شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۷۳

  • کشف قیمت وارداتی‌ها در بازار

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد چانگان‌های وارداتی سایپا به عنوان اولین خودروهایی که تحویل مشتریان داده شد،‌ حالا با قیمت نسبتا بالاتری در بازار خرید و فروش می‌شوند. بر این اساس قیمت چانگان CS۳۵ تیپ ۲ به میزان ۲۷درصد و تیپ ۳ آن حدود ۲۱.۶درصد در بازار بیشتر از قیمت‌های نهایی که در نمایندگی‌ها به فروش می‌رسد، است.
  • فروپاشی کامل بیمارستان‌ها در غزه

    دنیای‌اقتصاد: وزارت بهداشت غزه می‌گوید از زمان شروع کمبودهای برقی که بر بیمارستان الشفا تاثیر گذاشته است، ۶کودک نارس و ۹بیمار جان خود را از دست دادند. «تدروس ادهانوم قبریسوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، درباره وضعیت این «حاد و بغرنج و خطرناک» هشدار داد و گفت که بیماران و نوزادان نارس بیشتری جان خود را از دست خواهند داد. آدهانوم با اعلام اینکه این سازمان توانست با تیم‌های پزشکی خود در بیمارستان تماس بگیرد، خاطرنشان کرد که تیراندازی مداوم، شرایط بحرانی در بیمارستان را تشدید می‌کند. دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، یکشنبه ۲۱آبان در حساب خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «۳روز بدون برق، آب و ضعف شدید خدمات اینترنت سپری شد که تاثیر زیادی بر توان ما برای ارائه خدمات اساسی گذاشت؛ به‌طوری‌که بیمارستان نتوانست کارکرد خود به‌عنوان یک بیمارستان را داشته باشد.» آدهانوم تاکید کرد که جهان نمی‌تواند درحالی‌که بیمارستان‌ها به «عرصه مرگ و ویرانی» تبدیل می‌شوند، سکوت کند و خواستار برقراری آتش‌بس فوری شد.
  • گره «اینماد» با برون‌سپاری باز می‌شود؟

    دنياي اقتصاد-هانيه تقي‌زاده: مرکز توسعه تجارت الکترونیک به تازگی با انتشار فراخوانی در سایت خود از شرکت‌های واجد شرایط برای مشارکت در ایجاد کارگزاری صدور اینماد دعوت به همکاری کرده است. این مرکز در اطلاعیه‌ خود، هدف از این تصمیم را تمرکز‌زدایی، افزایش کیفیت خدمات و حمایت از نقش‌آفرینی بخش غیردولتی عنوان و اعلام کرده است: شرکت‌هایی که سابقه فنی و اجرایی مناسب و نیز تجربه خدمات‌دهی و پشتیبانی از کاربران در مقیاس وسیع دارند، می‌توانند با ارسال مدارک لازم، آمادگی خود را برای این همکاری اعلام کنند.
  • سراب ۱۵میلیون توریست

    دنیای‌اقتصاد- فاطمه باباخانی: یکی از دغدغه‌‌‌های همیشگی متولی گردشگری ثبت آثار بیشتری از ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است. در آخرین مورد علی دارابی قائم‌‌‌مقام وزیر و معاون میراث‌‌‌فرهنگی کشور در احکام جداگانه‌‌‌ای، مدیران چهار پرونده ثبت جهانی یعنی «مسجد ایرانی»، «آسبادهای ایرانی»، «خانه‌‌‌های ایرانی و منظر فرهنگی ماسوله» و «قلعه فلک‌الافلاک و دره خرم‌‌‌آباد» را منصوب کرد. او در این احکام، برنامه‌‌‌ریزی دقیق برای رفع موانع ثبت جهانی پرونده‌‌‌های مذکور و تدوین مطالعات نهایی این پرونده‌‌‌ها را برای ارسال در زمان مقرر خواستار شد. آیا این ثبت‌‌‌ها تاثیری در رونق گردشگری ورودی ایران دارد؟ اسماعیل قادری مدرس دانشگاه و محسن حاجی‌سعید رئیس جامعه انجمن‌‌‌های راهنمایان گردشگری در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند که فارغ از این ثبت‌‌‌ها‌‌‌، اقداماتی باید از سوی متولی انجام شود که همچنان روی زمین مانده و به آنها بی‌‌‌توجهی شده است. به گفته این کارشناسان ارتباط دوستانه میان کشورها از پیش‌‌‌نیازهای توسعه گردشگری است.
  • تسهیل تصمیم‌گیری‏‏‌های مدیریتی با هوش مصنوعی

    مترجم: منا اختیاری منبع: HBR
    رهبران سازمانی و مدیران، با فشار فزاینده‌‌‌ای برای اتخاذ تصمیمات درست در محیط کار مواجه‌‌‌اند. طبق پژوهشی که شرکت اوراکل و استفنز دیویدویتز، دانشمند داده انجام دادند، ۸۵ درصد از رهبران سازمانی استرس تصمیم‌گیری را تجربه کرده‌‌‌اند و سه‌‌‌چهارم‌‌‌شان متوجه شده‌‌‌اند که حجم تصمیمات روزانه‌‌‌شان در سه سال گذشته ۱۰ برابر بیشتر شده است. تخمین زده‌‌‌شده که بهای تصمیم‌گیری ضعیف در شرکت‌ها سالانه حداقل ۳ درصد از سود شرکت باشد؛ یعنی یک شرکت ۵ میلیارد دلاری، سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دلار به خاطر ضعف تصمیم‌گیری ضرر می‌‌‌کند و البته که هزینه تصمیم‌گیری ضعیف صرفا مالی نیست.
  • تلاش برای احیای یک ابربازیگر

    دنیای اقتصاد: جک نیکلسون بیش از یک دهه است که در هیچ فیلم جدیدی ظاهر نشده است، اما کارگردان جیمز ال بروکس می‌خواهد این روند را تغییر دهد. چند سال پیش شایعه بازنشستگی بی‌سروصدای جک نیکلسون در اثر ضعف حافظه و آلزایمر پیچید، اما او بعدها در گزارش زنده تلویزیونی از شبکه ان‌بی‌سی آن را رد و اعلام کرد که هنوز به بازیگری علاقه دارد و همچنان بازی خواهد کرد. حالا به نظر می‌رسد بروکس ۸۳ساله که با نیکلسون در ۴ دهه گذشته در ۴ فیلم کار کرده‌ است تلاش دارد بار دیگر این بازیگر فوق‌ستاره را به عرصه بازیگری بازگرداند. بروکس که برنده سه جایزه اسکار است، می‌گوید: فکر می‌کنم او وسوسه بشود.
  • سوءتفاهم ماکیاولی

    لاله علوی: در سال‌های اخیر شاهد رنگ باختن ایدئولوژی‌هایی هستیم که در چند دهه گذشته حاکمان تام و تمام اذهان عمومی در جهان سیاست بودند. ایدئولوژی‌ها به‌دلیل تکیه زدن بر پنداشت‌های خود با واقعیت زندگی فاصله دارند. آنها هرچند اگر بتوانند تا مدتی مانند یک لباس تنگ یا گشاد خود را به تن انسان تحمیل کنند، اما بالاخره اشتیاق به زیستن و پس زدن امور تحمیلی که با واقعیات زندگی همخوانی ندارند آنها را پس می‌زند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر