ستاد نوسازی بافتفرسوده با حضور رئیسجمهور تشکیل میشود
دستور تغییر بافت شهرها
گروه مسکن: هیات دولت با تصویب سند ملی نوسازی بافت فرسوده، دستور تشکیل ستاد ملی «احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری» را با هدف تغییر اساسی در بافت فرسوده شهرها صادر کرد. این ستاد به ریاست رئیسجمهور و عضویت ۸ نفر از وزرا به همراه برخی معاونان رئیسجمهور تشکیل میشود و ماموریت دارد طرحها و برنامههای جامع را برای نوسازی بافتهای فرسوده شهرها به مسوولان استانی ارائه کند. مطابق آنچه در سند ملی راهبردی احیای بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری آمده است، ستاد ملی نوسازی باید بهگونهای برای محدودههای بافتفرسوده کشور برنامهریزی کند که تا سال ۱۴۰۴، سطح خدمات در این مناطق با متوسط سطح خدمات در هر شهر، برابر شود.
گروه مسکن: هیات دولت با تصویب سند ملی نوسازی بافت فرسوده، دستور تشکیل ستاد ملی «احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری» را با هدف تغییر اساسی در بافت فرسوده شهرها صادر کرد. این ستاد به ریاست رئیسجمهور و عضویت ۸ نفر از وزرا به همراه برخی معاونان رئیسجمهور تشکیل میشود و ماموریت دارد طرحها و برنامههای جامع را برای نوسازی بافتهای فرسوده شهرها به مسوولان استانی ارائه کند. مطابق آنچه در سند ملی راهبردی احیای بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری آمده است، ستاد ملی نوسازی باید بهگونهای برای محدودههای بافتفرسوده کشور برنامهریزی کند که تا سال ۱۴۰۴، سطح خدمات در این مناطق با متوسط سطح خدمات در هر شهر، برابر شود. به گزارش «دنیایاقتصاد»، مصوبه جدید هیات دولت، سومین مجوز و تکلیف قانونی برای ساماندهی بافتهای فرسوده محسوب میشود. پیشتر در قانون برنامه پنجم و همچنین قانون نوسازی بافت فرسوده که در دهه۸۰ به تصویب رسید، دو تکلیف برای دولت در حوزه بافتفرسوده تعیین شده بود طوریکه باید در سالهای اخیر درصدی از تسهیلات بانکی بخش مسکن به این حوزه اختصاص پیدا میکرد و همچنین سالی ۱۰ درصد از مساحت کل بافتهای فرسوده نوسازی میشد. این دو تکلیف اما به دلیل نبود منابع مالی و برنامه جامع، تاکنون روی زمین مانده است. اکنون با مصوبه جدید هیاتدولت، ستادی به مسوولیت رئیسجمهور بر امور نوسازی بافتهای فرسوده مسلط میشود و حضور وزرای کلیدی در این ستاد، امکان دسترسی وزارت راهوشهرسازی به ابزارهای مورد نیاز برای شتاببخشی به روند نوسازی را نیز تسهیل میکند.
هیات وزیران در جلسه ۱۶/۶/۱۳۹۳ به پیشنهاد وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شورایعالی استانها و به استناد ماده ۱۶ قانون حمایت از احیا، بهسازی ونوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری سند ملی راهبردی نوسازی بافتهای فرسوده را تعیین کرد.
بنابر این گزارش بهمنظور انجام تمهیدات لازم برای تحقق مفاد سند مذکور از طریق هماهنگی بین بخشی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدودهها و محلههای هدف برنامههای احیای بهسازی و نوسازی که در تصویب نامه هیاتوزیران به اختصار «ستاد ملی» نامیده میشود به ریاست رئیسجمهور و در غیاب وی، وزیر راه و شهرسازی تشکیل میشود.
همچنین در این ستاد علاوهبر وزیر راه و شهرسازی وزرای صنعت، معدن و تجارت، نفت، اطلاعات، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، بهداشت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و روسای سازمانهای میراث فرهنگی، محیط زیست، صدا و سیما، ثبت اسناد و املاک، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس شورایعالی استانها، فرمانده نیروی انتظامی و شهردار تهران به نمایندگی از شهرداریهای کلانشهرها عضویت دارند. بنابر این گزارش دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدودهها و محلههای هدف برنامههای احیا، بهسازی و نوسازی در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران وزارت راه و شهرسازی مستقر خواهد بود. در این تصویبنامه آمده است ستادهای متناظر ستاد ملی در استانهای کشور برای تدوین، اولویتبندی و تایید طرح و برنامههای احیا، بهسازی و نوسازی، ایجاد هماهنگی بین بخشی، نظارت بر اجرای مصوبات و وظایف بخشهای مرتبط به ریاست استاندار و با عضویت شهردار مرکز استان به نمایندگی از شهرداریهای شهرهای استان و به دبیری مدیر کل راه و شهرسازی استان تشکیل میشود.
لزوم برابری با سطح متوسط خدمات شهری
بنابر بند سوم مصوبه هیات وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیسجمهور، دستگاههای اجرایی موظفند پس از ابلاغ طرحهای مصوب، برنامهها و اقدامات اجرایی خود را در مناطق و بافتهای اعلام شده به گونهای ساماندهی کنند تا سطح متوسط خدمات در آن مناطق با متوسط سطح خدمات شهر تا پایان سال ۱۴۰۴ برابری کند. همچنین در تبصره بند سوم مصوبه هیات وزیران قید شده است، اعتبارات مورد نیاز بهمنظور اجرای برنامههای و طرحهای احیا، بهسازی و نوسازی محدودهها و محلههای هدف در بودجه سنواتی دستگاههای مربوط منظور یا از محل ارائه خدمات به متقاضیان با رعایت قوانین و مقررات مربوط تامین میشود.
ارسال نظر