شماره روزنامه ۶۱۸۰
|
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • دولت آلمان سقوط کرد

    بلاتکلیفی در کشور ائتلاف‌ها

    دولت آلمان عصر دوشنبه در حالی سقوط کرد که صدراعظم «اولاف شولتز» رای اعتماد پارلمان را از دست داد و بحران رهبری در اروپا را در زمانه تشدید چالش‌های اقتصادی و امنیتی عمیق‌تر کرد.
  • اروپایی‌ها با ارسال یادداشت کتبی رویکرد خود را درباره جزایر ایرانی تصحیح کردند

    عقب‌نشینی برلین از موضع ضد ایرانی

    عقب‏‏‌نشینی آلمان از مواضع خود در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس یک نقطه عطف در مناسبات تهران و بروکسل در ماه‏‏‌های گذشته به شمار می‌رود؛ موضوعی که ازسوی اسماعیل بقائی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز تایید شد. بقائی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: «از روشنگری درباره مواضع نامناسب قبلی استقبال می‏‏‌کنیم و انتظار داریم بقیه کشورهای اروپایی که در آن نشست شرکت داشتند نیز موضع خود را تصحیح کنند.» وی افزود: «البته معتقدیم اغلب آنها به آنچه در بیانیه آمده معتقد نبودند.» بقائی تاکید کرد: «این خبر را داریم برخی کشورهای اروپایی با ارسال یادداشت کتبی موضع خود را تصحیح کردند و امیدواریم بقیه نیز چنین کنند.»
  • گزارش روز

    درگذشت چهره ماندگار اقتصادی

    دنیای اقتصاد: علاءالدین میرمحمدصادقی، چهره‌‌‌ای ماندگار در اقتصاد و تجارت کشور درگذشت؛ او که عمر خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی و تشکلی سپری کرد، نامش در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماینده امام‌‌‌خمینی(ره) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر سر زبان‌‌‌ها افتاد. به گزارش گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، علاءالدین میرمحمد صادقی، چهره نام‌‌‌آشنای اقتصاد و تجارت ایران، عصر امروز درگذشت. بسیاری نام او را گره خورده با تاسیس بنیادهای ماندگار در اقتصاد ایران می‌‌‌دانند و برخی معرفی شخصیت او را با دشواری‌‌‌های بسیاری همراه می‌‌‌دانند. او از اقتصاد تا سیاست و از مدرسه‌‌‌سازی تا راه‌‌‌اندازی صندوق‌های قرض‌‌‌الحسنه و موسسات خیریه، کارنامه‌‌‌ای درخشان را در پرونده کاری خود به ثبت رسانده و نامش در فهرست کارآفرینانی قرار گرفته است که توانسته نشان امین‌‌‌الضرب را به نام خود ثبت کند.
  • پایتخت عربستان از حالا برای «ترافیک و آلودگی‏‏‌ هوای ۱۰ سال آینده» آماده شد؛

    پول‌های نفت در خدمت شهروندان؛ ترافیک غول‏‏‌ها در متروی ریاض

    شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی، سرانجام، پس از وقفه‌‌‌ای پنج‌ساله، بزرگ‌ترین سیستم حمل‌ونقل عمومی جهان را ساخت و اولین شبکه متروی کاملا خودکار جهان را پس از ۱۰ سال انتظار در دسامبر امسال افتتاح کرد. پروژه‌‌‌ای که با تامین مالی دولتی و سازندگان و پیمانکاران ۳۵ شرکت بین‌المللی از ۱۳ کشور جهان، ریاض را به پیشتاز سیستم حمل‌ونقل جهانی بدل کرد و عنوان صاحب «طولانی‌‌‌ترین شبکه متروی خودران جهان» را به این شهر اختصاص داد. شبکه حمل‌ونقل عمومی ریاض با ۱۷۶ کیلومتر شبکه مترو، ۶ خط کاملا خودکار، ۸۵ ایستگاه با طراحی مشهورترین معماران جهان، به اضافه ۲۴ مسیر اتوبوس با پوشش ۱۹۰۰ کیلومتری و ۳هزارایستگاه، همراه با امکانات پارک و سواری، با سرمایه‌گذاری ۲۷ میلیارد دلار (که بخش زیادی از این رقم به مترو اختصاص دارد)، اولین شبکه حمل‌ونقل عمومی عربستان سعودی و بزرگ‌ترین پروژه زیرساختی در سراسر جهان است.
  • «دنیای‌اقتصاد» چرخه معیوب صنعت و نیروی انسانی متخصص را بررسی کرد؛

    ناترازی انسانی در صنعت

    بررسی وضعیت نیروی انسانی متخصص در صنایع کشور نشان می‌دهد که با چرخه معیوبی مواجه هستیم. از یک‌سو، صنایع به دلیل ناکارآمدی‏‏‌های ساختاری و مشکلات اقتصادی، توان جذب و نگهداشت نیروی متخصص را از دست داده‏‏‌اند و از سوی دیگر، همین کمبود نیروی متخصص به تشدید ناکارآمدی و کاهش بهره‏‏‌وری منجر شده است. بنابراین می‏‏‌توان گفت صنایع کشور با ناترازی مهم‌تر و عمقی‏‏‌تر نسبت به ناترازی سوخت و انرژی روبه‏‏‌رو هستند. به باور کارشناسان، کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت، دارد به پاشنه‌آشیل اقتصاد کشور بدل می‌شود.
  • ارزش دلاری بازار سهام به ۱۲۵‌میلیارد دلار رسید

    استراحت بورس پس از صعود بی‏‏‏‏‏‏‌وقفه

    پس از صعود بی‏‏‏‏‏‏‌وقفه شاخص‌کل بورس از محدوده یک‌میلیون و ۹۷۰‌هزار واحد(دوم آبان) تا محدوده ۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار‌واحدی، بالاخره در روز گذشته، فروشندگان ابتکار‌عمل را در معاملات بورس در دست گرفتند و موجبات افت قیمت‌ها در بورس تهران را فراهم‌کردند. در جریان دادوستدهای روز گذشته بازار سهام، شاخص‌کل با افت ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۶۷۳‌هزار‌واحدی عقب‌نشینی کرد. افت روز گذشته نماگر اصلی بازار سهام در حالی رقم خورد که این شاخص در ۶ روز معاملاتی قبل با افزایش ارتفاع همراه شده بود.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    دفاع از تعادل نرخ سود

    به تازگی محمد شیریجیان، معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی، اخبار مربوط به کاهش نرخ سود بانکی را تکذیب و بیان کرد که هیچ تغییری در این نرخ‌ها در دستور کار بانک مرکزی قرار ندارد. کارشناسان اقتصادی معتقدند که اولویت اصلی در شرایط فعلی اقتصاد کشور باید مهار تورم و کنترل نقدینگی باشد. در شرایط کنونی پایین بودن نرخ بهره بانکی نسبت به تورم منجر به ایجاد مازاد تقاضا برای دریافت اعتبارات بانکی شده است که این خود افزایش نقدینگی و تشدید تورم را به دنبال دارد. در این شرایط، فشارها برای کاهش نرخ سود بانکی منطقی به نظر نمی‌رسد و حتی افزایش آن برای مدیریت صحیح نقدینگی ضروری است. هدف‌گذاری‌ها باید به گونه‌ای باشد که نرخ سود حقیقی بانکی حداقل به صفر برسد.
  • چشم‌انداز دسترسی کسب‌وکارها به انرژی در ایران بررسی شد؛ پاسخ ۹ صنعتگر به«دنیای اقتصاد»

    ناترازی تا ۱۴۲۰

    شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سیاستگذار به خوبی از آینده دسترسی به انرژی در ایران آگاه است و دوره زمانی تداوم ناترازی را تا دو دهه آینده تخمین زده است. گزارشی که اخیرا در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارائه شده است، شواهد روشنی درباره وضعیت ناترازی گاز تا سال۱۴۲۰ دارد؛ ضمن اینکه در بازه زمان ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ به تخمین وضعیت دسترسی کسب‌وکارها به برق نکات مهمی را عنوان کرده است. در بخش گاز این گزارش نشان می‌دهد در افق ۱۴۲۰، شکاف میان عرضه و تقاضای گاز از محدوده کنونی به ورای ۵۰۰میلیون متر مکعب در روز می‌رسد. در شرایطی که زیان عدم تزریق گاز به صنایع داخلی تنها در بخش تولیدکنندگان متانول در صنعت پتروشیمی به ورای ۱۲میلیون‌دلار در روز و ۳۰۰میلیون دلار در ماه می‌رسد، آهنگ رشد تقاضا و افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید برق نیز ناهمسان است. به شکلی که پیش‌بینی‌ها حکایت از روند رو به رشد ناترازی برق و افزایش شکاف میان عرضه و تقاضای برق در کشور می‌دهد.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • خاموشی‌ها و تعطیلی‌ها باعث واکنش پزشکیان شد

    عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم

    درحالی که موج سرما و آلودگی هوا این روزها اکثر شهرهای کشور را به تعطیلات چند روزه کشانده است، روز گذشته رئیس‌جمهور از مردم بابت مشکلات ایجاد شده عذرخواهی کرد. چهارشنبه هفته پیش بود که برخی از شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد. این تعطیلات همزمان با ورود هوای سرد به کشور از روز یکشنبه مجدد برقرار شد. این‌بار بهانه تعطیلی اکثر شهرها، کمبود گاز و برق یا همان مبحث ناترازی انرژی است که مدت‌هاست ازسوی رئیس‌جمهور به عنوان یکی از مشکلات اساسی کشور مطرح می‌شود.
  • آمار مربوط به معاملات صندوق‌های طلا بررسی شد

    ابزارهای نوین سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه

    در طول تاریخ دارایی‏های گوناگون به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش سرمایه افراد و خانوارها نقش‌آفرینی کرده‏اند. طلا یکی از این دارایی‏هاست که با توجه به کمیاب بودن و کاربری زینتی همواره در طول تاریخ توجهات را به خود جلب کرده است. با توجه به اینکه اقتصاد ایران در سنوات اخیر همواره گرفتار تورم‏های مزمن بوده است؛ نقش دارایی‏هایی که بتواند در برابر تورم به عنوان سپر حمایتی عمل کند، دوچندان شده است. در گذشته برای سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه، صرفا به روش‌های خرید طلای فیزیکی اکتفا می‏شد و روش دیگری برای سرمایه‏گذاری در این بازار وجود نداشت. اما در سنوات اخیر صندوق‌های طلا به‌عنوان ابزارهای نوین سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه مطرح شده‏اند و توانسته‏اند به‌عنوان پناهگاه سرمایه‌ها لقب بگیرند.
  • تامین‌کنندگان و واردکنندگان کالاهای آی‌تی و تلفن همراه از تبعات حذف ارز نیمایی می‌گویند؛

    چالش جدید ارزی بازار موبایل 

    یک فعال بازار تلفن همراه معتقد است که به دلیل تعلل بانک‌ها در فرآیندهای تامین ارز، تجار در صف تخصیص باقی ماند‌ه‌اند. این در حالی است که ریال بازرگانان از زمان ثبت درخواست آنها در بانک‌های عامل سامانه ارز توافقی بلوکه می‌شود و در نتیجه بانک‌ها از رسوب ریالی و ارزی سود می‌برند‌
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    خودروسازی بدون «نیما»

    با تصمیم بانک مرکزی ارز نیمایی سرانجام حذف و ارز توافقی (ارزی که نرخ آن در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران تعیین می‌شود) جایگزین آن شد، اتفاقی که بخش‌های اقتصادی مختلف کشور از جمله صنایع خودرو و قطعه را متاثر از خود خواهد کرد.
  • ۴۳ سال ‌مواجهه با نفت در قالب سیاست‌های داخلی و خارجی بررسی شد

    زنجیر دوگانه برپای طلای سیاه

    نفت همواره از جمله مسائل پرچالش و بااهمیتی به‌شمار آمده که ظرفیت بررسی‌های مختلف و عمیق از دریچه علوم متعدد را در خود دارا بوده‌است. از این منظر، نفت را می‌توان تحلیلی حقوقی کرد یا آنکه تحلیلی اقتصادی از آن ارائه داد. در عین‌حال می‌توان اقتصاد سیاسی این منبع را واکاوی‌کرد و به نتایج جالبی دست‌یافت. بررسی جامعه شناختی نفت نیز در جای خود می‌تواند بسیار جذاب و عمیق باشد. در یادداشت حاضر، سعی شده‌است کمی از کلیشه‌های رایج درخصوص مطالعات نفت فاصله گرفته و روی مسائل حقوقی، سیاسی و سیاستی آن با ترکیب این سه دریچه متمرکز شد.
  • گزارش پیش‌بینی اقتصادی بزرگ‌ترین بانک آلمان برای سال ۲۰۲۵ چه می‌گوید؟

    چشم‌انداز اقتصاد جهان در سال آینده

    دویچه بنک، بزرگ‌ترین بانک آلمان و یکی از معتبرترین موسسات مالی در جهان، هر سال گزارشی جامع در زمینه پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال آینده منتشر می‌کند. این بانک با استفاده از مدل‌های اقتصادی تجزیه و تحلیل‌ها داده‌ها، سعی دارد روندهای اقتصادی آینده را شبیه‌سازی کند و وضعیت کلان اقتصادی جهان را در سال آینده ترسیم نماید. گزارش پایان سال ۲۰۲۴ دویچه بنک که به پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال ۲۰۲۵ پرداخته، نگاه مثبتی به رشد اقتصادی برخی از اقتصادهای عمده جهان دارد. این گزارش به‌ویژه بر تداوم رشد در ایالات متحده، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی منطقه یورو، چالش‌های اقتصادی پیش ‌روی چین و درعین‌حال رشد مثبت در بسیاری از کشورهای آسیایی و در‌حال‌توسعه تاکید دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی را در گفت‏‌وگو با یک صاحب‌نظر حوزه حمل‌ونقل بررسی می‌کند

    خلأ «نقشه راه» در حمل‌ونقل ریلی

    خلأ نقشه راه جامع توسعه، مشکلات زیرساختی در بهره‌‌وری، تعرفه‌‌گذاری دستوری و ضعف در خصوصی‌‌سازی، چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی است که مانع از توسعه و رقابت‌‌پذیری این صنعت شده است.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دو نماینده مجلس به «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند؛

    چرا «شعام» به حجاب ورود کرد؟

    قانون عفاف و حجاب با نامه شورای عالی امنیت ملی به مجلس، ابلاغ نمی‌شود. این برای دومین بار است که با درخواست شورای عالی امنیت ملی از ابلاغ این قانون پر حاشیه جلوگیری می‌شود.
  • وندی شرمن در گفت‌وگویی تشریح کرد؛

    پیچیدگی‌های مدل جامع توافق با ایران

    وندی شرمن، مذاکره‌‌کننده ارشد دولت باراک اوباما، در گفت‌‌وگویی تاکید کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، قصد دارد با ایران مذاکره کند تا توافقی بهتر از توافقی که بین تهران و شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ حاصل شد، به دست آورد. شرمن در گفت‌‌وگو با پادکست «onedecision» گفت که چنین توافقاتی بسیار پیچیده و وقت‌‌گیر هستند.
  • جانشین قرارگاه شمال شرق ارتش تشریح کرد

    مختصات دیوار مرزی در شرق

    دنیای اقتصاد: خرداد ماه سال جاری بود که موضوع دیوار‌کشی مرزهای کشور برای نخستین ‌بار از سوی نماینده ویژه رئیس‌جمهور وقت در امور افغانستان اعلام شد. به این ترتیب که حسن کاظمی‌قمی، در یک نشست خبری در اجلاس گروه تماس منطقه‌ای افغانستان خبرهای مرتبط با انسداد فیزیکی مرز و دیوارکشی مرزی را که پیش‌تر در رسانه‌ها طرح شده بود، تایید کرد و گفت: دیوار مدرن و مجهز مرزی یک مصوبه است و عملیات کار شروع شده است. پیش از او اردیبهشت ماه سال جاری فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش خبر داده بود چهار گروه مهندسی مرز نیروی زمینی ارتش برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی(افغانستان) وارد منطقه شده‌اند. با آغاز به کار دولت چهاردهم، موضوع ساخت دیوار مرزی ادامه پیدا کرد و اسکندر مومنی، وزیرکشور بر لزوم ساخت دیوار مرزی برای برقراری امنیت و جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به ایران به عنوان یکی از برنامه‌های دولت تاکید کرد.
  • متولی بازار گردشگری راه فرعی را به سیاستگذاری اصلی ترجیح داده است

    سراب ۱۵ میلیون توریست

    در جلسه یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی با موضوع رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تعداد گردشگران ورودی ایران تا سال ۱۴۰۶ حدود ۱۵ میلیون نفر برآورد شد. عددی که این روزها سید‌رضا صالحی‌امیری وزیر میراث فرهنگی، ‌‌‌گردشگری و صنایع دستی نیز بار دیگر بر آن تاکید کرده است. البته این عدد با سند چشم‌‌‌انداز ۲۰ ساله فاصله دارد. بر اساس این چشم‌‌‌انداز قرار بود ایران تا سال ۱۴۰۴ پذیرای ۲۰ میلیون توریست خارجی باشد.
  • کره‏جنوبی از فاز بحران عبور کرده است؟

    لبخند بورس به «هان»

    هان داک سو، رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی یک روز پس از استیضاح یون سوک‌یول، رئیس‌جمهور این کشور و تعلیق از وظایفش به دلیل تلاش برای حکومت نظامی، روز یکشنبه برای اطمینان دادن به متحدان این کشور و آرام کردن بازارهای مالی، تلاش‌هایش را آغاز کرد. به گزارش رویترز، رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی با جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده تلفنی صحبت کرد و اطمینان داد که اختلالی در سیاست خارجی و امنیتی این کشور پدید نخواهد آمد.
  • «دنیای‌اقتصاد» عیار بلاک‌چین در اقتصاد ایران را بررسی می‌کند

    فرصتی نو برای اقتصاد دیجیتال

    فناوری بلاک‌چین، به عنوان یکی از نوآورانه‏‏‌ترین دستاوردهای قرن بیست و یکم، در حال دگرگون کردن صنایع مختلف از جمله مالی، بانکی، لجستیک و حتی دولت‌داری است. ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر، به این فناوری نوظهور توجه ویژه‏‏‌ای نشان داده است. در این مقاله، به بررسی وضعیت فعلی بلاک‌چین در ایران، فرصت‏‏‌های پیش رو و چالش‏‏‌های موجود خواهیم پرداخت.
  • اهمیت بُعد دیده شدن، شنیده شدن و شناخته شدن در زندگی کاری؛

    بهترین زمان برای بازسازی روابط

    این روزها در بسیاری از نقاط جهان، تعطیلات سال نومیلادی است. فصل تعطیلات، زمان جشن و مهمانی است و البته، فرصتی عالی برای آنکه روابط حرفه‌‌‌ای‌تان را پرورش دهید. در این ماه از سال، افراد معمولا پذیراتر و صادق‌‌‌ترند، بیشتر فکر می‌کنند و ذهنیت مثبت‌‌‌تری دارند. استفاده از این فضا برای برقراری مجدد روابط و احیای ارتباطات می‌تواند زمینه را برای روابط پایدار فراهم کند؛ روابطی که هر دو طرف از آن متقابلا بهره ببرند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • چرا ترامپ مرد سال تایم شد؟

    ۹۷سال است که مجله تایم سکان‌داری معرفی چهره‌هایی را بر عهده دارد که در گذر یک سال، چه به نیکی و چه به بدی، بیشترین تاثیر را بر رویدادهای جهان گذاشته‌اند. انتخابی که در بسیاری از سال‌ها با چالش‌های فراوانی همراه بوده است. اما سال۲۰۲۴، داستانی متفاوت داشت. ترامپ از همان آغازین روزهای نامزدی در سال۲۰۱۵، چهره‌ای تاثیرگذار بود. پیروزی غافلگیرکننده‌اش در سال۲۰۱۶، فصل جدیدی را در تاریخ جهان رقم زد. او آمریکا را در بحران همه‌گیری و توفان اعتراضات رهبری کرد و با وجود شکست در انتخابات بعدی، جایگاه ویژه‌ای در افکار عمومی پیدا کرد. بدون شک، نام ترامپ به‌عنوان یکی از چهره‌های تاثیرگذار این دوره از تاریخ، همواره در یادها خواهد ماند. حمله ششم ژانویه به ساختمان کنگره، نقطه عطفی در تاریخ این کشور بود. بسیاری بر این باور بودند که این رویداد پایان دوران سیاسی ترامپ را رقم خواهد زد.
  • واکاوی ساختار سنتی بدهی بانک‌ها؛

    ضرورت معماری نوین بدهی‌های بانکی

    نظام بانکی ایران به‌طور سنتی بر سپرده‌های کوتاه‌مدت و منابع بانک مرکزی استوار است؛ ساختاری که در گذشته، با تحمیل تورم، توانسته بود نیازهای مالی اقتصاد را برآورده کند. اما در شرایط کنونی، با پیچیدگی‌های جدید بازارهای مالی و افزایش تعادل‌های تورمی به سطوحی بالاتر از روند بلندمدت، ناکارآمدی آن به‌وضوح نمایان شده است؛ زیرا این ساختار به دلیل عدم تنوع در بدهی‌های بانکی بیش از حد نرمال به سپرده‌های عندالمطالبه متکی است و باعث شده شوک‌های اقتصادی (داخلی یا خارجی)، به‌سرعت و با شدت بسیار بیشتری از طریق سازوکارهای نهفته‌شده در ترازنامه بانک‌ها به سایر بخش‌های اقتصاد منتقل شود و موجب اختلال هرچه بیشتر مکانیسم انتقال سیاست‌های پولی شده است.
  • سیاست صنعتی؛ از رویا تا زمین سفت واقعیت!

    ادبیات جدید سیاست صنعتی دوباره در حال متولد شدن است و این‌بار فراتر از مباحث نظری، با کارهای تجربی بسیاری همراه است که می‌توانند میزان به‌کارگیری این سیاست‌ها توسط کشورها و موفقیت و شکست‌های آنها را بسنجند. با این حال مطالعات جدید نشان می‌دهد که ایران در رتبه‌بندی استفاده از سیاست‌های صنعتی مدرن و جدید جایگاهی ندارد. این سیاست‌ها در خلا اجرا نمی‌شوند و به‌شدت به محیط اقتصاد سیاسی و ظرفیت و توانمندی دولت در اجرای آنها وابسته‌اند، در نتیجه می‌توان گفت که غیبت استفاده از سیاست‌های صنعتی جدید و پیچیده در ایران شاید به دلیل محیط اقتصاد سیاسی، فضای رانت خاص ایران و محدودیت‌های ظرفیتی دولت در اجرا باشد.
  • راه پردیس از پرند جدا شد؟«دنیای‌اقتصاد» نبض قیمت آپارتمان‏‌ها را بررسی می‌کند؛

    معمای تورم مسکن حومه

    نــبــض قــیمت آپارتمان‌‌های دو شهر حومه‌‌ای تهران - پرند و پردیس- بر اساس «شاخص قیمت پیشنهادی» فایل‌‌های ارائه شده، حاکی از جدا شدن راه پردیس از پرند و تغییر شکاف قیمتی بین قیمت مسکن تهران و این دو شهر جدید است.
  • بررسی اجمالی اقتصاد در سال ۲۰۲۵؛

    بازارهای جهانی حباب دارند؟

    درحالی که بیشتر افراد از اقتصاد آمریکا به عنوان یک پدیده استثنایی یاد می‌کنند، سیاست‌های ترامپ می‌تواند این پدیده را با یک شوک تورمی مواجه کند. به علاوه تهدید‌ها و فرصت‌هایی نیز مقابل اقتصاد اروپا قرار دارد. رکود در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا همچنان ادامه دارد. دولت حزب کارگر در انگلستان سعی دارد به رشد اقتصادی برسد؛ اما آیا موفق خواهد بود؟
  • «دنیای‌اقتصاد» نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری ۲۰۲۴ را بررسی می‌کند

    ۲درصد تا «توریسم ۲۰۱۹»

    نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری جهان حاکی از بهبودی کامل این بخش تا پایان امسال و رشد سریع‏‏‌تر هزینه‏‏‌ها نسبت به ورودی‏‏‌هاست. بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی سازمان جهانی گردشگری، در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴، حدود ۱.۱ میلیارد گردشگر در سطح بین‌المللی سفر کردند، زیرا بخش گردشگری جهانی تا ۹۸‌درصد از سطوح قبل از همه‌گیری بهبود یافته است. بر اساس آخرین گزارش جهانی گردشگری، با وجود چالش‏‏‌های اقتصادی، ژئوپلیتیکی و اقلیمی، انتظار می‌رود تا پایان سال میلادی، گردشگری به‏‏‌طور کامل از بزرگ‌ترین بحران در تاریخ این بخش بهبود یابد.
  • بهبود تمرکز و شفافیت ذهنی با چند راهکار ساده؛

    مهار فاکتور استرس در تصمیم‌گیری‏‏‌های مهم

    تصمیم‌گیری همیشه سخت است و تصمیم‌گیری‏‏‌های کاری از این قاعده مستثنی نیستند، چون بسیاری از تصمیمات روزمره ما در محل کار اگر اشتباه باشند، می‌توانند عواقب سنگینی در پی داشته باشند. پول و درآمد، تعدیل نیرو و ارتباط با مشتریان همه و همه در گرو این هستند که بتوانیم سریع و درست تصمیم بگیریم. اما حتی در بهترین شرایط هم، اتخاذ تصمیمات کاری سخت است و ما بیشتر مواقع در بهترین شرایط خود نیستیم. خیلی وقت‏‏‌ها خسته و فرسوده‏‏‌ایم و فشارهای کاری و زندگی شخصی باعث شده‏‏‌اند ذهن و احساساتمان بیش از حد تحت فشار قرار بگیرند.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • درس‌هایی که ایران باید از تجربیات سیاست صنعتی بگیرد؛

    نسخه چینی سیاست صنعتی

    در سال ۲۰۰۲ نخست‌‌‌وزیر سابق چین، ژو رونگ‌‌‌ جی، به شرکت کشتی‌‌‌سازی دولتی چین(CSSC) سر می‌‌‌زند و در آنجا نطقی را بیان می‌کند که سرنوشت صنعت کشتی‌‌‌ چین را تحول می‌‌‌بخشد. او می‌‌‌گوید که «چین امیدوار است تا سال ۲۰۱۵ به بزرگ‌ترین کشتی‌‌‌ساز جهان تبدیل شود.» چهار سال بعد، سهم چین در بازار جهانی کشتی از ژاپن و کره‌جنوبی پیشی می‌گیرد.