دنیای اقتصاد: نشریه «فارن افرز» در مطلبی به قلم حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در موسسه امور بینالمللی و امنیت در برلین، به بررسی شرایط جدید سوریه و نقش و موقعیت ایران بعد از سقوط اسد پرداخته است. نویسنده در این مقاله تاکید دارد که ایالات متحده لازم است بهمنظور کمک به ثبات سوریه و پرهیز از تنشهای منطقهای با ایران، بر سر میز مذاکره بنشیند.با گذشت سیزده سال از آغاز ناآرامیهای سوریه، سقوط و فروپاشی سریع و غیرمنتظره حکومت اسد، تصور حفظ وضعیت موجود و ادامه حیات یک نظام ظاهرا باثبات را در هم شکست. هرچند حکومت بشار اسد در بخش زیادی از دههای که گذشت به حمایتهای همهجانبه ایران و روسیه برای ادامه حیات خود متکی بود، اما آنچه صرفا در سال ۲۰۱۱با قیام مردم سوریه علیه نظام حاکم آغاز شد، به یک جنگ داخلی ویرانگر منجر شد که درنهایت به یک بنبست نامتوازن میان طرفهای درگیر انجامید. در این میان و با وجود چالشهای مداوم، جایگاه حکومت اسد در کشور بهنظر غیرمتزلزل میآمد. اما تنها چند روز بعد از آغاز عملیات نظامی نیروهای شورشی، این حکومت از هم فروپاشید.
از حکمرانی اقتصادی تا ضربه به صنعت کشور مورد انتقاد قرار گرفت
موضوع ناترازیها و مدیریت غلط سالهای گذشته در این حوزه محور سخنان دو روز گذشته دولتمردان بود. از یکسو محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در سخنانی از ضربه سنگینی که ناترازیها به صنعت زده انتقاد کرد. از سوی دیگر، رئیس مجلس روز گذشته با اشاره به وضعیت جاری کشور ضمن انتقاد از حکمرانی کشور در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: چرخها راه افتادهاند، اما گاهی میبینیم که هرز میچرخند و این نشان میدهد که ما در حکمرانی اقتصاد، آب، محیطزیست و مسائل فرهنگی و اجتماعی دچار اشکال هستیم. قالیباف همچنین با بیان اینکه قاچاق سوخت از مشکلات جدی در کشور است، گفت: این درحالی است که برای تامین سوخت نیروگاهها با کمبود مواجهیم.
دور جدید گفتوگوهای تهران و تروئیکا هفته آخر دی برگزار میشود
دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه از برگزاری احتمالی دور جدید گفتوگوهای ایران با ۳ کشور اروپایی در هفته آخر دیماه خبر داد و گفت: در این نشست در مورد طیف مختلفی از مسائل، از جمله هستهای، گفتوگو میشود.
در حالی که بیش از دو ماه است انتظارها برای اعلام خبر قطعی آزادسازی واردات آیفون با رویه تجاری بینتیجه مانده است، روز گذشته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف اعلام کرد که قرار است تا ۱۰ روز آینده شناسه آیفون ۱۵ و ۱۶ در سامانه همتا برای تجار تعریف شود. اظهارات ضد و نقیض در این باره طی ماههای گذشته باعث بدبینی برخی از فعالان این حوزه برای اجرای نهایی رجیستری گوشیهای اپل شده است، اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند آزادسازی این واردات اتفاقی مثبت برای بازار آیفونها محسوب میشود. همچنین با توجه به اینکه آیفون طی روزهای گذشته افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است، به نظر میرسد این اتفاق میتواند نویدبخش کنترل قیمت در این بازار باشد.
رویترز چشمانداز ۲۰۲۵ والاستریت را بررسی کرد؛
پس از دو سالخاص برای بازار سهام آمریکا، سرمایهگذاران انتظار دارند سالآینده نیز شاخصهای بورسی این کشور صعودی باشند. شرایط مناسب اقتصاد کلان که از سودآوری شرکتها حمایت میکند، تعدیل نرخ بهره و سیاستهای حامی رشد اقتصادی دونالد ترامپ از جمله عواملی هستند که باعث خوشبینی سرمایه گذاران شده اند. شاخص معیار S&P ۵۰۰ از ابتدای سالبیش از ۲۳درصد رشد کردهاست و در مسیر ثبت دومین سالپیاپی با بازده بیش از ۲۰درصد قرار دارد. استقبال از سهام شرکتهای بزرگ فناوری و هیجان ناشی از پتانسیل درآمدزایی هوشمصنوعی از موتورهای محرک اصلی حرکت صعودی بازار بودهاند.
بخشخصوصی چگونه میتواند سهم خود را از صنعت پتروشیمی افزایش دهد؟
شرکت سینوپک (Sinopec)، دومین شرکت بزرگ پتروشیمی جهان با درآمد سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار، نمونهای موفق از تلفیق مدیریت دولتی با کارآیی بخش خصوصی است. این شرکت که در سال ۲۰۰۰ با خصوصیسازی بخشی از داراییهای دولتی چین شکل گرفت، اکنون با بیش از ۱۲۰۰ شرکت زیرمجموعه و ۶۰۰هزار کارمند، ۳۰درصد بازار پتروشیمی آسیا را در اختیار دارد. صنعت پتروشیمی کشور ما نیز، با ظرفیت تولید سالانه ۹۰میلیون تن و دسترسی به منابع غنی هیدروکربوری، پتانسیل بالایی برای پیادهسازی الگوی مشابه دارد. اما برخلاف سینوپک که توانسته مشارکت بخش خصوصی را به ۷۰درصد برساند، سهم بخش خصوصی در پتروشیمی ایران تنها ۲۵درصد است. این در حالی است که شرکتهای خصوصی ایرانی در سالهای اخیر توانمندیهای قابلتوجهی در مدیریت، نوآوری و بازاریابی از خود نشان دادهاند.
«دنیایاقتصاد» هزینه مسافرت گروهی به ۶ استان را گزارش میکند؛
سواحل جنوب، کویرهای مرکز و جنگلهای شمال مقاصد تورهای یک تا چهار و نیم روزه دی ماه هستند. آژانسهای گردشگری تلاش میکنند با تنوع بخشیدن به مقاصد سفر و قیمت، مخاطبان گستردهای را جلب کنند. سیستان و بلوچستان، اصفهان، یزد، سمنان، مازندران و هرمزگان جزو مقاصد این تورها هستند و هزینه آنها هم از یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان به ازای هر نفر برای تور یکروزه شروع شده و تا ۱۹ میلیون و ۵۰۰هزار تومان به ازای هر نفر برای یک تور ۴روزه پرامکانات افزایش مییابد.
دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
«میدلایستآی» از طرح تجزیه سوریه بهدست اسرائیل رونمایی کرد؛
به گفته منابع امنیتی منطقهای که از توطئه اسرائیل در سوریه مطلع هستند، سرنگونی دولت بشار اسد طرح اسرائیل برای تقسیم سوریه به سه بلوک برای قطع روابط این کشور با ایران و حزبالله را خنثی کرد. اسرائیل قصد داشت روابط نظامی و راهبردی با کردها در شمال شرق و دروزیها در جنوب برقرار کند و اسد را در قدرت در دمشق نگه دارد، اما وی را تحت حمایت و کنترل امارات قرار دهد.
حاکمان چین هر سال در ماه دسامبر در یک کنفرانس اقتصادی گرد هم میآیند تا شرایط ۱۲ماهه گذشته و چشمانداز سال پیشرو را بررسی کنند.بر اساس گزارش اکونومیست، چشمانداز اقتصاد چین از دو جهت تیره به نظر میرسد. میزان خردهفروشی در نوامبر در مقایسه با سال قبل از آن ۳درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات است. قیمتهای مصرفکننده نیز در این بازه تنها ۰.۲درصد رشد کردهاند. این ارقام «احتیاط مزمن» خانوارها را منعکس میکند. اعتماد مصرفکننده پس از سقوط در دوران قرنطینههای کرونایی در بهار۲۰۲۲ هرگز احیا نشده است.
تذکر عضو شورایشهر درباره عدمدسترسی عمومی به «۹ دسته اطلاعات کلیدی تهران»
دنیایاقتصاد: سامانه شفافیت شهرداری تهران حداقل در ۹بخش کلیدی ناقص بوده و همین موضوع عملکرد صحیح این سامانه را نقض کرده است؛ گزارش عملکرد مالی، تغییر کاربری باغات، پروندههای تغییر کاربرد، شناسنامه اراضی مشجر، تصمیمگیران در خصوص مصوبات کمیسیون ماده ۵، فرمول محاسبه عوارض ساختوساز، آرای قطعی کمیسیون ماده ۷، اطلاعات مربوط به معاونان و مدیران، اطلاعات طرح ترافیک و اطلاعات مربوط به سامانه ۱۳۷ در زمره دادههایی هستند که در سامانه شفافیت شهرداری تهران ناقص وارد شدهاند و این موضوع عملکرد این سامانه و شفافیت شهرداری را نقض کرده است.
«دنیایاقتصاد» تهدید حضور دوباره ترامپ در قدرت برای ناوگان هوایی را ارزیابی میکند؛
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، نگرانی درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران پس از حضور رسمی او در قدرت را دوچندان کردهاست. صنعت هوایی یکی از اهداف اصلی تحریمهای ظالمانه علیه کشور ما طی حدود یک دههاخیر بوده و با کارنامهای که رئیسجمهور جمهوریخواه ایالاتمتحده از خود در قبال ایران بهجای گذاشته، اکنون باید دید راهبرد دولت در مواجهه با تهدید تشدید احتمالی تحریمها در ماههای پیشرو چه خواهد بود. صنعت هوایی کشورمان تحتتاثیر تحریمهای گذشته اکنون با یک ناوگان فرسوده و نیز افزایش هزینههای عملیاتی و در نتیجه کاهش میل به سرمایهگذاری جدید مواجه است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز میگوید؛ تحریمها موجب قطع بهرهمندی ایرلاینها از منافع لیزینگ شدهاست.
اتاق بازرگانی چگونگی گسترش مرزهای صادرات نفت کشور را به بحث گذاشت؛
اتاق مشترک ایران و آفریقا روز گذشته سمیناری با هدف بررسی راههای صادرات فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی به قاره آفریقا برگزار کرد. در این نشست تلاش شده بود که سه ضلع بخش خصوصی، دولت و دانشگاه حضور داشته باشند تا از طریق گفتوگو و شناخت توانمندیها، امکانات و همینطور چالشها در این حوزه به یک همافزایی برسند. به اینترتیب از مرتبطترین شخصیتها در وزارت نفت مثل معاونت بینالملل وزارت نفت و مطالعات پژوهشی این وزارتخانه تا اتحادیه صادرکنندگان نفت و فرآوردهها و کمیسیون انرژی و حملونقل اتاق بازرگانی حضور داشتند؛ بهطوریکه یکی از سخنرانان اعلام کرد لیست مخاطبان این جلسه بینهایت قیمتی است.
در دهه اخیر، بلاکچین به عنوان یک فناوری نوآورانه و تحولآفرین در دنیایاقتصاد و فناوری مطرح شده است. این فناوری با ویژگیهای منحصربهفرد خود، میتواند بسیاری از مسائل پیچیده در حوزههای مختلف را حل کرده و تحولی اساسی در ساختارهای مالی، اقتصادی و دولتی ایجاد کند. در سالهای اخیر، ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای مهم در خاورمیانه، در حال حرکت به سوی پذیرش این فناوری است.
نگذارید کارکنانی که ملزم به حفظ اطلاعات سری سازمان هستند، دچار انزوای اجتماعی و استرس شوند
در بسیاری از محیطهای کار، رازداری و محرمانه نگه داشتن اطلاعات یک ضرورت روزانه است؛ از سازمانهای امنیت ملی گرفته تا شرکتهای تکنولوژی و ادارات حقوقی و موسسات درمانی. بقای این نهادها اغلب به تواناییشان در حفظ اطلاعات حساس از چشم کنجکاوان بستگی دارد. اگر نتوانند این اطلاعات را حفظ کنند بهای سنگینی خواهند پرداخت. به عنوان مثال، سرقت مالکیت معنوی، از جمله دزدی اسرار تجاری، برای کسب و کارهای آمریکایی سالانه بین ۲۲۵ تا ۶۰۰ میلیارد دلار هزینه به بار میآورد. هدف از رازداری سازمانی، «حفاظت از مالکیت معنوی ارزشمند، حفظ مزیت رقابتی و مراقبت از دادههای مربوط به مشتریان و کارکنان» است، اما در عین حال میتواند تاثیرات منفی عمیقی بر سلامت کارکنانی داشته باشد که وظیفه حفظ این اسرار را بر عهده دارند.
یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
چرا ایران نمیتواند از فرصت موافقتنامههای تجاری بهرهمند شود؟
انعقاد توافقنامههای تجاری یکی از ابزارهایی است که دولتها با اتکا بر آن توانستهاند بازار بزرگتری را برای تولیدکنندگان به ارمغان آورند. ایران نیز در سالهای گذشته با امضای توافقنامههای متعدد با کشورهایی در سراسر جهان، تلاش داشت تا در این مسیر گام بردارد، با اینوجود بررسی آمارهای تجارت خارجی ایران نشان میدهد؛ تاکنون این قراردادها اثر ملموسی بر تجارت ایران نداشتهاست.
«دنیایاقتصاد» آمار آبانماه از ابزار پرداخت اعتباری را بررسی کرد
بانک مرکزی آخرین آمار چکهای مبادلهای آبانماه۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، نسبت تعداد چکهای برگشتی به کل چکها از ۹.۶ در مهرماه به ۹.۱درصد در آبان رسیده است. همچنین نسبت مبلغ چکهای برگشتی به کل چکها نیز از ۱۴.۶درصد در مهر به ۱۴درصد در آبان رسیده است. نسبت مبلغ چکهای برگشتی پس از طی کردن روند افزایشی از اردیبهشت۱۴۰۳ و تجربه کردن قله ۱۹درصدی در مردادماه شروع به کاهش کرده است. با این حال، اگرچه آمار چکهای برگشتی روندی کاهشی داشته است، اما این ارقام همچنان بالا بوده و گویای وضعیت نامناسب اقتصادی و چالشهای جدی در بخش تولید است.
قرارداد ترانزیت گاز مسکو به قارهسبز از مسیر اوکراین به پایان خود نزدیک میشود
با اعلام رئیسجمهوری اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، مبنیبر عدمتمدید قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از مسیر اوکراین، یکی از مهمترین مسیرهای انتقال گاز روسیه به قارهسبز در کمتر از ۱۰روز بهکار خود پایان خواهد داد. این تصمیم که به دلیل جنگ جاری میان مسکو و کییف و نگرانی از تامین مالی ماشین جنگی روسیه اتخاذشده، پیامدهای گستردهای برای بازار گاز و اقتصاد منطقه خواهدداشت. زلنسکی در نشست اخیر اتحادیه اروپا تاکید کرد؛ اوکراین تنها در صورتی امکان ترانزیت گاز روسیه را بررسی خواهد کرد که اطمینان یابد هیچ سود مالی به کرملین نخواهد رسید. وی همچنین پیشنهادهایی که در آن، گاز روسیه توسط کشور دیگری خریداری شود و سپس از اوکراین عبور کند را رد کرد و آن را معادل تامین مالی مسکو دانست. در همین حال، کمیسیون اروپا اعلامکرده؛ اتحادیه اروپا برای پایان این قرارداد آماده و منابع جایگزین برای تامین گاز کشورهای عضو موجود است.
بازار کار بینالمللی برخی شرکتها را مجبور کرده در مناطق ارزانتر حقوق بیشتری پرداخت کنند
شرکتهای بینالمللی به نیروی کار در مکانهای جغرافیایی مختلف چگونه حقوق میدهند؟ پاسخ سنتی میگوید بر اساس آنچه بازار محلی مطالبه میکند. اما این پاسخ با فشار نیروی کار جهانی مواجه شده است. با گسترش فعالیت فرامنطقهای شرکتها، جذب و حفظ نیروهای برتر سیاستهای منابع انسانی را دگرگون کرده است. از سوی دیگر، افزایش دورکاری باعث شده پاسخ سوالاتی از این دست که اگر نیروی کار به شهر یا کشور دیگری مهاجرت کند، حقوقش باید چگونه تعدیل شود، فوریت بیشتری پیدا کنند.
تغییر نرخ ارز مبادلهای، بازار را به چه سمتی سوق میدهد؟
افزایش ناگهانی نرخ ارز مبادلهای مبنا در تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی موجب شده است تا نگرانیها نسبت به قیمت محصول نهایی بیشتر شود و بازار را به سمت احتکار سوق دهد. رینگ فیزیکی بورسکالا تا پیش از این تصمیم با رقابت ۲۰درصدی همراه بود که پیشبینی میشود افزایش ناگهانی نرخ دلار مبادلهای تاثیر مستقیم و قابلتوجهی بر معاملات بورسکالا نداشته باشد و از طرفی موجب متوازن شدن بازار آزاد شده و روند حوزه صادرات تسهیل شود. از طرفی افزایش فاصله نرخ دلار در بازار آزاد و رسمی موجب ایجاد رانت خواهد شد که باید به انتظار روزهای آتی و تاثیر این تصمیم بر بازار محصولات پتروشیمی و پالایشی و دیگر محصولات نشست.
فعالیتهای بازرگانی به عنوان حلقه واسط میان فعالیتهای مختلف تولیدی عمل کردهاند و همواره زمینهساز آن بودهاند تا با تکیه بر توانمندیهای داخلی و ظرفیتهای خارجی کالاها با کمترین قیمت و با حداکثر کیفیت به دست مصرفکنندگان برسند. بنابراین در تمامی تصمیمات اقتصادی در دنیا توجه به منافع بازرگانان همسو با منافع مصرفکنندگان نهایی یکی از مهمترین متغیرهای شکلدهی به قوانین و مقررات است و سبب میشود تا هم مصرفکننده حداکثر کیفیت را در مصارف خود به دست آورد و هم تولیدکنندگان با تکیه بر تواناییهای داخلی و مزیتهای موجود در اقتصاد منابع خود را برای تولید کالاهای دیگر که منافع اقتصادی یک کشور را کاهش میدهد هدر ندهند.
چرا کوهستانها برای «زندگی آینده» اهمیت دارد؟ پاسخ در گزارش جهانی
کوهستانها در زندگی بشر از ابتدا تا آینده زمین، نهتنها تاثیرگذار است بلکه امری حیاتی و بسیار حائز اهمیت است. اما برآیند جریاناتی که بر روی سیاره رخ داده، این جواهر طبیعی را در معرض خطری جدی قرار داده است. از ناامنی غذایی، تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی، تا عدمدسترسی به خدمات، نابرابریهای جنسیتی، فقر و مهاجرت، مناطق کوهستانی جهان امروز را با چالشهایی بزرگ مواجه کرده است.
قیمت بیتکوین در هفتههای اخیر با نوسانات چشمگیری روبهرو بوده است. پس از اینکه این رمزارز محبوب به رکورد تاریخی ۱۰۸هزار دلار در تاریخ ۲۷آذر رسید، در روزهای اخیر روند نزولی را تجربه کرد و با افت ۱۲ درصدی به کانال حدود ۹۴هزار دلار در ساعت ۱۴ تاریخ ۳۰آذر بازگشت. این کاهش قیمت موجب ایجاد سوالات و نگرانیهایی در میان سرمایهگذاران در سراسر جهان، و به ویژه در ایران شد، آیا این کاهش موقتی بوده یا نشانهای از ادامه روند نزولی بازار است؟
مدیرعامل بورس،از بورسی شدن ۲ تا ۳ شرکت اقتصاد دیجیتال خبر داد؛
در حالی که طی سالهای گذشته تنها یک شرکت استارتآپی توانسته راه خود را برای ورود به بازار سرمایه هموار کند، هفته گذشته خبری از ورود یکی دیگر از این شرکتها به بورس منتشر شد و همچنین مدیرعامل بورس تهران نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال، ۲ تا ۳ شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال، بورسی میشوند. این در حالی است که به نظر میرسد شرایط دیگری نیز برای تسهیل عرضه سهام استارتآپها در بورس فراهم شده است و بر اساس وعده رئیس سابق سازمان بورس از دی ماه گذشته بازار جدیدی تحت عنوان «نوآفرین» ویژه پذیرش شرکتهای دانشبنیان و استارتآپی آغاز به کار کرده است. کارشناسان معتقدند که ورود شرکتهای استارتآپی به بورس میتواند برای آنها مزایای بسیاری از جمله تامین مالی به همراه داشته باشد.
پروژههای آزادراهی که در قالب مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال احداث هستند، به باتلاق سرمایههای کلان تبدیل شدهاند. از یکسو دولت در تامین مالی سهم خود برای اجرای این پروژهها بدعهدی میکند و از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی با موانعی از جنس ضوابط دست و پاگیر برای استفاده از روشهای مختلف تامین مالی از طریق بازار پول و سرمایه روبهرو هستند. در این میان شاخصترین پروژهای که عمری نزدیک به دو دهه از زمان کلنگزنی آن گذشته و هنوز هم تکمیل نشدهاست، آزادراه تهران - شمال است. اما دولت چهاردهم بنا دارد برخی از موانع پیشروی تکمیل پروژههای آزادراهی را در عمر باقیمانده از مسوولیت خود برطرف کند تا علاوهبر اتمام احداث معابری که سالها از زمان کلنگزنی آنها میگذرد، بیرغبتی به سرمایهگذاری جدید در این حوزه را نیز برطرف کند. سه راهبرد برای این منظور پیشبینی شده که معاون ساخت و توسعه راههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» به تشریح آن پرداخته است.
«دنیایاقتصاد» اجرای طرح خروج اتباع غیرمجاز را بررسی کرد؛
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور پس از گذشت چند ماه از اجرای طرح ضربتی خروج اتباع غیرمجاز از ایران اعلام میکند؛ بار دیگر تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفته شده است. براساس این تصمیمات جدید، «تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در مناطق ممنوعه خلاف قانون است.» نادر یاراحمدی دلیل اصلی این تصمیم را این مساله میداند که «برخی از استانهای ممنوعه برای ورود اتباع خارجی، تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی میکنند.» چرا که به گفته یاراحمدی، «در شرایطی عدهای را به عنوان آواره که یک تعریف حقوقی برای جنگزدگان است پذیرفتیم و به آنها امکانات دادیم.
دنیایاقتصاد - گروه اقتصاد بینالملل: صفحات نشریه اکونومیست در سال ۲۰۲۴ مملو از روایاتی سرشار از درد و رنج بود. آتش جنگ دامنگیر سه قاره جهان شده است: جهان وقایع غزه، لبنان و اوکراین را از نزدیک نظارهگر بود، اما نبرد در سودان شاید از همه مرگبارتر بوده است. توفان، تندباد، سیل و آتشسوزی زندگی بسیاری را نابود کرده است. در تمام این مدت، رقابت بین کشورهای متحد چین و ائتلاف غربی به رهبری آمریکا عمیقتر شده است؛ در زمانی که آمریکا فردی را بهعنوان رئیسجمهور انتخاب کرده است که التزام و پایبندی او به این اتحاد محل تردید است.
یک لحظه به برندهای مورد علاقه خود فکر کنید و آنها را در ذهنتان تجسم کنید. چه چیزی باعث شده تا آنها در ذهن شما ماندگار شوند؟ چه ارزشها و پیامهایی را به شما منتقل میکنند؟ چگونه با شما ارتباط دائمی و قدرتمندی ایجاد کردهاند؟ و چرا شما آنها را دوست دارید؟ واقعیت این است که شما هم بهعنوان یک مدیر یا نیروی کار مانند محصولات و خدماتی که ارائه میشوند و در ذهن مشتریان و عموم مردم باقی میمانند میتوانید در ذهن خیلیها ماندگار شوید و خیلیها را به سمت خود جذب کنید. میتوانید این کار را از طریق شناساندن خودتان و قابلیتهایتان به دیگران، متمایز ساختن خود از سایرین و برقراری و حفظ ارتباط با اطرافیانتان در محل کار انجام دهید و به این ترتیب برای خود یک «برند شخصی» ایجاد کنید.
«دنیایاقتصاد» بررسی میکند؛ فرصتهای اقتصادی ضایعات معادن برای شرکتها
اقتصاد چرخهای با سرعت نسبتا بالایی در حال رواج یافتن در جهان است و اثر عمیق خود را بر صنایع مختلف به جا میگذارد. یکی از صنایعی که به استقبال تغییر در این زمینه رفته، صنایع معدنی است. امروز حول محور بازچرخانی مواد معدنی و استحصال مواد کمیاب از باطلههای معدنی، اقتصاد بزرگی شکل گرفته که در ایران کمتر از آن بحث میشود.
به سبب قیمتگذاری دستوریِ تقریبا هر چیزی در اقتصاد ایران، قیمت حاملهای انرژی نیز دستوری تعیین میشود و هر از گاهی سیاستگذاران و اقتصاددانان به یاد اصلاح قیمتها میافتند، به این امید که واقعی شدن قیمتها به تخصیص بهینه منابع و البته کاهش فشار بر بودجه دولت کمک کند. با این حال آنچه که حداقل نگارنده این یادداشت از اظهارنظرها و تحلیلهای سیاستگذاران و اقتصاددانان برداشت میکند، آن است که به حاملهای انرژی و قیمت آنها مشابه دیگر کالاها و خدمات نگاه میشود. یعنی یک رابطه معکوس بین قیمت انرژی و مصرف آن وجود دارد و اگر قیمت انرژی را افزایش دهیم، مصرف آن کاهش مییابد، صرفهجویی بیشتر میشود و در غایت امر، تخصیص بهینه منابع انرژی اتفاق میافتد و رفاه جامعه بیشتر میشود.
پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
در نشست دورهای شورای امنیت درباره «برجام» مطرح شد
دنیای اقتصاد: نشست دورهای ۶ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هستهای ایران درحالی برگزار شد که چشمانداز هرگونه توافقی بین ایران و غرب بسیار مبهم است. شاید به همین دلیل نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در این نشست توصیههایی به ایران و آمریکا داشت. استاوروس لامبرینیدیس ضمن آنکه ماههای پیش رو را حیاتی توصیف کرد گفت که تشدید تنش میتواند شرایط را از کنترل خارج کند.