شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۳۸

  • جنگ ترامپیست‌ها و نومحافظه‌کاران

    دنیای اقتصاد: حملات اخیر در اردن که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی شد، شکاف رو به رشد جمهوری خواهان بر سر امنیت ملی را تشدید می‌کند؛ زیرا جمهوری‌خواهان ارشد هیل به‌عکس انزواطلبان ترامپی خواستار درگیری تلافی‌جویانه فوری هستند. به گزارش پولیتیکو، درحالی‌که خود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا پاسخی سنجیده به این حملات داد، تاکر کارلسون، صدای بانفوذ محافظه‌کاران علیه دو سناتوری که پس از این حمله خواستار واکنش نظامی سریع ایالات متحده علیه ایران شدند، در ایکس نوشت: «دیوانه‌های لعنتی».
  • دریای خزر؛ یک قـرن بعد

    دنیای اقتصاد-فاطمه‌ علی‌اصغر: آخرین خبرها درباره دریای خزر نگران‌کننده است. علی بیت‌الهی، رئیس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه‌وشهرسازی می‌گوید: «میزان فرونشست در سواحل مازندران به ۹سانتی‌متر در سال رسیده؛ درحالی‌که در ۵سال گذشته فرونشست در این منطقه صفر بوده است.» تحقیقات کارشناسان فرونشست زمین را نشان می‌دهد، رشد این فرونشست دارد به گیلان کهن هم می‌رسد. دریای خزر چشم و چراغ ایران است. نه تنها خاطرات جمعی بلکه اقتصاد مردم هم با آن گره خورده و حتی به زودی زندگی در شمال ایران را هم به خطر می‌اندازد. اما ماجرای این فرونشست، ریشه در چه اتفاقی دارد؟ این سوالی است که مدت‌هاست در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شده و برمی‌گردد به موضوعی که چندی پیش معصومه بنی‌هاشمی، مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر وزارت نیرو اعلام کرد: «سطح آب دریای خزر در سال۱۴۰۱ نسبت به سال۱۴۰۰، معادل ۲۶سانتی‌متر کاهش یافته است. این کاهش در شرایطی است که در سال۱۴۰۰ نیز سطح آب ۲۴سانتی‌متر کاهش یافته بود. در مجموع در طی دو سال اخیر سطح آب خزر حدود ۵۰سانتی‌متر کاهش یافته است. این در حالی‌است که از سال۱۳۷۴تاکنون سطح آب دریای خزر روندی کاهشی داشته و در این مدت حدود دو متر از ارتفاع آب این دریا کم شده است.» اما چرا آب دریای خزر دارد آب می‌رود؟
  • هند؛ سومین اقتصاد بزرگ ۲۰۲۸

    دنیای اقتصاد -گروه بازار و پول: به گفته‏‏ وزارت دارایی هند، این کشور تا سال ۲۰۲۸-۲۰۲۷ با تولید ناخالص داخلی حدود ۵.۹ تریلیون دلاری به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد. این درحالی است که هند هم‌اکنون در رتبه پنجم اقتصاد‌های بزرگ به شمار می‌رود و تولید ناخالص داخلی آن معادل ۳.۷ تریلیون دلار است. از سوی دیگر این نهاد انتظار دارد تا این کشور در سال ۲۰۲۴ با رشد ۷ و بیش از ۷ درصدی مواجه شود. قابل ذکر است که سال مالی هند از اول ماه آوریل شروع می‌شود و در پایان ماه مارس به پایان می‌رسد.
  • وضعیت وخیم فساد در جهان

    دنیای‌اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: گزارش شاخص ادراک فساد (CPI) سال ۲۰۲۳ که روز سه‌شنبه توسط سازمان شفافیت بین‌المللی منتشر شد، نشان می‌دهد که اکثر کشورها در مبارزه با فساد در بخش عمومی، یا پیشرفتی نداشته‌‌‌اند یا پیشرفت ناچیزی را تجربه کرده‌‌‌اند. میانگین جهانی CPI برای دوازدهمین سال متوالی بدون تغییر در عدد ۴۳ باقی مانده است و بیش از دو سوم کشورها امتیازی پایین‌‌‌تر از ۵۰ کسب کرده‌‌‌اند. این امر نشان‌‌‌دهنده مشکل جدی فساد در سراسر جهان است. شاخص حاکمیت قانون نشان می‌دهد که سیستم‌های قضایی در سراسر جهان در حال ضعیف شدن هستند. کشورهایی که در این شاخص امتیاز پایین‌‌‌تری کسب می‌کنند، در شاخص ادراک فساد (CPI) نیز امتیاز پایین‌‌‌تری به دست می‌‌‌آورند. این امر نشان می‌دهد که دسترسی مناسب به سیستم عدالت با کاهش فساد ارتباط مستقیم دارد.
  • ایران‌خودرو: دو درصد رشد تولید داشته‌ایم

    دنیای اقتصاد: ایران‌خودرو در واکنش به گزارش اخیر «دنیای اقتصاد» درباره آمار تولید ۱۰ماهه خودرو در کشور، جوابیه‌ای را ارسال کرده که عینا در ذیل می‌آید.
  • احیای اقتصاد با هفته کاری ۴ روزه

    دنیای اقتصاد: آلمان در تلاش برای احیای اقتصاد تضعیف‌شده خود، آزمایشی را برای بررسی تاثیر کاهش ساعات کار بر بهره‏‏‌وری پرسنل آغاز می‌کند. این برنامه ۶ماهه که از فردا، اول فوریه آغاز می‌شود، به صدها نفر از نیروی کار اجازه می‌دهد تا هر هفته یک روز تعطیل اضافه داشته باشند؛ بدون اینکه حقوق کامل خود را از دست بدهند. این مطالعه به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا ادعای اتحادیه‏‏‌های کارگری در مورد تاثیر مثبت کاهش ساعات کار بر بهبود سلامت و شادی کارکنان و همچنین افزایش بهره‏‏‌‏‏‌وری آنها درست است یا خیر. سورن فریک، یکی از بنیان‌گذاران شرکت آلمانی سالیدسنس، معتقد است سرمایه‌گذاری در مدل‏‏‌های جدید کار، مانند کاهش ساعات کار، می‌تواند به بهبود رفاه و انگیزه کارکنان منجر شود. این امر به نوبه خود می‌تواند بهره‏‏‌‏‏‌وری را افزایش دهد. فریک همچنین معتقد است که اگر کاهش ساعات کار به درستی اجرا شود، در طولانی‏‏‌مدت برای شرکت‌ها نیز هزینه‏‏‌ای نخواهد داشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر