گزارش
تعاونیهای مسکن ساخت ٥/١میلیون واحد مسکونی را آغاز میکنند
با ایجاد تعاونیهای هفت نفره انبوه در دل تعاونیهای مسکن، مشکل مجوز انبوهسازی مرتفع میشود و ساختوساز تعاونیهای مسکن دیگر متوقف نمیشود. دکتر اکبر علیگلی، مدیرکل سابق تعاون استان تهران، در گفتوگو با ایسنا، درباره طرح واگذاری زمینهای اجاره ۹۹ساله اظهار کرد: خوشبختانه پیگیریهای وزارت تعاون و اداره کل تعاون استان تهران سبب شد تا ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی پیشبینی شده در برنامه، به بخش تعاون سپرده شود و از این پس وزارت مسکن با در اختیار گذاشتن زمین موردنیاز تنها نظارت خود را اعمال میکند.
وی لایحه ساماندهی بازار مسکن را که از سوی دولت به مجلس تقدیم شده در راستای واگذاری ۵/۱میلیون واحد مسکونی پیشبینی شده برای واگذاری به بخش تعاون دانست و گفت: این حرکت موثر، گام مثبتی در راستای تعدیل قیمت مسکن و واگذاری زمینهای ارزانقیمت به مردم است.
علی گلی، زمینهای قابل واگذاری در طرح زمینهای اجاره ۹۹ساله را در مناطق سلطانآباد کرج، اشتهارد، نظرآباد، هشتگرد، پرند، فیروزکوه، دماوند، ورامین و پاکدشت عنوان کرد.
مدیرکل سابق تعاون استان تهران، درباره اخذ پروانه انبوهسازی تعاونیها که وزارت مسکن در برههای آنها را به عنوان انبوهساز به رسمیت نمیشناخت گفت: پس از واگذاری موضوع ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی به تعاونیها، مقرر شد که در درون تعاونیهای مسکن، تعاونیهای انبوهساز را تشکیل بدهیم تا کار انبوهسازی را دنبال کند. به این نحو که پس از آمادهسازی زمینها، تعاونیهای مسکن مجاز هستند در درون خود یک تعاونی هفت نفره انبوهسازی ایجاد کنند تا کار ساختوساز را عهدهدار شوند.
وی افزود : سهام این تعاونیهای انبوهسازی تماما متعلق به تعاونی است و با چنین فرمولی مشکل انبوهسازی تعاونیها مرتفع و ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی به تعاونیها واگذار شد. علی گلی، ویژگی تاسیس تعاونیهای هفت نفره انبوهسازی را، متوقف نشدن فعالیت تعاونی دانست و اظهار کرد: با این شرایط تعاونی انبوهساز میتواند به فعالیتش ادامه بدهد و در پروژههای ملی و ساختوساز مشارکت کند و سودش را نیز به سهامداران خود بدهد.
مدیرکل سابق تعاون استان تهران، درباره راهاندازی شرکتهای هلدینگ مادرتخصصی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در گذشته در بخش تعاون وجود داشت این بود که اگر مردم تمایل داشتند تا در بخش تعاون سرمایهگذاری کنند، به دلیل محدودیتهای قانونی این امکان برای آنها میسر نمیشد به همین خاطر شرایطی فراهم کردیم تا تعاونیهای فراگیر ملی و استانی به وجود آید.
وی ادامه داد: تعاونیهای فراگیر ملی و استانی، محدودیتهای موجود در تعاونیهای دیگر را ندارند و میتوانند سهام خود را بفروشند یا در تعامل با مردم باشند.
ارسال نظر