شماره روزنامه ۶۲۱۸
|

وزارت راه و شهرسازی تفاهم‏‏‌نامه توانیر و نظام‏‏‌مهندسی را «غیر الزامی» اعلام کرد؛

دنیای اقتصاد- گروه مسکن و شهری: تفاهم‌‍‌‌‌نامه سازمان نظام مهندسی و وزارت نیرو در خصوص الزام واحدهای ساختمانی ۴ طبقه و بالاتر برای نصب سامانه خورشیدی در پشت‌‌‌بام‌‌‌ها بدون پشتوانه قانونی است و هرگونه مقررات جدید برای ساختمان‌‌‌ها باید از سوی دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی…

در سوئیس و همزمان با مراسم تحلیف ترامپ صورت گرفت؛

معاون راهبردی رئیس‌جمهور روز گذشته برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد‌(داووس ۲۰۲۵) عازم سوئیس شد. او که به دعوت رسمی مجمع جهانی اقتصاد عازم داووس شده، قرار است علاوه بر مشارکت در برنامه‌های اجلاس و شرکت در میزگردها با موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهانی، در یکی از جلسات اصلی مجمع با فرید…

    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • با سقوط اسد،‌زخم اختلافات ایدئولوژیک بین شورشیان سر باز کرده است

    ائتلاف نامقدس

    در دسامبر ۲۰۲۴، گروهی از شورشیان به رهبری «هیئت تحریرالشام» (HTS) بشار اسد را سرنگون و یک دولت موقت برقرار کردند. اکنون کشورهای خارجی در تلاشند تا رهبران دوفاکتوی سوریه را به سوی یک حکومت فراگیرِ عاری از انتقام‌جویی‌های فرقه‌ای و دور از اشکال افراطی اسلام‌گرایانه هدایت کنند. رهبر «هیئت تحریرالشام» و رئیس‌جمهور انتقالی سوریه یعنی «احمد الشرع» (که پیش ‌ازاین به نام «ابو محمد‌الجولانی» معروف بود) آشکارا از این نگرش پشتیبانی کرده است.
  • تولید ۱۰ ماهه خودروسازان ۶.۳‌درصد کاهش یافت

    بازگشت خودروی ناقص

    تولید ۱۰ ماهه سه خودروساز بزرگ کشور در سال‌جاری درحالی با افت ۶.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده که تولید ماهانه رشد ۱۴.۷ درصدی به خود می‏‏‌بیند. همچنین آمار کدال نشان از رشد تولید خودروهای ناقص دارد. بنابر اطلاعات ارسالی سه خودروساز بزرگ کشور به بورس، این شرکت‌ها از ابتدای سال تا انتهای دی ماه ۷۱۹‌هزار و ۳۱ دستگاه خودروی سواری تولید کرده‏‏‌اند. این در شرایطی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ این رقم به ۷۶۷هزار و ۲۹۳ دستگاه می‏‏‌رسید. بنابراین در این مدت، سه خودروساز بزرگ کشور، یعنی ایران‏‏‌خودرو، سایپا و پارس‏‏‌خودرو، ۴۸هزار و ۲۶۲ دستگاه معادل ۶.۳‌درصد تولید کمتری در سواری‏‏‌ها داشته‏‏‌اند.
  • تداوم روند بازگشایی نمادهای پتروشیمی در بازار سهام

    بورس در سودای صعود

    بازار سهام پس از تجربه چهار روز منفی، بالاخره در جهت معکوس حرکت کرد و در مسیر صعودی قرارگرفت. در معاملات دیروز بورس تهران، شاخص‌کل بورس با رشد ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۷۷۶‌هزار‌واحدی رسید. در معاملات دیروز ارزش معاملات به‌رغم سبزپوشی نماگرها در تالار شیشه‌ای، به ۷‌هزار و ۳۹۰‌میلیارد‌تومان رسید، اما همچنان ارزش معاملات در مقادیر پایین قرار دارد و چنین ارقام نازلی برای این متغیر آماری در مقطع کنونی، گویای عدم‌تمایل قوی به خرید و فروش توسط فعالان بازار سهام است.
  • تنش‌های تعرفه‏‏‏‏‏‌ای و سیاستی، بورس‌های جهانی را متوقف نکرد

    ژانویه سبز بازارهای مالی

    بازارهای مالی جهانی ماه پرفراز و نشیب ژانویه را در نهایت در محدوده مثبت به پایان بردند و ارزش همه دارایی‌ها، از طلا گرفته تا سهام شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی، با وجود تشدید تنش‌های تجاری، مسیر نامشخص نرخ بهره و شوک پیشرفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز شرکت دیپ‌سیک به شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه هوش‌مصنوعی، افزایش‌یافت.
  • مزایای راه‏‏‌اندازی «مرکز مشتری دیجیتال» برای شرکت‌ها

    شناسایی یک پل ارتباطی بین فروش و بازاریابی

    این روزها انتظارات مشتری‌‌‌ها از شرکت‌ها بسیار بالا رفته.یک مشتری، چه در حال تحقیق درباره یک محصول یا خدمات باشد چه در حال استفاده از کانال‌‌‌های دیجیتال و تعامل با فروشنده‌‌‌ها، دوست دارد تجربه‌‌‌ای بی‌‌‌دردسر و شخصی‌‌‌سازی شده داشته باشد.
  • اتاق‏‏‌های بازرگانی جهان چگونه از مسیر پژوهش به اهداف خود می‏‏‌رسند؟

    لابی‏‏‌گری بر پایه پژوهش

    رسیدن به اجماع و همسویی راهبردی بین اعضای اتاق در راستای دستیابی به منافع، یکی از اصلی‌‌‌ترین مسائل اتاق‌‌‌های بازرگانی است. بررسی اتاق‌‌‌های بازرگانی موفق در جهان حاکی از توانایی بالای این نهاد در زمینه تاثیرگذاری بر نهاد‌‌‌های قدرت و اصلاح سیاست‌‌‌ها در راستای منافع بخش خصوصی است. این توانایی هم به واسطه بنیه کارشناسی این اتاق‌‌‌هاست و هم ناشی از میزان قدرت و سرمایه اجتماعی این نهاد.
  • در جشنواره فیلم فجر چه می‌گذرد؟

    فوران حاشیه از برج میلاد

    حاشیه‌های چهل‌و‌سومین دوره جشنواره فیلم فجر به دلیل کیفیت پایین فیلم‌های این رویداد زودتر از سال‌های گذشته آغاز شد. هنوز فیلم قابل‌قبولی در این رویداد به نمایش درنیامده که هم مخاطبان و هم منتقدان حاضر در برج میلاد را حداقل به طور نسبی راضی کند. با‌این‌حال بعد از نمایش فیلم «ترک عمیق» ساخته آرمان زرین‌کوب، به‌رغم انتقادهای بسیاری که درباره ضعیف بودن این فیلم مطرح شد، بازی رضا بابک هنرپیشه قدیمی سینما به‌شدت مورد توجه قرار گرفت.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    «تعطیلی شنبه» برای همیشه منتفی شد

    لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته هنوز در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است، این در حالی است که مرداد ماه شورای نگهبان از این لایحه ایراد گرفت و بر این اساس لایحه افزایش تعطیلات که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده بود برای رفع ایرادات به مجلس دوازدهم ارجاع داده شد.
  • «دنیای‌اقتصاد» از دومینوی غافلگیری خانه‏‏‌اولی‏‏‌ها با «فاکتورهای فروش تسهیلات ۴۰۰ میلیونی» گزارش می‌دهد

    مُهر ۲۰میلیونی برای وام مسکن

    وام خرید مسکن در کشور تطابقی با متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ندارد، درواقع سهم پوشش‌‌‌دهی وام درکل هزینه خرید خانه بسیار پایین بوده و همین امر از جمله دلایل بروز رکود تاریخی در بازار مسکن کشور تلقی می‌شود. در حالی که انتقادات جدی نسبت به سهم پایین پوشش‌‌‌دهی وام مسکن مطرح می‌شود؛ هزینه‌‌‌های جانبی نظیر خرید امتیاز وام، تنظیم سند رهنی و غیررهنی و همچنین تنظیم سند غیررسمی باعث تبخیر حدود ۳۲درصدی وام ۴۰۰ میلیونی وام مسکن می‌شود. در عین حال عدم‌اطلاع‌‌‌رسانی دقیق و شفاف درخصوص این هزینه‌‌‌های جانبی ایراد دیگری است که متقاضیان خرید خانه را با چالش مواجه می‌کند، چرا که بخشی از این هزینه‌‌‌ها غیرقابل پیش‌بینی بوده و در زمان تنظیم سند، می‌تواند یکباره روند برنامه‌‌‌ریزی خریدار را دچار اختلال کند.
  • نشریه آمریکایی پیامدهای اهرم ترامپ در سیاست خارجی را بررسی کرد

    چماق تعرفه‌ها بر سر ژئوپلیتیک جهان

    آنچه از رفتارها و سیاست‌های دونالد ترامپ امروز برای همگان مشخص است، آن است که هرچند که او ممکن است در حوزه سیاست مواضع ایدئولوژیک نداشته باشد؛ اما به نظر می‌رسد او واقعا معتقد است که ایالات متحده باید از تهدید تعرفه‌ها، به‌عنوان ابزاری برای اعمال ‌نفوذ و پیشبرد سیاست خارجی دولت خود استفاده کند.
  • چرا مشارکت بین‌المللی اقتصادها، هنوز یک راهکار درست تعریف می‌شود؟‌

    جهانی‌سازی با فرمت جدید

    در دهه اخیر، سیاست اقتصادی آمریکا از جهانی‌سازی به سیاست صنعتی و امنیت زنجیره تامین تغییر کرده است. با این حال افراط در این مسیر می‌تواند همکاری با کشورهای در حال توسعه را محدود کند. از سوی دیگر ایالات متحده و نزدیک‌ترین متحدانش دیگر بزرگ‌ترین بلوک اقتصادی جهان را تشکیل نمی‌دهند.
  • گره صادرات فرش ایرانی گشوده می‌شود؟

    فرش اصفهان را دریابید

    دنیای اقتصاد – اصفهان - نفیسه زمانی‌‌‌نژاد: در روزگاری سهم فرش دستباف کشورمان از کل صادرات غیرنفتی ۱۷.۵‌درصد بود اما اکنون به کمتر از یک‌درصد رسیده است. هشداری که صدای آن سال‌هاست شنیده می‌شود و گویای سقوط جایگاه این کالای پربهای ایرانی در بازارهای هدف است. واقعیت آن است چالش‌‌‌هایی در این سال‌های تحریم، گریبان فرش ایران را گرفته که آن را نه‌‌‌فقط در داخل، بدون مشتری و بی‌‌‌رونق کرده بلکه صادراتش را نیز به کما برده است. نوسانات ارز و تغییر قیمت ابریشم، به‌‌‌علاوه رکود اقتصادی در بازارهای وارداتی و آشفتگی و بحران‌های سیاسی از موانعی است که به‌‌‌تدریج موجب کناره‌‌‌گیری ایران و ورود رقبای جدید به این بازار پرطرفدار شد.
  • در عصر حاضر، استعدادها بیشتر جذب سازمان‌هایی می‏‏‌شوند که مهارت‏‏‌های کارکنان را ارتقا می‌دهند

    «رشد سازمان» یا «توسعه انسانی»؟

    در طول ۲۵سال گذشته، مدیران به طرفداران سرسخت یادگیری تبدیل شده‌‌‌اند و آن را یک ضرورت، تضمین شغلی و تنها منبع مزیت رقابتی می‌‌‌نامند. اشتیاقشان کاملا به جاست، چون امروزه توسعه مهارت و دانش و نگرش‌‌‌های جدید برای تلاش‌‌‌های استراتژیک اکثر کسب و کارها حیاتی است؛ از مدیریت بحران‌های جهانی و تغییرات بی‌‌‌سابقه در صنعت و مواجهه با رشد هوش مصنوعی مولد و پیشبرد نوآوری گرفته تا جذب و حفظ استعدادها و ایجاد محیط‌‌‌های کاری فراگیر و تاثیرگذاری مثبت بر جامعه.
  • در جشنواره فیلم فجر چه می‌گذرد؟

    بودجه‌های میلیاردی؛ کیفیت بر‌باد‌رفته

    نخستین روزهای جشنواره فیلم فجر در حالی سپری شد که کیفیت فیلم‌های حاضر در این رویداد با اعتراض شدید منتقدان و مخاطبان روبه‌رو شده و شعله انتقادات زبانه کشیده است. البته غیر از کیفیت پایین فیلم‌ها، نامناسب بودن سیستم صوتی سالن رسانه در برج میلاد هم وضعیت عجیبی به وجود آورده و به نارضایتی جمعی منتقدان و اهالی رسانه از فیلم‌ها دامن زده است.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • رقابت در دنیای هوش‌مصنوعی تشدید می‌شود؛

    پس‌لرزه‌های ظهور دیپ‌سیک

    محبوبیت چت‌بات جدید چینی با نام دیپ‌سیک‌(DeepSeek) طی هفته گذشته سر و صدای زیادی در دنیای فناوری ایجاد کرد. این خبرها که با کاهش سهام شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا به اوج خود رسید، واکنش‌‌های جدی را نه تنها در آمریکا، بلکه در بعضی کشورهای اروپایی هم در پی داشت.
  • مجمع فوق‌العاده سهامداران ایران‌خودرو در هفته جاری برگزار می‌شود

    پایان عصر مدیریت دولتی خودرو؟

    بنابر برخی شنیده‌ها، چهارشنبه هفته جاری واگذاری سهام مدیریتی بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی (غیرنفتی) کشور کلید خواهد خورد. با برگزاری مجمع فوق‌العاده سهامداران ایران‌خودرو در چهارشنبه جاری (۱۷ بهمن ماه)، قرار است موضوع واگذاری مدیریت دولتی ایران خودرو به رای گذاشته شود. دولت ۵.۷‌درصد سهام در ایران‌خودرو دارد و طی سال‌های گذشته از حق رای ۲۴‌درصد سهام تودلی استفاده کرده که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این موضوع غیرقانونی بوده است اما حالا با توجه به احکام قضایی امکان ادامه این روند وجود ندارد. بنابراین با هر ترکیب سهامداری، دولت امکان استفاده از سهام‏‏‌های تودلی را نخواهد داشت.
  • نرخ‌ غیررسمی ارز افزایشی شد؛

    جزر و مد دلار

    در پایان هفته گذشته، با انتشار اخبار مثبت و منفی قیمت دلار تغییر کرد. قیمت دلار پس از رسیدن به سقف‌های جدید در طول هفته و کاهش آن در روز چهارشنبه، در روز پنج‌شنبه دوباره افزایشی شد. کارشناسان این نوسانات قیمتی را به فضای نااطمینانی سیاسی ناشی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، تغییرات در عرضه دلار در بازار غیررسمی پس از راه‌اندازی سامانه بازار ارز تجاری و فشار تقاضا مربوط به فرارسیدن سال نوی چینی نسبت می‌دهند.
  • اصلاح بازار به پایان رسید؟

    سومین هفته سرخ بورس تهران

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات هفته گذشته، شاخص‌کل با افت ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و در آستانه از دست‌دادن کانال ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌واحدی قرارگرفت. شاخص هموزن هم ۱.۰۵‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و شاخص‌کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۶۲‌درصدی همراه شد. هفته قبل، سومین هفته متوالی سرخ‌پوشی نماگرهای سهامی بود و به‌نظر می‌رسد که با کم‌‌‌‌‌‌‌تر‌شدن شتاب افت شاخص‌کل در معاملات هفته گذشته، گام‌های اصلاحی بازار به پایان رسیده‌است.
  • کارشناسان از تمدید سپرده‌ها با نرخ ۲۵ درصدی سخن می‌گویند

    بلاتکلیفی سپرده‌های ۳۰درصدی

    در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی با هدف کنترل نقدینگی، مهار تورم و جذب سرمایه‌‌‌های سرگردان گواهی‌های سپرده ۳۰ درصدی را ایجاد کرد. این اقدام بانک مرکزی را باید به‌‌‌عنوان واکنشی به افزایش شدید نرخ دلار و نوسانات بازارهای مالی برشمرد تا نقدینگی را از بازار ارز، طلا و سایر دارایی‌‌‌های پرریسک به سمت سپرده‌‌‌های بانکی هدایت کند و هدف دیگر تامین مالی طرح های پربازده بود.
  • آمریکا می‌خواهد با افزایش صادرات گاز طبیعی مایع نفوذ خود را در بازار انرژی قاره‌سبز گسترش دهد

    خیز ترامپ برای گاز اروپا

    دونالد ترامپ رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا با رویکرد سرسختانه خود در سیاست‌های انرژی، تلاش دارد نفوذ آمریکا را در بازار گاز اروپا افزایش و وابستگی این قاره به روسیه را کاهش دهد.
  • در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر چه گذشت؟

    شب سینماگران قدرندیده

    مراسم افتتاحیه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر عصر پنج‌شنبه در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم از رضا بابک، منوچهر والی‌زاده و سیروس الوند پیشکسوتان عرصه سینما تجلیل شد؛ البته منوچهر والی‌زاده به مراسم نیامد و کلیپ مصاحبه‌اش برای حاضران پخش شد. در این مراسم منوچهر شاهسواری با اشاره به حضور جوانان در جشنواره فیلم فجر امسال گفت: می‌گویند که وارد روزگار تغییر شده‌ایم و دیگر چهره‌های سینمایی در جشنواره فیلم فجر نیستند. جشنواره چهل و سوم فرصتی است که چهره‌های شاخص سینمای ایران در سال‌های آینده روی این صحنه بدرخشند و امیدوارم این دوره فرصتی باشد برای جوانانی که تجربه رنج و سرمستی را آغاز می‌کنند.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا بازار سهام به انتشار گواهی سپرده ۲۵درصدی واکنش مثبت نشان نداد؟

    «نه» بورس به سیگنال فرزین

    با وجود آنکه خبر کاهش نرخ بهره می‌توانست بازار سهام را در آخرین روز معاملاتی هفته وارد فاز صعودی کند، اما عوامل سیاسی مانع آن شد تا بورس به رونق برگردد. شاخص کل بورس به‌رغم آنکه در نیمه اول معاملات روز چهارشنبه با رشد خوبی همراه شد، اما در نیمه دوم فضای رخوت‌انگیزی را تجربه کرد؛ به‌طوری‌که در نهایت با افت بیش از ۶هزار واحدی، شاخص کل بورس در محدوده ۲میلیون و ۸۰۰هزار واحدی آرام گرفت.
  • عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد

    ناترازی جلسات رفع ناترازی

    ناترازی در حوزه انرژی موضوع امروز و دیروز و زاییده یک دولت نیست، بلکه حاصل عملکرد دولت‌ها در دوره‌های مختلف است و نشات گرفته از عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها است که در این زمینه تحریم‌ها نیز بی‌اثر نبوده است. اما آنچه مهم است اینکه ناترازی از اقشار متعددی از مردم عادی گرفته تا صنایع خرد و بزرگ را در‌گیر خود کرده است.
  • معاون وزیر راه و شهرسازی از دلایل شکست نوسازی در بافت فرسوده می‌‌‌گوید

    طرح یک میلیاردی وام خرید مسکن در وزارتخانه

    عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه نوسازی ۵۰۰‌هزار واحد ناپایدار در بافت‌‌‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است از محقق نشدن اهداف برنامه نوسازی در سال‌های گذشته خبر داد و پنج برنامه دولت چهاردهم را برای نوسازی بافت‌های فرسوده تشریح کرد. وی تقویت وام خرید مسکن برای خانه‌‌‌های نوسازی‌شده در بافت را از جمله راهکارهای اصلی تقویت نوسازی در بافت فرسوده عنوان کرد.
  • برنامه دولت برای تنظیم قیمت سوخت چیست؟

    تعدیل تدریجی قیمت حامل‌های انرژی

    روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» مبنی بر تصمیم دولت مبنی بر برنامه دولت در زمینه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی گفت: « دولت به دنبال تنظیم قیمت‌ها به شکلی است که متناسب با سطح زندگی مردم و نرخ تورم باشد. سیاست افزایش تدریجی قیمت‌ها که در دولت‌های گذشته نیز دنبال می‌شد، همچنان مدنظر است.» او در این‌باره ادامه داد: «هرگونه تغییر قیمت نیازمند بررسی دقیق و تمهیدات اجتماعی است تا از واکنش‌های ناگهانی جلوگیری شود.» در سال‌های گذشته تورم‌ بالا و مزمن موجب شده تا قدرت اقتصادی ایرانیان کاهش و نرخ فقر افزایش یابد.
  • پرونده امروز

    انسان، سرمایه اصلی است

    سرمایه‌گذاری روی سرمایه انسانی از مهم‌ترین عوامل توسعه پایدار به شمار می‌رود. این سرمایه‌گذاری شامل بهبود آموزش، سلامت و مهارت‌‌‌های شغلی افراد در طول چرخه زندگی است. بازده سرمایه‌گذاری روی انسانی در سنین ابتدایی و سنین درگیر با آموزش، بالاتر از سایر مراحل زندگی است.
  • راهنمایی برای ایجاد یک «چارچوب مدیریت عملکرد» موفق

    اهمیت همسوسازی اهداف کارکنان با اهداف شرکت

    بیشتر سازمان‌ها یک چارچوب مدیریت عملکرد دارند، اما ۸۰‌درصد آنها مجبور شده‏‏‌اند در ۴سال گذشته، آن را بازطراحی کنند. تحقیقات موسسه گارتنر نشان داده که ۵۹‌درصد کارکنان، سیستم‌های سنتی بررسی عملکرد را بی‏‏‌اثر می‏‏‌دانند. بدیهی است که سازمان‌ها (و منابع انسانی) به دنبال روش‌های مدرن‏‏‌تری برای مدیریت عملکرد هستند. در این مطلب، عناصر یک چارچوب مدیریت عملکرد موفق و چگونگی ایجاد یک چارچوب موثر برای سازمان شما را مورد بحث قرار می‏‏‌دهیم.
  • افتتاح رویداد مهم سینمای ایران

    فیلم سفارشی نداریم!

    مراسم افتتاحیه چهل و سومین دوره جشنوره فیلم فجر امروز برگزار می شود و از فردا مخاطبان می‌توانند آثار حاضر در این دوره را در سینماها به تماشا بنشینند. در همین رابطه دیروز نشست خبری جشنواره فیلم فجر برگزار شد و منوچهر شاهسواری دبیر این رویداد اعلام کرد هیچ فیلمی نداریم که با سفارش کسی یا نهادی به جشنواره آمده باشد. دبیر جشنواره فیلم فجر گفت در مراسم افتتاحیه برای منوچهر والی‌زاده، سیروس الوند و رضا بابک بزرگداشت برگزار می‌شود.
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • نسبت شاخص کل به هموزن به سطح ۳.۱۸واحدی رسید

    هواشناسی بورس با دماسنج‏‌های آماری

    معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات روز دوشنبه، شاخص کل با افت ۰.۴۸درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۸۰۷هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۰.۶۳ از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۸۸۱هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. همچنین در پایان معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات ۹هزار و ۲۲۲میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۸۷میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد.
  • یک حقوقدان به پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ داد؛

    قانون روزآمد تجارت؛ چگونه؟

    از قانون تجارت به‌عنوان قانون مادر یاد می‌شود چرا که بستر کل کسب‌وکارها به شمار می‌رود. در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، خبری مبنی بر تصویب تمامی ابواب لایحه تجارت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتشر شد. اخبار غیررسمی هم از ارسال این لایحه به شورای نگهبان و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام حکایت دارد. همین موضوع نیز حساسیت‌های فعالان نظام حقوقی و همچنین تجار را نسبت به ایرادات این لایحه، بیشتر کرده است.