دوره جدید رکود مسکن در حالی در حال شکل‌گیری و ادامه راه خود است که به گفته کارشناسان مسکن این رکود به دلیل کاهش بیش از حد قدرت خرید متقاضیان مسکن و به دلیل رشد بیش از اندازه قیمت مسکن، مدت طولانی را نسبت به دوره‌های رکود قبلی سپری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، کارشناسان معتقدند که رشد بیش از حد قیمت مسکن در سال گذشته موجب کاهش قدرت خرید متقاضیان در سال جاری شده و انتظار می‌رود تا بازیابی این قدرت خرید سال‌ها به طول انجامد.
این کارشناسان می‌گویند: رشد قیمت مسکن در سال گذشته به حدی بود که کاهش قدرت خرید متقاضیان، موجب خواهد شد تا بخش مسکن همچنان این رکود را ادامه دهد و حتی نسبت به سال‌های قبل که بخش مسکن پس از یک دوره رونق مجدد وارد رکود می‌شد از لحاظ زمانی طولانی‌تر شود.
بنابراین گزارش، رکود کنونی مسکن موجب شده تا قیمت مسکن ثابت باقی بماند، اما همین ثبات قیمت‌ها ساخت‌وساز مسکن را تحت‌تاثیر خود قرار داده و رونق داده است. سازندگان مسکن می‌گویند: طرح‌ها و لوایح ارائه شده از سوی دولت و مجلس اگر چه در ابتدای سال بازار مسکن را در یک حالت بلاتکلیفی قرار داده بود، اما به نظر می‌رسد می‌توان به این طرح‌ها اعتماد کرده و اقدام به ساخت‌وساز کرد. چرا که ثبات قیمت‌ها این اعتماد را به سازنده می‌دهد که سازنده از سود و زیان خود در هنگام ساخت‌وساز مطلع باشد.
دبیر انجمن شرکت‌های ساختمانی در خصوص رکود مسکن می‌گوید: رکود کنونی بازار مسکن حاکی از کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن نسبت به سال گذشته است.
جواد خوانساری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه تبلیغات گسترده به عدم خرید مسکن از سوی متقاضیان برای آرام شدن بازار مسکن می‌تواند یکی از دلایل رکود بازار مسکن باشد اظهار داشت: همه نیک می‌دانند که رکود کنونی بازار مسکن حاکی از کاهش قدرت خرید متقاضیان پس از افزایش ناگهانی قیمت‌ها نسبت به سال گذشته بوده است.
وی افزود: رونق بازار مسکن در گذشته را باید مربوط به ورود گروه خاصی به بازار مسکن که تعدادشان زیاد هم نبود دانست، اما باید اذعان داشت که متقاضیان مسکنی که تا حدودی قدرت خریدشان رشد پیدا کرده بود و آماده برای خرید مسکن بودند پس از رشد ناگهانی قیمت‌ها در سال گذشته قدرت خریدشان کاهش یافت.
رییس اتحادیه مشاوران املاک نیز گفت: کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن موجب شده تا بازار مسکن با رکود مواجه شود.
مصطفی قلی خسروی اظهار داشت: رکود حاکم بر بازار مسکن به دلیل رشد قیمت‌ها در گذشته و کاهش قدرت خرید است، اما این رکود به این معنی نیست که تقاضا در بازار وجود ندارد بلکه، در حال حاضر بازار با یک تقاضای پنهان بالقوه مواجه شده است.
وی ادامه داد: کمبود تقاضا که به دلیل کاهش قدرت خرید برخی از متقاضیان به دلیل رشد قیمت‌ها در گذشته بوده، موجب شده تا تقاضا برای خرید مسکن در بازار به شکل قابل‌توجهی کاهش یابد.
قلی خسروی اظهار داشت:‌ قیمت مسکن پس از یک دوره جهش در حال حاضر و طی دو ماه گذشته ثابت باقی مانده است. بنابراین به نظر می‌رسد این رکود و کمبود تقاضا قیمت مسکن را در ماه‌های آتی باز هم ثابت نگه دارد.
وی تاکید کرد: رکود حاکم بر بازار مسکن شرایطی را فراهم کرده که برخی از فروشندگان به دلیل نیاز مبرم به پول مجبور به فروش مسکن خود با قیمت پایین‌تر هستند. قلی‌خسروی گفت: همواره سابقه نشان داده زمانی که قیمت کالایی بی‌اختیار افزایش می‌یابد، متقاضی هم برای آن کالا به شکل قابل توجهی رشد پیدا می‌کند، بنابراین متقاضیان مسکن باید توجه داشته باشند که هجوم برای خرید کالای گران شده نمی‌تواند به ثبات بازار کمک کند.