شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

    دنیای اقتصاد: روزنامه تایمز آو اسرائیل در مطلبی به بررسی تنش‌‌‌های اخیر بین ایران و اسرائیل و واکنش واشنگتن پرداخت و نوشت: «بر اساس گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات امنیتی با «هشدار فزاینده» شاهد آشکار شدن ابعاد حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته بودند.» وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد درباره لحظاتی که دامنه رگبار ایران مشخص شد، گفت: «فکر می‌‌‌کنم این در بالاترین حد چیزی بود که ما پیش‌بینی می‌‌‌کردیم.» یک مقام ناشناس به این روزنامه گفت که «تا زمانی که همه چیز گفته نشده باشد» مشخص نیست که آیا دفاع موشکی اسرائیل و ائتلاف کشورهای درگیر در سرنگونی پرتابه‌‌‌ها موفق بوده‌‌‌اند یا خیر.
  • پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

    دنیای اقتصاد: در پرونده رسمی علیه رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، پرونده با عنوان مردم ایالت نیویورک علیه دونالد جی.‌ترامپ ثبت و شناخته شده است و در حال حاضر، مردم دست قوی‌تری دارند. این پرونده همه چیز دارد: شاهدان خودی، هیات منصفه مطلوب، مجموعه‌ای از حقایق مبهم از رئیس‌جمهور سابق، حق‌السکوت و یک بازیگر فیلم‌های مستهجن. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، روز دوشنبه، دادستان‌ها به‌طور رسمی پرونده را به ۱۲تن از هیات منصفه معرفی کردند و اولین تعقیب یک رئیس‌جمهور آمریکا را آغاز کردند.این محاکمه که می‌تواند دونالد ترامپ را در حین نامزدی مجدد برای کاخ سفید به‌عنوان یک مجرم معرفی کند، در سراسر کشور سر و صدا ایجاد خواهد کرد. همزمان استقامت سیستم قضایی در برابر ترامپ آزمایش خواهد شد؛ چراکه رئیس‌جمهوری سابق آمریکا ترامپ به‌گونه‌ای به آن حمله می‌کند که به هیچ متهم دیگری اجازه انجام آن داده نمی‌شود. اگرچه دادستان منطقه، آلوین ال.براگ، کوهی از شواهد را جمع‌آوری کرده است، به سختی می‌توان از محکوم شدن ترامپ اطمینان حاصل کرد. طی ۶هفته آینده، وکلای ترامپ سه نقطه ضعف آشکار را در نظر خواهند گرفت: اعتبار یک شاهد کلیدی، مقصر بودن رئیس‌جمهور و پیچیدگی حقوقی پرونده.
  • موتور محرک فولادی‏‏‌ها در تالار نقره‏‏‌ای

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: صنعت فولاد، در آخرین ماه از سال گذشتــه درآمـــد ۱.۴میلیارد دلاری را به ثبت رساند که نسبت به اسفندماه سال گذشته، کاهش ۱۴.۵۵درصدی را تجربه کرده اما نسبت‌به بهمن رشدی ۱۷ درصدی را به‌ثبت رسانده‌است. درآمد دلاری صنعت فولاد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل‌‌‌تر از آن رشد ۱.۵۹درصدی داشته است. به عبارتی دیگر، صنعت فولاد موفق شده است رشد نرخ دلار را پوشش دهد. فولادی‌‌‌ها به صورت ریالی نیز درآمد ۵۶همتی را در اسفندماه به ثبت رسانده‌‌‌اند که به نظر می‌‌‌رسد، رشد ۴درصدی را نسبت به اسفندماه گذشته تجربه کرده است.
  • راهنمای سرمایه‏ گذاران در اکسپو ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: ایران اکسپو در ششمین دوره خود با طرحی جدید به استقبال سرمایه‌گذاران خارجی رفته است. پژوهش‌های صنعتی با تمرکز بر ۷ صنعت بزرگ کشور از سوی شرکت مشاوره مدیریت ایلیا برای ارائه به سرمایه‌گذاران خارجی منتشر شده است.
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟

    دنیای اقتصاد: گزارش‌های مردمی واصله به «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که طی هفته گذشته برخی از مشتریان بانک رسالت پیامک‌هایی مبنی بر کسر مبلغ زیادی (به نسبت دیگر بانک‌ها) جهت کارمزد خدمات پیامکی بانک دریافت کرده‌اند. این مشتریان عقیده دارند که این مبلغ کسر شده از حساب آنها خارج از عرف بوده و هزینه پیامکی آنها باید کمتر از این مبالغ باشد. حال سوال اینجاست که آیا بانک رسالت مجاز به دریافت این مبلغ است یا خیر؟
  • یک سده بدون عثمـانی‌ها

    امیررضا انگجی/پژوهشگر توسعه
    ماه گذشته صدمین سال پایان خلافت عثمانی بود. خلافتی که بیش از ۶۰۰سال در توفان‌های تاریخی منطقه دوام آورد و در مقایسه با دو امپراتوری دیگر مسلمان آسیا یعنی دولت صفوی و گورکانیان هند باثبات‌ترین آنها بود. ما در این گزارش چندین عامل را که به نظر می‌رسد در فروپاشی امپراتوری عثمانی از بقیه عوامل مهم‌تر بودند، برجسته خواهیم کرد. ائتلاف‌ها و گروه‌های با منافع خاص مانند اصناف در اتحاد با بوروکراسی مرکزی مانع رقابت و نوآوری شدند، قرارگیری در چهارراه تجارت بین‌المللی اتکای بیش از حد دولت بر درآمدهای ترانزیتی را موجب شد که مانند منابع بادآورده آثار مخرب اقتصادی و سیاسی داشت و میراث نهادهای تاریخی مانند نهاد «غلام- برده» باعث ایجاد سبک خاصی از استبداد و انسداد در جامعه عثمانی شد.
  • صدور مجوزها الکترونیکی شد، اما تسهیل نه

    دنیای اقتصاد: با اتمام حجت وزارت اقتصاد با فعالان اقتصادی برای اخذ شناسه یکتا، اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکارها، با وجود تمام اما و اگرها، در حال گذر از گام آخر است. کارشناس‌ها و فعالان به عملکرد این درگاه که با هدف حذف امضاهای طلایی، تسهیل و کاهش زمان صدور و الکترونیکی شدن اخذ مجوزهای کسب‌وکار در ابتدای تابستان سال ۱۳۹۸ رونمایی شد، نمره قبولی نمی‌دهند و انتقادات متعددی دارند؛ از جمله عدم تسهیل فرآیندها و شرایط، اختلال و قطعی مکرر سامانه‌های متصل به درگاه و تعریف نشدن مجوز برای تعداد زیادی از کسب‌وکارها، عدم احراز دقیق و کارشناسی شده شرایط فنی و ضوابط مربوط به متراژ در جواز کسب‌ اصناف.
  • مرگ صنایع سنگین در اوکراین

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا: دودکش‌های بلند، آن زمان ابرهای بخار را بیرون می‌فرستادند. در ماشین‌آلات غول‌پیکر، توربین‌ها به‌صورت شبانه‌روزی می‌چرخیدند. کوره‌ها بار قطار زغال سنگ را می‌سوزاندند. در دوران اتحاد جماهیر شوروی، نیروگاه حرارتی کوراخوف باعث ایجاد شهر اطراف آن در شرق اوکراین شد و اقتصاد محلی را به حرکت درآورد و جامعه را با دستمزد و گرمایش خانه‌ها یکپارچه کرد. هالینا لیوبچنکو، بازنشسته‌ای که شوهرش تمام دوران حرفه‌ای خود را در معادن زغال‌سنگ مجاور سر کرده است، می‌گوید: «کارخانه ما قلب شهر ما است.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آن قلب اکنون به سختی می‌تپد و تا حدی توسط توپخانه ویران شده است. این نیروگاه یکی از آخرین نیروگاه‌هایی است که هنوز در منطقه دونباس اوکراین فعال است؛ زمانی که این منطقه مرکز صنایع سنگین کشور بود و اکنون نقطه کانونی حملات زمینی روسیه است که کارخانه‌ها و شهرهایی را در امتداد خط مقدم به ویرانی می‌کشاند. جنگ در شرق اوکراین ده‌ها هزار نفر را کشته، شهرها را به ویرانه تبدیل کرده و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است. همچنین کارخانه‌هایی را که سال‌ها محرک مهم اقتصاد اوکراین بودند، نابود کرده است.
  • تورم‏‏‌سنجی در فایل‏‏‌های آپارتمانی

    دنیای اقتصاد - گروه مسکن و شهری: بازار عرضه «فایل فروش آپارتمان» در شروع ماه دوم از سال ۱۴۰۳، با یک تغییر محسوس نسبت به فروردین روبه‌رو شده است؛ افزایش نسبی فروشنده‌‌‌ها.
  • تاریک و روشن صادرات صنعتی

    دنیای اقتصاد: صادرات صنعتی اگرچه در ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از لحاظ ارزشی افزایش ۱۰درصدی داشته است، اما بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که مقاصد صادراتی بخش صنعت همچنان محدود به چند کشور همسایه است. بخش صنعت در حالی سهم ۱۵درصدی از صادرات ۱۴۰۲ دارد که عراق با سهم ۴۵درصدی اصلی‌‌‌ترین مشتری کالاهای صنعتی ایران است. بخش صنعت سهم ارزشی ۱۵‌درصدی از صادرات غیرنفتی ۴۹میلیارد و ۳۲۹میلیون دلاری در سال ۱۴۰۲ داشته است. بررسی صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ به تفکیک بخش‌‌‌های عمده و مقایسه با سال قبل حاکی از این است که صادرات بخش صنعت از لحاظ ارزش ۱۰‌درصد و از لحاظ وزن ۱۳‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. هرچند ارزش واحد صادرات این بخش کاهش ۳درصدی داشته است. براین اساس صادرات بخش صنعت در ۱۲ماهه ۱۴۰۲، ۷میلیارد و ۶۳۲میلیون دلار به وزن ۷۱۸۰‌هزار تن بوده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، صادرات این بخش ۶میلیارد و ۹۴۲میلیون دلار به وزن ۶۳۳۵‌هزار تن بوده است.
  • دغدغه مدیران عامل چیست؟

    دنیای اقتصاد: سومین گزارش «مدیران عامل» با عنوان «حرکت در جریان مخالف» در روز چهارم اردیبهشت توسط شرکت مشاوره مدیریت ایلیا منتشر خواهد شد. یکی از تفاوت‌‌‌های عمده این گزارش با سایر گزارش‌‌‌هایی که در زمینه‌‌‌های مختلف کسب و کار در ایران تهیه می‌شود، مخاطب‌‌‌های آن است. این گزارش همان‌طور که از اسم آن پیداست به سراغ مدیران عامل در شرکت‌ها و صنایع مختلف رفته و موضوعاتی مانند دیدگاه‌‌‌ها و دغدغه‌‌‌های این افراد و همچنین سبک زندگی و کاری آنها را مورد بررسی قرار می دهد. مدیران عامل افرادی هستند که از یکسو با فضای اقتصاد کلان و همچنین بازارها در ارتباط هستند و از یکسو شناخت خوبی از دغدغه‌‌‌های کارکنان خود و همچنین مسائل درون سازمان دارند. به همین دلیل می‌توان گفت که این افراد می‌توانند قضاوت‌‌‌های نسبتا درستی از فضای اقتصاد جامعه داشته باشند. عماد قائنی، مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت ایلیا در این مصاحبه‌‌‌ با «دنیای اقتصاد» ابعاد مختلف این گزارش را تشریح کرده است.
  • احضــار‌بــازار

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که رقابت برای کسب عنوان قهرمانی بین پرسپولیس و استقلال حسابی داغ شده است، به نظر می‌رسد بخش بزرگ و زشتی از این جدال هم بیرون از مستطیل سبز در جریان است؛ آنجا که انواع و اقسام رفتارهای عجیب از اهالی و منتسبان به دو باشگاه سر می‌زند و هر کدام که دست از پا خطا می‌کنند، طرف مقابل دنیا را روی سر خودش می‌گذارد. نتایج این وضعیت، احضار پیاپی افراد خاطی به کمیته انضباطی است که خب البته در شرایط بد اقتصادی موجود، به منبع درآمد چشمگیر و ارزنده‌ای برای فدراسیون تبدیل شده است! تنها طی همین چند روز گذشته، چند مورد دعوت به کمیته انضباطی و اخلاق داشتیم که مرور گذرای آنها می‌تواند تصویری روشن‌تر از آشفته‌بازار بالاترین سطح از فوتبال باشگاهی کشور به مخاطب ارائه بدهد. ابتدا بگذارید خرده داستان‌ها را مرور کنیم.
  • پایان عصر هنر انسانی؟

    دنیای اقتصاد: کمتر از دو سال ‌از عرضه نخستین ابزارهای عمومی هوش‌مصنوعی همچون چت‌‌‌‌‌جی‌‌‌‌‌پی‌‌‌‌‌تی، بارد و... می‌گذرد اما در همین مدت کوتاه، تعداد بسیار زیادی اثر هنری به کمک این پدیده شگفت‌‌‌‌‌انگیز تولیدشده و در دسترس همگان قرار گرفته‌است؛ از رمان‌‌‌‌‌های نوشته‌شده توسط هوش‌مصنوعی تا تیزرها و پوسترها و حتی قطعات موسیقی. نمونه بسیار اولیه از آن روزانه در شبکه‌‌‌‌‌های اجتماعی فارسی‌زبان نیز تولید می‌شود و هر روز در اینستاگرام در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.
  • رونمایی از جذابیت‌های جدید بازار

    دنیای اقتصاد: هر سال فعالان، سرمایه‌گذاران و شرکت‌های فعال در بازار ارز‌های دیجیتال در رویداد‌های مختلف جهانی شرکت می‌کنند تا علاوه بر ارائه گزارش عملکرد، برنامه‌های خود را برای سال‌های آینده اعلام و با طرفداران خود ارتباط برقرار کنند. TOKEN۲۰۴۹ از جمله این رویداد و گردهمایی‌ها به شمار می‌رود که طی دو روز ۳۱فروردین و ۱اردیبهشت در شهر دبی برگزار شد و میزبان علاقه‌مندان ارز‌های دیجیتال و فناوری بلاک‌چین از سراسر جهان بود.
  • انفجار بزرگ در مقر حشدالشعبی

    دنیای اقتصاد: به گفته منابع امنیتی، بر اثر انفجار در یک پایگاه نظامی در عراق که توسط «نیروهای بسیج مردمی» (PMF) یا «حشدالشعبی» مورد استفاده قرار می‌گرفت، حداقل یک‌نفر جان باخت و ۲۰نفر زخمی شدند. حشد‌الشعبی گفت «حمله» اواخر روز جمعه، پایگاه نظامی «کالسو» واقع در ۵۰کیلومتری جنوب پایتخت بغداد در استان بابل را هدف قرار داد. محمود عبدالواحد، در گزارشی برای الجزیره در ۲۰آوریل نوشت، فیلم‌ها و تصاویر از محل وقوع، انفجار مهیبی را نشان می‌دهد که درختان اطراف را نیز به آتش کشیده و باعث گسترش آتش‌سوزی شده است. تصاویر گرفته‌شده از داخل پایگاه در صبح روز شنبه حکایت از یک دهانه بزرگ و آسیب به زیرساخت‌ها و وسایل نقلیه داشت. حشد‌الشعبی در بیانیه‌ای مدعی شد: «تجاوز آمریکا علت اصلی بمباران پایگاه نظامی کالسو بود» که در نزدیکی شهر اسکندریه قرار دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر