شماره روزنامه ۵۹۹۳
|

  • ناشناس‌ها از اوضاع غزه می‌گویند

    دنیای اقتصاد: برخی می‌گویند عملیات نظامی اسرائیل در غزه باعث تضعیف حماس شده، اکثر گردان‌های این گروه تخریب و پراکنده شده و بسیاری از اعضای آن جان باخته و حداقل یک رهبر ارشد نظامی‌اش ترور شده است. با این حال اسرائیل به اهداف اصلی خود در جنگ –یعنی آزادی گروگان‌ها و نابودی کامل حماس- دست نیافته است. جنگ و تاکتیک‌های ارتش اسرائیل هزینه‌های زیادی را به همراه داشته است.
  • تشدید معضل نقدینگی بنگاه‏‏‌ها

    فعالان اقتصادی معتقدند برای جهش تولید با مانع بزرگی تحت عنوان کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش روبه‌رو هستند. در این راستا رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد برای تحقق جهش تولید، باید مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی رفع شود. صمد حسن‏‏‌زاده همچنین خبر داد بسته پیشنهادی اتاق در زمینه شعار سال و جهش تولید، هفته آینده به وزارت صمت ارائه خواهد شد. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که در حال حاضر به دلیل مشکلات مربوط به تحریم، تامین مالی، تامین مواد اولیه، نرخ‌گذاری دستوری و... نزدیک به ۴۰‌درصد ظرفیت اسمی بخش صنعت و تولید مشغول فعالیت است و تشدید معضل نقدینگی واحدها علاوه بر اینکه افت تولید را به دنبال دارد، دستیابی به اهداف رشد اقتصادی و جهش تولید را نیز تهدید می‌کند.
  • محو تدریجی LNG در قاره‌سبز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: حرکت اتحادیه اروپا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر نشان‌دهنده پیشرفت در امنیت انرژی و کاهش تدریجی تقاضا برای سوخت‌های فسیلی است. با وجود نقش غیر‌قابل‌انکار گاز طبیعی مایع (LNG) در طول بحران انرژی دو سال‌اخیر، آژانس همکاری تنظیم‌کننده‌های انرژی اروپا (ACER) پیش‌بینی می‌کند که تقاضای LNG کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال‌جاری به اوج خود برسد و سپس روند نزولی در پیش بگیرد. این تغییر نشان‌دهنده دور‌شدن آهسته ولی پیوسته قاره‌سبز از نفت و گاز است، درحالی‌که انتظار می‌رود قراردادهای گاز طبیعی تا سال‌۲۰۲۷ وجود داشته‌باشد، چالش‌هایی از جمله انقضای قرارداد ترانزیت و مشکلات مرتبط با مسدود‌کردن محموله‌‌‌‌‌های LNG روسیه همچنان پابرجاست.
  • عصر تک‌شاخ‌ها رو به پایان است؟

    دنیای اقتصاد: تک‌شاخ، جانوری اسطوره‌ای و محبوب که سال‌ها در دنیای افسانه‌ها زنده بود، از یک دهه گذشته به ادبیات سرمایه‌گذاران هم راه پیدا کرده است تا با ماهیتی تازه از دره تکنولوژی جان بگیرد. طنازی قلم «آیلین لی» - که در آن زمان یک سرمایه‌گذار تازه‌کار بود- در مقاله‌ای که ۱۰سال پیش برای نشریه آنلاین تک‌کرانچ نوشت، معنای جدیدی برای تک‌شاخ تعریف کرد.
  • ۷ گام طراحی باشگاه مشتریان

    مترجم: مهدی نیکوئی
    در روزگاری که نسل‏‏‌های جوان‏‏‌تر مشتریان به اندازه نسل‏‏‌های پیشین وفادار به برندها نیستند و برحسب اتفاق، جذب مشتریان جدید نیز پرهزینه‏‏‌تر از همیشه شده است، طرح‏‏‌های وفاداری مشتریان (باشگاه مشتریان) می‌تواند یکی از بهترین راهکارها برای تضمین یک جریان درآمدی پایدار باشد. در شماره پیشین این مقاله که چهارشنبه گذشته در همین صفحه منتشر شد، اهمیت برنامه‏‏‌های وفاداری مشتریان، نتایج استفاده از آن در جهان غرب و شیوه‏‏‌های مناسب نام‌گذاری این طرح‏‏‌ها را شرح دادیم. در این شماره، به صورت گام به گام، شیوه طراحی این برنامه‏‏‌ها را توضیح می‏‏‌دهیم و پیشنهادهایی برای موفقیت آنها ارائه می‏‏‌کنیم.
  • دوراهی هوش مصنوعی مقابل شرکت‌ها

    کمتر از دو ماه قبل، نمایندگان پارلمان اروپا اولین قانون کنترل هوش مصنوعی را برای تنظیم هوش مصنوعی رسانه‌‌‌ای که در خط مقدم سرمایه‌گذاری‌‌‌های حوزه تکنولوژی قرار دارد، تصویب کردند. این قانون، تکنولوژی هوش مصنوعی را بر اساس ریسک‌‌‌هایی که دارد به دسته‌‌‌های مختلفی تقسیم می‌کند (از «غیرقابل قبول» که منجر به ممنوعیت این تکنولوژی می‌شود گرفته تا خطرات بالا، متوسط و پایین). سوالی که اکنون پیش می‌‌‌آید این است که این قانون چه تاثیری بر روند گسترش هوش مصنوعی و چه پیامدهایی برای شرکت‌هایی که سعی در تلفیق آن در تاروپود کسب‌و‌کارشان دارند، خواهد داشت.
  • کاتالیزور روابط تجاری

    دنیای اقتصاد: صادرات و موانع آن باعث شده تا فعالان اقتصادی نتوانند توانمندی‌های خود را آن طور که باید در بازارهای هدف معرفی کنند. نقشه راه توسعه تجارت خارجی در این راستا می‌تواند حرکت رو به جلو را برای صادرات به ارمغان بیاورد. اما دولت‌ها هیچ‌گاه از چنین نقشه‌ای برخوردار نبوده‌اند یا اگر نقشه راهی نیز ترسیم شده، نتوانسته‌اند آن را آن‌طور که باید، به اجرا در بیاورند.
  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

    دنیای اقتصاد: روزنامه تایمز آو اسرائیل در مطلبی به بررسی تنش‌‌‌های اخیر بین ایران و اسرائیل و واکنش واشنگتن پرداخت و نوشت: «بر اساس گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات امنیتی با «هشدار فزاینده» شاهد آشکار شدن ابعاد حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته بودند.» وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد درباره لحظاتی که دامنه رگبار ایران مشخص شد، گفت: «فکر می‌‌‌کنم این در بالاترین حد چیزی بود که ما پیش‌بینی می‌‌‌کردیم.» یک مقام ناشناس به این روزنامه گفت که «تا زمانی که همه چیز گفته نشده باشد» مشخص نیست که آیا دفاع موشکی اسرائیل و ائتلاف کشورهای درگیر در سرنگونی پرتابه‌‌‌ها موفق بوده‌‌‌اند یا خیر.
  • پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

    دنیای اقتصاد: در پرونده رسمی علیه رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، پرونده با عنوان مردم ایالت نیویورک علیه دونالد جی.‌ترامپ ثبت و شناخته شده است و در حال حاضر، مردم دست قوی‌تری دارند. این پرونده همه چیز دارد: شاهدان خودی، هیات منصفه مطلوب، مجموعه‌ای از حقایق مبهم از رئیس‌جمهور سابق، حق‌السکوت و یک بازیگر فیلم‌های مستهجن. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، روز دوشنبه، دادستان‌ها به‌طور رسمی پرونده را به ۱۲تن از هیات منصفه معرفی کردند و اولین تعقیب یک رئیس‌جمهور آمریکا را آغاز کردند.این محاکمه که می‌تواند دونالد ترامپ را در حین نامزدی مجدد برای کاخ سفید به‌عنوان یک مجرم معرفی کند، در سراسر کشور سر و صدا ایجاد خواهد کرد. همزمان استقامت سیستم قضایی در برابر ترامپ آزمایش خواهد شد؛ چراکه رئیس‌جمهوری سابق آمریکا ترامپ به‌گونه‌ای به آن حمله می‌کند که به هیچ متهم دیگری اجازه انجام آن داده نمی‌شود. اگرچه دادستان منطقه، آلوین ال.براگ، کوهی از شواهد را جمع‌آوری کرده است، به سختی می‌توان از محکوم شدن ترامپ اطمینان حاصل کرد. طی ۶هفته آینده، وکلای ترامپ سه نقطه ضعف آشکار را در نظر خواهند گرفت: اعتبار یک شاهد کلیدی، مقصر بودن رئیس‌جمهور و پیچیدگی حقوقی پرونده.
  • موتور محرک فولادی‏‏‌ها در تالار نقره‏‏‌ای

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: صنعت فولاد، در آخرین ماه از سال گذشتــه درآمـــد ۱.۴میلیارد دلاری را به ثبت رساند که نسبت به اسفندماه سال گذشته، کاهش ۱۴.۵۵درصدی را تجربه کرده اما نسبت‌به بهمن رشدی ۱۷ درصدی را به‌ثبت رسانده‌است. درآمد دلاری صنعت فولاد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل‌‌‌تر از آن رشد ۱.۵۹درصدی داشته است. به عبارتی دیگر، صنعت فولاد موفق شده است رشد نرخ دلار را پوشش دهد. فولادی‌‌‌ها به صورت ریالی نیز درآمد ۵۶همتی را در اسفندماه به ثبت رسانده‌‌‌اند که به نظر می‌‌‌رسد، رشد ۴درصدی را نسبت به اسفندماه گذشته تجربه کرده است.
  • راهنمای سرمایه‏ گذاران در اکسپو ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: ایران اکسپو در ششمین دوره خود با طرحی جدید به استقبال سرمایه‌گذاران خارجی رفته است. پژوهش‌های صنعتی با تمرکز بر ۷ صنعت بزرگ کشور از سوی شرکت مشاوره مدیریت ایلیا برای ارائه به سرمایه‌گذاران خارجی منتشر شده است.
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟

    دنیای اقتصاد: گزارش‌های مردمی واصله به «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که طی هفته گذشته برخی از مشتریان بانک رسالت پیامک‌هایی مبنی بر کسر مبلغ زیادی (به نسبت دیگر بانک‌ها) جهت کارمزد خدمات پیامکی بانک دریافت کرده‌اند. این مشتریان عقیده دارند که این مبلغ کسر شده از حساب آنها خارج از عرف بوده و هزینه پیامکی آنها باید کمتر از این مبالغ باشد. حال سوال اینجاست که آیا بانک رسالت مجاز به دریافت این مبلغ است یا خیر؟
  • یک سده بدون عثمـانی‌ها

    امیررضا انگجی/پژوهشگر توسعه
    ماه گذشته صدمین سال پایان خلافت عثمانی بود. خلافتی که بیش از ۶۰۰سال در توفان‌های تاریخی منطقه دوام آورد و در مقایسه با دو امپراتوری دیگر مسلمان آسیا یعنی دولت صفوی و گورکانیان هند باثبات‌ترین آنها بود. ما در این گزارش چندین عامل را که به نظر می‌رسد در فروپاشی امپراتوری عثمانی از بقیه عوامل مهم‌تر بودند، برجسته خواهیم کرد. ائتلاف‌ها و گروه‌های با منافع خاص مانند اصناف در اتحاد با بوروکراسی مرکزی مانع رقابت و نوآوری شدند، قرارگیری در چهارراه تجارت بین‌المللی اتکای بیش از حد دولت بر درآمدهای ترانزیتی را موجب شد که مانند منابع بادآورده آثار مخرب اقتصادی و سیاسی داشت و میراث نهادهای تاریخی مانند نهاد «غلام- برده» باعث ایجاد سبک خاصی از استبداد و انسداد در جامعه عثمانی شد.
  • صدور مجوزها الکترونیکی شد، اما تسهیل نه

    دنیای اقتصاد: با اتمام حجت وزارت اقتصاد با فعالان اقتصادی برای اخذ شناسه یکتا، اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکارها، با وجود تمام اما و اگرها، در حال گذر از گام آخر است. کارشناس‌ها و فعالان به عملکرد این درگاه که با هدف حذف امضاهای طلایی، تسهیل و کاهش زمان صدور و الکترونیکی شدن اخذ مجوزهای کسب‌وکار در ابتدای تابستان سال ۱۳۹۸ رونمایی شد، نمره قبولی نمی‌دهند و انتقادات متعددی دارند؛ از جمله عدم تسهیل فرآیندها و شرایط، اختلال و قطعی مکرر سامانه‌های متصل به درگاه و تعریف نشدن مجوز برای تعداد زیادی از کسب‌وکارها، عدم احراز دقیق و کارشناسی شده شرایط فنی و ضوابط مربوط به متراژ در جواز کسب‌ اصناف.
  • مرگ صنایع سنگین در اوکراین

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا: دودکش‌های بلند، آن زمان ابرهای بخار را بیرون می‌فرستادند. در ماشین‌آلات غول‌پیکر، توربین‌ها به‌صورت شبانه‌روزی می‌چرخیدند. کوره‌ها بار قطار زغال سنگ را می‌سوزاندند. در دوران اتحاد جماهیر شوروی، نیروگاه حرارتی کوراخوف باعث ایجاد شهر اطراف آن در شرق اوکراین شد و اقتصاد محلی را به حرکت درآورد و جامعه را با دستمزد و گرمایش خانه‌ها یکپارچه کرد. هالینا لیوبچنکو، بازنشسته‌ای که شوهرش تمام دوران حرفه‌ای خود را در معادن زغال‌سنگ مجاور سر کرده است، می‌گوید: «کارخانه ما قلب شهر ما است.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آن قلب اکنون به سختی می‌تپد و تا حدی توسط توپخانه ویران شده است. این نیروگاه یکی از آخرین نیروگاه‌هایی است که هنوز در منطقه دونباس اوکراین فعال است؛ زمانی که این منطقه مرکز صنایع سنگین کشور بود و اکنون نقطه کانونی حملات زمینی روسیه است که کارخانه‌ها و شهرهایی را در امتداد خط مقدم به ویرانی می‌کشاند. جنگ در شرق اوکراین ده‌ها هزار نفر را کشته، شهرها را به ویرانه تبدیل کرده و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است. همچنین کارخانه‌هایی را که سال‌ها محرک مهم اقتصاد اوکراین بودند، نابود کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر