به‏‏‌صرفه شدن سرمایه‌گذاری در تولید برق در نشست کمیسیون انرژی اتاق ایران مطرح و بررسی شد. در حالی که خسارت ناشی از خاموشی‏‏‌های امسال، ۱۱۶‌هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود، بار مالی اجرای این راهکارها، ۱۵‌هزار میلیارد تومان است. این هفت‌راهکار شامل تدوین و ابلاغ ضوابط قیمت‌گذاری در بازار برق و تعدیل سالانه مولفه‏‏‌های قیمت متناسب با تورم، اعطای مجوز فروش برق به مصرف‌کنندگان بزرگ طی قراردادهای دوجانبه و مستقیم به نیروگاه‏‏‌های جدیدی که با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی احداث می‏‏‌شوند، اصلاح قراردادهای خرید برق از نیروگاه‏‏‌ها با درج خسارت تاخیر در تادیه و پرداخت این خسارت، تاسیس نهاد مستقل تنظیم‏‏‌گر بخش برق، تسهیل تهاتر مطالبات تولیدکنندگان برق با بدهی‏‏‌های آنها و نیز تسریع پرداخت مطالبات، اعطای مجوز فروش مستقیم برق به صنایع برای نیروگاه‏‏‌هایی که با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی تاسیس شده‏‏‌اند با هدف بازپرداخت وام‏‏‌های ارزی این نیروگاه‏‏‌ها و در نهایت حل مشکل قراردادهای بیع متقابل با تحویل حواله سوخت صرفه‏‏‌جویی‌شده به سرمایه‌گذار می‌شود که می‏‏‌تواند شرایط سرمایه‌گذاری در تولید برق را به‏‏‌صرفه کند.
  • سیمای اقتصاد آمریکا در دولت دوم بایدن

    دنیای‌اقتصاد: سال‌جاری میلادی موعد تعیین ساکن کاخ‌سفید برای چهار سال آینده است. بر همین اساس نشریه اکونومیست در گزارشی تلاش کرده است تصویر اقتصاد آمریکا را در صورت ادامه‌دار شدن دولت بایدن ترسیم کند. بر این اساس، نخستین اتفاقی که دولت دوم بایدن رقم خواهد زد، افزایش ابعاد دولت در این کشور است. بر این اساس در حالی که دولت آینده بایدن به خاطر سن او مورد انتقاد قرار می‌گیرد، اکونومیست معتقد است دولت بایدن با افزایش مخارج دولت، نرخ فقر کودکان را در مدت کوتاهی به نصف کاهش داد، به جنبش صنفی روح تازه‌‌‌ای دمید و سیاست‌‌‌ صنعتی را با هدف تغییر شکل اقتصاد آمریکا احیا کرد. به نظر می‌رسد در دور دوم، این رویه ادامه پیدا خواهد کرد.
  • بازار موبایل آشفته‌تر شد

    دنیای اقتصاد: یک بار دیگر قیمت موبایل اوج گرفته است. مقصر اصلی هم مثل همیشه دلار است که این روزها قیمت آن به پرواز درآمده. حالا قیمت اغلب مدل‌های موبایل طی ۱۰ روز اخیر به طرز چشم‌گیری افزایش یافته است. به همین دلیل اگر قصد خرید موبایل داشته باشید، احتمالا با جمله طلایی فروشندگان مواجه خواهید شد که می‌گویند: نخری، گران‌تر می‌شود. در روزهای اخیر نرخ ارز نوسان صعودی داشته و بازار موبایل به صورت آنی از این افزایش تاثیر می‌گیرد. در مقابل اما کاهش قیمت ارز، اثری لاک‌پشتی بر این بازار دارد. آشفته‌بازار موبایل که با مشکلات متعددی از رجیستری و اعمال ممنوعیت‌های وارداتی گرفته تا تخصیص ارز سلیقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند، در مواجهه با نوسانات ارزی طبیعتا شرایط پیچیده‌تری خواهد داشت.
  • توسعه پایدار صنعت نفت با اتکا به هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: صنعت نفت و گاز با ارزشی معادل ۳.۵‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۲، به واسطه ادغام با هوش‌مصنوعی (AI) در حال تجربه تحولی شگرف است. انتظار می‌رود ارزش صنعت نفت و گاز با اتکا به فناوری‌های جدید و با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۲.۶۲درصد، تا سال‌۲۰۲۸ رشدی فراتر از تصور را داشته‌باشد. فناوری‌های هوش‌مصنوعی به‌طور عمده برای کاهش هزینه‌های مرتبط با تعمیر و نگهداری تجهیزات و بهینه‌سازی تولید استفاده می‌شود.
  • مجوزهای صنعتی بر اساس مزیت‌های استانی

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری/یزد: معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش تعداد رایزن‌‌‌های ایران در کشورهای مختلف گفت: ۲۰ رایزن فعال اقتصادی در خارج از کشور مستقر هستند که در تلاش هستیم این تعداد به ۳۰ نفر برسد. سیدمحمد صادق قنادزاده در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان یزد اظهار کرد: سازمان توسعه تجارت، مسوول رایزنی بازرگانی ایران در خارج از کشور است و رایزنان هم سفیران تجاری ایران در کشورها هستند و در توسعه تجارت کشور نقش مهمی دارند. وی از فعالیت ۵۰ مرکز تجاری ایران در جهان خبر داد و افزود: این مراکز در حوزه ترویج مبادلات نقش موثری دارند که با مشارکت بخش خصوصی راه‌‌‌اندازی شدند.
  • درس بخوانیم یا نخوانیم؟

    دنیای اقتصاد -البرز نظامی: برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که وضعیت نمرات خرداد دانش‌آموزان در چند سال اخیر روند نزولی به خود گرفته ‌است. بر این اساس، برخی کارشناسان باور دارند که در چند سال اخیر، انگیزه دانش‌آموزان برای تحصیل کاهش یافته‌ است. البته صحبت بر سر اینکه آیا واقعا انگیزه دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل کاهش یافته یا خیر، نیازمند کار آماری پیچیده‌ای است. بر این اساس نگارنده علی‌الحساب از بررسی این مساله پرهیز می‌کند و به جای آن، به بررسی یک پرسش بنیادین‌تر می‌پردازد اینکه آیا باید درس بخوانیم یا نخوانیم؟ و اگر قرار است که درس بخوانیم آن را تا چه مقطعی باید ادامه بدهیم؟ این دو پرسش، پرسشی آشنا برای همه ماست. اما معیار ما برای پاسخ دادن به این پرسش‌ها چیست؟ پاسخ دادن به این دو پرسش در جهان واقعی امری سخت و پیچیده است و پیچیدگی این امر تنها در سطح انتخاب فردی نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر