انجام ندادن نقشه‌برداری مدون و زمینی از دیوار بزرگ گرگان، می‌‌تواند به تخریب بخش‌های باقی‌مانده از این دیوار منجر شود. مدیر پایگاه میراث فرهنگی دیوار گرگان، در گفت‌وگو با «ایسنا»، با بیان این مطلب ادامه داد: با توجه به این‌که تاکنون نقشه‌برداری مدونی انجام نشده است و فقط عکس‌های هوایی موجودند که آنها نیز دقیق نیستند، نقشه‌برداری زمینی از وضعیت دیوار گرگان ضروری و مهم است تا عرصه تاریخی و حریم دیوار را بتوان مشخص کرد.

وی بیان کرد: با تعیین حریم دیوار گرگان و اطلاع دادن آن به دستگاه‌های دولتی، اجرایی و مالکان حقیقی و حقوقی اطراف، از انجام هرگونه ساخت و ساز در عرصه و حریم دیوار می‌توان جلوگیری کرد.

به گفته وی، نهادها و دستگاه‌های مختلف، قصد اجرای طرح‌های عمرانی را برای بهسازی روستاهای اطراف دیوار دارند. یکی از این طرح‌ها، بهسازی و آسفالت جاده‌های باستانی روستایی است که از روی دیوار رد می‌شوند و از آنجا که به‌طور دقیق مطالعه و بررسی نیز نشده است، این اقدامات در نهایت سبب تخریب بخش زیادی از دیوار خواهد شد.

دیوار بزرگ گرگان، بزرگ‌ترین اثر معماری ایران باستان از لحاظ طول مسافت و سومین دیوار بزرگ دنیا بعد از دیوار چین و لیمز آلمان است که از کناره شرقی در دریای مازندران تا محدوده پارک ملی گلستان ادامه دارد.

در کنار این دیوار، ۳۸ قلعه وابسته به دیوار و چند محوطه بزرگ ساسانی، بیش از یکصد کوره آجرپزی که مصالح آجری دیوار را تامین می‌کردند و نیز کانال باستانی، سد گرکز و خندق وجود دارند. این دیوار در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.