شماره روزنامه ۶۱۸۴
|
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «میدل‌ایست‌آی» از طرح تجزیه سوریه به‌دست اسرائیل رونمایی کرد؛

    توطئه در شام

    به گفته منابع امنیتی منطقه‌ای که از توطئه اسرائیل در سوریه مطلع هستند، سرنگونی دولت بشار اسد طرح اسرائیل برای تقسیم سوریه به سه بلوک برای قطع روابط این کشور با ایران و حزب‌الله را خنثی کرد. اسرائیل قصد داشت روابط نظامی و راهبردی با کردها در شمال شرق و دروزی‌ها در جنوب برقرار کند و اسد را در قدرت در دمشق نگه دارد، اما وی را تحت حمایت و کنترل امارات قرار دهد.
  • پکن باید دست به اقدامات جسورانه بزند؛

    مصائب ادامه‏‌دار اقتصاد چین

    حاکمان چین هر سال در ماه دسامبر در یک کنفرانس اقتصادی گرد هم می‌آیند تا شرایط ۱۲ماهه گذشته و چشم‌انداز سال پیش‌رو را بررسی کنند.بر اساس گزارش اکونومیست، چشم‌انداز اقتصاد چین از دو جهت تیره به نظر می‌رسد. میزان خرده‌فروشی در نوامبر در مقایسه با سال قبل از آن ۳درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات است. قیمت‌های مصرف‌کننده نیز در این بازه تنها ۰.۲درصد رشد کرده‌اند. این ارقام «احتیاط مزمن» خانوارها را منعکس می‌کند. اعتماد مصرف‌کننده پس از سقوط در دوران قرنطینه‌های کرونایی در بهار۲۰۲۲ هرگز احیا نشده است.
  • تذکر عضو شورای‏‏‌شهر درباره عدم‌دسترسی عمومی به «۹ دسته اطلاعات کلیدی تهران»

    «شفافیت» شهرداری کجاست؟

    دنیای‌اقتصاد: سامانه شفافیت شهرداری تهران حداقل در ۹بخش کلیدی ناقص بوده و همین موضوع عملکرد صحیح این سامانه را نقض کرده است؛ گزارش عملکرد مالی، تغییر کاربری باغات، پرونده‌‌‌های تغییر کاربرد، شناسنامه اراضی مشجر، تصمیم‌گیران در خصوص مصوبات کمیسیون ماده ۵، فرمول محاسبه عوارض ساخت‌وساز، آرای قطعی کمیسیون ماده ۷، اطلاعات مربوط به معاونان و مدیران، اطلاعات طرح ترافیک و اطلاعات مربوط به سامانه ۱۳۷ در زمره داده‌‌‌هایی هستند که در سامانه شفافیت شهرداری تهران ناقص وارد شده‌‌‌اند و این موضوع عملکرد این سامانه و شفافیت شهرداری را نقض کرده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تهدید حضور دوباره ترامپ در قدرت برای ناوگان هوایی را ارزیابی می‌کند؛ نگرانی درباره تحریم‌های احتمالی چقدر جدی است؟

    نقشه صنعت هوایی برای نبرد با تحریم

    پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا، نگرانی درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران پس از حضور رسمی او در قدرت را دوچندان کرده‌است. صنعت هوایی یکی از اهداف اصلی تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ما طی حدود یک دهه‌اخیر بوده و با کارنامه‌‌‌‌‌‌ای که رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده از خود در قبال ایران به‌جای گذاشته، اکنون باید دید راهبرد دولت در مواجهه با تهدید تشدید احتمالی تحریم‌ها در ماه‌های پیش‌رو چه خواهد بود. صنعت هوایی کشورمان تحت‌تاثیر تحریم‌های گذشته اکنون با یک ناوگان فرسوده و نیز افزایش هزینه‌های عملیاتی و در نتیجه کاهش میل به سرمایه‌گذاری جدید مواجه است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز می‌گوید؛ تحریم‌ها موجب قطع بهره‌مندی ایرلاین‌‌‌‌‌‌ها از منافع لیزینگ شده‌است.
  • اتاق بازرگانی چگونگی گسترش مرزهای صادرات نفت کشور را به بحث گذاشت؛

    آفریقا؛ فرصتی بکر، موانعی گسترده

    اتاق مشترک ایران و آفریقا روز گذشته سمیناری با هدف بررسی راه‌های صادرات فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی به قاره آفریقا برگزار کرد. در این نشست تلاش شده بود که سه ضلع بخش خصوصی، دولت و دانشگاه حضور داشته باشند تا از طریق گفت‌وگو و شناخت توانمندی‌ها، امکانات و ‌‌‌‌‌‌همینطور چالش‌ها در این حوزه به یک هم‌افزایی برسند. به ‌این‌ترتیب از مرتبط‌ترین شخصیت‌ها در وزارت نفت مثل معاونت بین‌الملل وزارت نفت و مطالعات پژوهشی این وزارتخانه تا اتحادیه صادرکنندگان نفت و فرآورده‌ها و کمیسیون انرژی و حمل‌ونقل اتاق بازرگانی حضور داشتند؛ به‌طوری‌که یکی از سخنرانان اعلام کرد لیست مخاطبان این جلسه بی‌نهایت قیمتی است.
  • اقتصاد دیجیتال با زیرساخت‌های نوین گسترش می‌یابد

    چشم‏‏‌انداز بلاک‌چین در ایران

    در دهه اخیر، بلاک‌چین به عنوان یک فناوری نوآورانه و تحول‌‌‌آفرین در دنیای‌اقتصاد و فناوری مطرح شده است. این فناوری با ویژگی‌‌‌های منحصربه‌‌‌فرد خود، می‌تواند بسیاری از مسائل پیچیده در حوزه‌‌‌های مختلف را حل کرده و تحولی اساسی در ساختارهای مالی، اقتصادی و دولتی ایجاد کند. در سال‌های اخیر، ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای مهم در خاورمیانه، در حال حرکت به سوی پذیرش این فناوری است.
  • نگذارید کارکنانی که ملزم به حفظ اطلاعات سری سازمان هستند، دچار انزوای اجتماعی و استرس شوند

    رازداری سازمانی: شمشیری دولبه

    در بسیاری از محیط‌‌‌های کار، رازداری و محرمانه نگه داشتن اطلاعات یک ضرورت روزانه است؛ از سازمان‌های امنیت ملی گرفته تا شرکت‌های تکنولوژی و ادارات حقوقی و موسسات درمانی. بقای این نهادها اغلب به توانایی‌‌‌شان در حفظ اطلاعات حساس از چشم کنجکاوان بستگی دارد. اگر نتوانند این اطلاعات را حفظ کنند بهای سنگینی خواهند پرداخت. به عنوان مثال، سرقت مالکیت معنوی، از جمله دزدی اسرار تجاری، برای کسب و کارهای آمریکایی سالانه بین ۲۲۵ تا ۶۰۰ میلیارد دلار هزینه به بار می‌‌‌آورد. هدف از رازداری سازمانی، «حفاظت از مالکیت معنوی ارزشمند، حفظ مزیت رقابتی و مراقبت از داده‌‌‌های مربوط به مشتریان و کارکنان» است، اما در عین حال می‌تواند تاثیرات منفی عمیقی بر سلامت کارکنانی داشته باشد که وظیفه حفظ این اسرار را بر عهده دارند.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • چرا ایران نمی‌تواند از فرصت موافقت‌نامه‌های تجاری بهره‌مند شود؟

    توافق تجاری بدون تجارت

    انعقاد توافق‌نامه‌های تجاری یکی از ابزارهایی است که دولت‌ها با اتکا بر آن توانسته‌اند بازار بزرگتری را برای تولیدکنندگان به ارمغان آورند. ایران نیز در سال‌های گذشته با امضای توافق‌نامه‌های متعدد با کشورهایی در سراسر جهان، تلاش داشت تا در این مسیر گام بردارد، با این‌وجود بررسی آمار‌های تجارت خارجی ایران نشان می‌دهد؛ تاکنون این قراردادها اثر ملموسی بر تجارت ایران نداشته‌است.
  • «دنیای‌اقتصاد» آمار آبان‌ماه از ابزار پرداخت اعتباری را بررسی کرد

    برگشت چک‌های برگشتی از قله

    بانک مرکزی آخرین آمار چک‌های مبادله‌ای آبان‌ماه۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌ها از ۹.۶ در مهرماه به ۹.۱درصد در آبان رسیده است. همچنین نسبت مبلغ چک‌های برگشتی به کل چک‌ها نیز از ۱۴.۶درصد در مهر به ۱۴درصد در آبان رسیده است. نسبت مبلغ چک‌های برگشتی پس از طی کردن روند افزایشی از اردیبهشت۱۴۰۳ و تجربه کردن قله ۱۹درصدی در مردادماه شروع به کاهش کرده است. با این حال، اگرچه آمار چک‌های برگشتی روندی کاهشی داشته است، اما این ارقام همچنان بالا بوده و گویای وضعیت نامناسب اقتصادی و چالش‌های جدی در بخش تولید است.
  • ‏‏‏‏‌قرارداد ترانزیت گاز مسکو به قاره‌سبز از مسیر اوکراین به پایان خود نزدیک می‌شود

    وداع روسیه با بازار گاز اروپا

    با اعلام رئیس‌‌‌‌‌جمهوری اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، مبنی‌بر عدم‌تمدید قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از مسیر اوکراین، یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال گاز روسیه به قاره‌سبز در کمتر از ۱۰روز به‌کار خود پایان خواهد داد. این تصمیم که به دلیل جنگ جاری میان مسکو و کی‌‌‌‌‌یف و نگرانی از تامین مالی ماشین جنگی روسیه اتخاذ‌شده، پیامدهای گسترده‌ای برای بازار گاز و اقتصاد منطقه خواهدداشت. زلنسکی در نشست اخیر اتحادیه اروپا تاکید کرد؛ اوکراین تنها در صورتی امکان ترانزیت گاز روسیه را بررسی خواهد کرد که اطمینان یابد هیچ سود مالی به کرملین نخواهد رسید. وی همچنین پیشنهادهایی که در آن، گاز روسیه توسط کشور دیگری خریداری شود و سپس از اوکراین عبور کند را رد کرد و آن را معادل تامین مالی مسکو دانست. در همین حال، کمیسیون اروپا اعلام‌کرده؛ اتحادیه اروپا برای پایان این قرارداد آماده و منابع جایگزین برای تامین گاز کشورهای عضو موجود است.
  • بازار کار بین‌المللی برخی شرکت‌ها را مجبور کرده در مناطق ارزان‏‌تر حقوق بیشتری پرداخت کنند

    چالش‏‌های تعیین دستمزد در دنیای کار رقابتی

    شرکت‌های بین‌المللی به نیروی کار در مکان‌‌های جغرافیایی مختلف چگونه حقوق می‌دهند؟ پاسخ سنتی می‌‌گوید بر اساس آنچه بازار محلی مطالبه می‌کند. اما این پاسخ با فشار نیروی کار جهانی مواجه شده است. با گسترش فعالیت فرامنطقه‌‌ای شرکت‌ها، جذب و حفظ نیروهای برتر سیاست‌‌های منابع انسانی را دگرگون کرده است. از سوی دیگر، افزایش دورکاری باعث شده پاسخ سوالاتی از این دست که اگر نیروی کار به شهر یا کشور دیگری مهاجرت کند، حقوقش باید چگونه تعدیل شود، فوریت بیشتری پیدا کنند.
  • تغییر نرخ ارز مبادله‏‏‌ای، بازار را به چه سمتی سوق می‌دهد؟

    چشم بورس کالا به سیاستگذاران

    افزایش ناگهانی نرخ ارز مبادله‏‏‌ای مبنا در تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی موجب شده است تا نگرانی‌ها نسبت به قیمت محصول نهایی بیشتر شود و بازار را به سمت احتکار سوق دهد. رینگ فیزیکی بورس‌کالا تا پیش از این تصمیم با رقابت ۲۰درصدی همراه بود که پیش‌بینی می‌شود افزایش ناگهانی نرخ دلار مبادله‏‏‌ای تاثیر مستقیم و قابل‌توجهی بر معاملات بورس‌کالا نداشته باشد و از طرفی موجب متوازن شدن بازار آزاد شده و روند حوزه صادرات تسهیل شود. از طرفی افزایش فاصله نرخ دلار در بازار آزاد و رسمی موجب ایجاد رانت خواهد شد که باید به انتظار روزهای آتی و تاثیر این تصمیم بر بازار محصولات پتروشیمی و پالایشی و دیگر محصولات نشست.
  • بازرگانان ایرانی با چه مشکلاتی مواجه هستند؟

    دورنمای نامساعد سیاستگذاری تجاری

    فعالیت‌‌‌های بازرگانی به عنوان حلقه واسط میان فعالیت‌‌‌های مختلف تولیدی عمل کرده‌اند و همواره زمینه‌ساز آن بوده‌‌‌اند تا با تکیه بر توانمندی‌‌‌های داخلی و ظرفیت‌‌‌های خارجی کالاها با کمترین قیمت و با حداکثر کیفیت به دست مصرف‌کنندگان برسند. بنابراین در تمامی تصمیمات اقتصادی در دنیا توجه به منافع بازرگانان همسو با منافع مصرف‌کنندگان نهایی یکی از مهم‌ترین متغیرهای شکل‌دهی به قوانین و مقررات است و سبب می‌شود تا هم مصرف‌کننده حداکثر کیفیت را در مصارف خود به دست آورد و هم تولیدکنندگان با تکیه بر توانایی‌‌‌های داخلی و مزیت‌‌‌های موجود در اقتصاد منابع خود را برای تولید کالاهای دیگر که منافع اقتصادی یک کشور را کاهش می‌دهد هدر ندهند.
  • چرا کوهستان‏‏‌ها برای «زندگی آینده» اهمیت دارد؟ پاسخ در گزارش جهانی

    جواهرات طبیعی در معرض خطر

    کوهستان‌‌‌ها در زندگی بشر از ابتدا تا آینده زمین، نه‌تنها تاثیرگذار است بلکه امری حیاتی و بسیار حائز اهمیت است. اما برآیند جریاناتی که بر روی سیاره رخ داده، این جواهر طبیعی را در معرض خطری جدی قرار داده است. از ناامنی غذایی، تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی، تا عدم‌دسترسی به خدمات، نابرابری‌‌‌های جنسیتی، فقر و مهاجرت، مناطق کوهستانی جهان امروز را با چالش‌‌‌هایی بزرگ مواجه کرده است.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • لیدر بازار به زیر صد هزار دلار سقوط کرد؛

    نبض بیت کوین در ایران

    قیمت بیت‌‌‌کوین در هفته‌‌‌های اخیر با نوسانات چشمگیری روبه‌رو بوده است. پس از اینکه این رمزارز محبوب به رکورد تاریخی ۱۰۸هزار دلار در تاریخ ۲۷آذر رسید، در روز‌های اخیر روند نزولی را تجربه کرد و با افت ۱۲ درصدی به کانال حدود ۹۴هزار دلار در ساعت ۱۴ تاریخ ۳۰آذر بازگشت. این کاهش قیمت موجب ایجاد سوالات و نگرانی‌‌‌هایی در میان سرمایه‌‌‌گذاران در سراسر جهان، و به ‌‌‌ویژه در ایران شد، آیا این کاهش موقتی بوده یا نشانه‌‌‌ای از ادامه روند نزولی بازار است؟
  • مدیر‌عامل بورس،از بورسی شدن ۲ تا ۳ شرکت اقتصاد دیجیتال خبر داد؛

    ورود شرکت‏‌های استارت‌آپی به بورس هموار می‏‌شود؟

    در حالی که طی سال‌های گذشته تنها یک شرکت استارت‌آپی توانسته راه خود را برای ورود به بازار سرمایه هموار کند، هفته گذشته خبری از ورود یکی دیگر از این شرکت‌ها به بورس منتشر شد و همچنین مدیرعامل بورس تهران نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال، ۲ تا ۳ شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال، بورسی می‌‌شوند. این در حالی است که به نظر می‌رسد شرایط دیگری نیز برای تسهیل عرضه سهام استارت‌آپ‌‌ها در بورس فراهم شده است و بر اساس وعده رئیس سابق سازمان بورس از دی ماه گذشته بازار جدیدی تحت عنوان «نوآفرین» ویژه پذیرش شرکت‌های دانش‌‌بنیان و استارت‌آپی آغاز به کار کرده است. کارشناسان معتقدند که ورود شرکت‌های استارت‌آپی به بورس می‌تواند برای آنها مزایای بسیاری از جمله تامین مالی به همراه داشته باشد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    جزئیات سه اقدام دولت در حمایت از بخش خصوصی فعال در پروژه‌های آزادراهی؛ پلن جلب سرمایه ‌برای آزادراه‏‏‏‏‌سازی

    پروژه‌های آزادراهی که در قالب مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال احداث هستند، به باتلاق سرمایه‏‏‏‏‌های کلان تبدیل شده‌اند. از یک‌سو دولت در تامین مالی سهم خود برای اجرای این پروژه‌ها بدعهدی می‌کند و از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی با موانعی از جنس ضوابط دست و پاگیر برای استفاده از روش‌های مختلف تامین مالی از طریق بازار پول و سرمایه روبه‌رو هستند. در این میان شاخص‏‏‏‏‌ترین پروژه‌ای که عمری نزدیک به دو دهه از زمان کلنگ‏‏‏‏‌زنی آن گذشته و هنوز هم تکمیل نشده‌است، آزادراه تهران - شمال است. اما دولت چهاردهم بنا دارد برخی از موانع پیش‌روی تکمیل پروژه‌های آزادراهی را در عمر باقی‌مانده از مسوولیت خود برطرف کند تا علاوه‌بر اتمام احداث معابری که سال‌ها از زمان کلنگ‏‏‏‏‌زنی آنها می‌گذرد، بی‏‏‏‏‌رغبتی به سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه را نیز برطرف کند. سه راهبرد برای این منظور پیش‌بینی شده که معاون ساخت و توسعه راه‏‏‏‏‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‏‏‏‏‌ونقل در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به تشریح آن پرداخته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» اجرای طرح خروج اتباع غیرمجاز را بررسی کرد؛

    مناطق ممنوعه تردد افغان‌ها در ایران

    رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور پس از گذشت چند ماه از اجرای طرح‌‌‌ ضربتی خروج اتباع غیرمجاز از ایران اعلام می‌کند؛ بار دیگر تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفته شده است. براساس این تصمیمات جدید، «تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در ‌‌‌مناطق ممنوعه خلاف قانون است.» نادر یاراحمدی دلیل اصلی این تصمیم را این مساله می‌‌‌داند که «برخی از استان‌‌‌های ممنوعه برای ورود اتباع خارجی، تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی می‌کنند.» چرا که به گفته یاراحمدی، «در شرایطی عده‌‌‌ای را به عنوان آواره که یک تعریف حقوقی برای جنگ‌‌‌زدگان است پذیرفتیم و به آنها امکانات دادیم.
  • سال سخت دموکراسی

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: صفحات نشریه اکونومیست در سال ۲۰۲۴ مملو از روایاتی سرشار از درد و رنج بود. آتش جنگ دامن‌گیر سه قاره جهان شده است: جهان وقایع غزه، لبنان و اوکراین را از نزدیک نظاره‌گر بود، اما نبرد در سودان شاید از همه مرگبارتر بوده است. توفان‌‌‌، تندباد، سیل و آتش‌سوزی زندگی بسیاری را نابود کرده است. در تمام این مدت، رقابت بین کشورهای متحد چین و ائتلاف غربی به رهبری آمریکا عمیق‌‌‌تر شده است؛ در زمانی که آمریکا فردی را به‌عنوان رئیس‌‌‌جمهور انتخاب کرده است که التزام و پایبندی او به این اتحاد محل تردید است.
  • هفت گام برای متمایزسازی خودتان در دنیای کسب‌وکار؛

    اهمیت ساختن برند شخصی در فرصت‏‏‌سازی

    یک‏‏‌ لحظه به برندهای مورد علاقه خود فکر کنید و آنها را در ذهنتان تجسم کنید. چه چیزی باعث شده تا آنها در ذهن شما ماندگار شوند؟ چه ارزش‏‏‌ها و پیام‏‏‌هایی را به شما منتقل می‌کنند؟ چگونه با شما ارتباط دائمی و قدرتمندی ایجاد کرده‏‏‌اند؟ و چرا شما آنها را دوست دارید؟ واقعیت این است که شما هم به‏‏‌عنوان یک مدیر یا نیروی کار ‏‏‌مانند محصولات و خدماتی که ارائه می‏‏‌شوند و در ذهن مشتریان و عموم مردم باقی می‏‏‌مانند می‌توانید در ذهن خیلی‏‏‌ها ماندگار شوید و خیلی‏‏‌ها را به سمت خود جذب کنید. می‌توانید این کار را از طریق شناساندن خودتان و قابلیت‏‏‌هایتان به دیگران، متمایز ساختن خود از سایرین و برقراری و حفظ ارتباط با اطرافیانتان در محل کار انجام دهید و به این ترتیب برای خود یک «برند شخصی» ایجاد کنید.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند؛ فرصت‏‏‌های اقتصادی ضایعات معادن برای شرکت‌ها

    طلای نامرئی در باطله‏‏‌های معدنی

    اقتصاد چرخه‌‌‌ای با سرعت نسبتا بالایی در حال رواج یافتن در جهان است و اثر عمیق خود را بر صنایع مختلف به جا می‌‌‌گذارد. یکی از صنایعی که به استقبال تغییر در این زمینه رفته، صنایع معدنی است. امروز حول محور بازچرخانی مواد معدنی و استحصال مواد کمیاب از باطله‌‌‌های معدنی، اقتصاد بزرگی شکل گرفته که در ایران کمتر از آن بحث می‌شود.
  • معادله اصلاح قیمت انرژی

    به سبب قیمت‌‌‌گذاری دستوریِ تقریبا هر چیزی در اقتصاد ایران، قیمت حامل‌‌‌های انرژی نیز دستوری تعیین می‌شود و هر از گاهی سیاستگذاران و اقتصاددانان به یاد اصلاح قیمت‌ها می‌‌‌افتند، به این امید که واقعی شدن قیمت‌ها به تخصیص بهینه منابع و البته کاهش فشار بر بودجه دولت کمک کند. با این حال آنچه که حداقل نگارنده این یادداشت از اظهارنظرها و تحلیل‌‌‌های سیاستگذاران و اقتصاددانان برداشت می‌کند، آن است که به حامل‌‌‌های انرژی و قیمت آنها مشابه دیگر کالاها و خدمات نگاه می‌شود. یعنی یک رابطه معکوس بین قیمت انرژی و مصرف آن وجود دارد و اگر قیمت انرژی را افزایش دهیم، مصرف آن کاهش می‌‌‌یابد، صرفه‌‌‌جویی بیشتر می‌شود و در غایت امر، تخصیص بهینه منابع انرژی اتفاق می‌‌‌افتد و رفاه جامعه بیشتر می‌شود.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره «برجام» مطرح شد

    توصیه مذاکراتی اروپا به آمریکا

    دنیای اقتصاد: نشست دوره‌‌‌ای ۶‌ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌‌‌ای ایران درحالی برگزار شد که چشم‌‌‌انداز هرگونه توافقی بین ایران و غرب بسیار مبهم است. شاید به همین دلیل نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در این نشست توصیه‌‌‌هایی به ایران و آمریکا داشت. استاوروس لامبرینیدیس ضمن آنکه ماه‌‌‌های پیش رو را حیاتی توصیف کرد گفت که تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند.
  • تحلیل روحانی از سقوط دمشق

    حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به تشریح شرایط منطقه و حوادث سوریه پرداخت. او با خطرناک خواندن شرایط منطقه، نسبت به برنامه اسرائیل برای توسعه جنگ در کل منطقه هشدار داد و خواستار تصحیح و تکمیل استراتژی‌های قبلی نظام شد. روحانی همچنین از سخنان برخی مبنی بر تغییر دکترین هسته‌ای ایران انتقاد و تاکید کرد: این همان چیزی است که تندروهای آمریکا و اسرائیل می‌خواهند تا زمینه را برای جنگ آماده کنند. رئیس‌جمهوری پیشین کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برجام پرداخت و گفت: اگر در چند ماه آینده بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را با تدبیر لازم حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.
  • مکزیکوسیتی و سئول برای «ارائه هوای پاک» به شهروندان چه کردند؟

    جزئیات طرح‏‏‌های «پروایر» و «جنگل‏‏‌باد»؛ فاز «صفر» ‌گذار از آلودگی

    سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ گزارش داد که مکزیکوسیتی آلوده‌‌‌ترین شهر جهان است. اما به لطف اتخاذ یکسری اقدامات جامع طی دو دهه گذشته آلودگی هوا و میزان انتشار گاز دی‌‌‌اکسید کربن در این شهر به شدت کاهش یافته است. آسمان مکزیکوسیتی، زمانی غرق در مه‌دود سربی و گوگردی بود، چنان که برخی بر این باور بودند که پرندگان از ترس این آلودگی مرگبار، از آسمان بر زمین می‌‌‌آیند. خاطره روزهایی که زنگ خطر آلودگی، زندگی میلیون‌‌‌ها نفر را مختل می‌‌‌کرد، برای بسیاری از ساکنان این شهر هنوز تازه است. هشدارهای قرمز، محدودیت‌های تردد و بحران‌های بهداشتی، گوشه‌‌‌ای از آن روزگار سیاه بود. اما امروزه، با وجود اینکه هنوز هم گاهگاهی شاهد بازگشت سایه آلودگی هستیم، اما وضعیت به مراتب بهتر از گذشته است.
  • رکورد ارزش معاملات ۱۹‌ماهه در معاملات هفته گذشته شکسته شد؛

    رالی ۶ هفته‌ای بورس

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. شاخص‌کل بورس برای ششمین هفته متوالی با رشد همراه شد. شاخص‌کل با رشد ۵.۶۳‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۶۸۰‌هزار ‌واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۱.۴۲‌درصد بر ارتفاع خود افزود؛ شاخص فرابورس نیز با افزایش ۲.۲۱‌درصدی همراه شد.
  • قزاقستان چگونه به هدف «نصف جمعیت،‏گردشگر خارجی» رسید؛ وزارت گردشگری ایران چه می‌کند؟

    درس جذب توریست

    قزاقستان با جمعیت ۲۰ میلیونی خود در سال‌های اخیر روند رو به رشدی را در حوزه گردشگری تجربه می‌کند. سال ۲۰۰۰ تنها یک میلیون و ۴۷۰‌هزار نفر به این کشور سفر کردند، این عدد در سال ۲۰۱۲ به ۴.۸۱ میلیون توریست رسید. چهار سال بعد بار دیگر قزاقستان این رکورد را تغییر داد و به عدد ۶.۵ میلیون گردشگر ورودی آن را افزایش داد. سال ۲۰۲۲ قزاقستان حدود ۷.۱ میلیون گردشگر بین‌المللی جذب کرد. این تعداد نشان‏‏‌دهنده افزایش قابل‌توجه نسبت به سال‌های گذشته و گواهی بر تلاش‏‏‌های این کشور در توسعه صنعت گردشگری است. در سال ۲۰۲۳، قزاقستان شاهد افزایش قابل‌توجهی در تعداد گردشگران بود. براساس گزارش‏‏‌ها در این سال تعداد توریست‌های خارجی در ایران به ۹ میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر رسید، ‏‏‌ در حالی که رقم توریست داخلی در این کشور نیز ۹ میلیون و ۶۰۰‌هزار نفر بود. سرمایه‌گذاری‏‏‌ها در بخش گردشگری هم در این کشور سه برابر افزایش یافت و ویزا برای ۸۲ کشور برای سفر به این کشور لغو شد.
  • نحوه ایجاد و پیاده‌سازی «استراتژی مدیریت استعداد» در سال ۲۰۲۵

    مرز بین موفقیت و رکود شرکت‌ها

    آیا می‏‌دانستید شرکت‌هایی که دارای استراتژی مدیریت استعداد قوی هستند درآمدشان را ۲.۲ برابر و سودشان را ۱.۵برابر سریع‏‌تر از سایر شرکت‌ها افزایش می‌دهند؟ صرفا تفاوت بین مدیریت استعداد و استفاده استراتژیک از آن، می‌تواند مرز بین موفقیت و رکود یک شرکت را مشخص کند. در این مطلب، مراحل توسعه یک استراتژی مدیریت استعداد که با اولویت‏‌های استراتژیک شرکت شما همسو باشد و همچنین بتواند تعهد کارکنان را افزایش داده و مهارت‏‌های نیروی کار شما را متحول کند، توضیح خواهیم داد.
  • سیما در شب چله چه برنامه‌هایی را تدارک دیده است؟

    کنداکتور یلدایی تلویزیون

    برنامه‌های مناسبتی در سال هایی نه‌چندان دور کارکرد ویژه ای داشتند و می‌توانستند توجه میلیون‌ها مخاطب را در جشن‌ها و آیین‌ها جلب کنند و آنها را پای تلویزیون بکشانند. حالا اما دست تلویزیون خالی است و مردم هم چندان استقبالی از برنامه‌هایش نمی‌کنند. ستاره هایش کوچ کرده‌اند و چهره‌های جایگزین موفقیت قابل‌توجهی کسب نکرده‌اند. دو روز پیش فیلمی کوتاه از ترانه‌خوانی مشترک مهران مدیری و علی زند وکیلی در شبکه‌های مجازی پخش شد و یک عده از بازگشت مدیری حرف زدند، اما این‌طور نیست و این همکاری فقط برای تیتراژ برنامه یلدایی شبکه سه انجام شده است. با همه این نکته‌ها هنوز تلویزیون یک رسانه مهم است؛هرچند از روزهای باشکوهش فرسنگ‌ها دور شده باشد. منتقدان دلسوز هنوز امیدوارند یک روز مدیران این رسانه سیاست‌هایشان را تغییر بدهند و اعتبار از دست رفته را برگردانند. به‌هرحال آنچه می‌خوانید معرفی ویژه برنامه‌های تلویزیون در شب یلداست.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • دولت آلمان سقوط کرد

    بلاتکلیفی در کشور ائتلاف‌ها

    دولت آلمان عصر دوشنبه در حالی سقوط کرد که صدراعظم «اولاف شولتز» رای اعتماد پارلمان را از دست داد و بحران رهبری در اروپا را در زمانه تشدید چالش‌های اقتصادی و امنیتی عمیق‌تر کرد.