مدیرکل حریم پایتخت در گفتوگو با «دنیایاقتصاد»
کاربری حریم تهران تعیین شد
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: مدیرکل حریم شهر تهران با تشریح ویژگیهای طرح جامع حریم که بعد از تصویب در شورایشهر از نیمهدوم امسال به اجرا درمیآید، گفت: براساس این طرح برای زمینهای واقع در حریم شهر تهران ۴ نوع کاربری تعیین شده است که متناسب با موقعیت زمینها، امکان ساخت فضایسبز، درختکاری، فضاهای ورزشی و فضاهای تفرجگاهی در آنها وجود دارد.
برای زمینهای واقع در حریم تهران ۴ نوع کاربری درنظر گرفته شده است
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: مدیرکل حریم شهر تهران با تشریح ویژگیهای طرح جامع حریم که بعد از تصویب در شورایشهر از نیمهدوم امسال به اجرا درمیآید، گفت: براساس این طرح برای زمینهای واقع در حریم شهر تهران ۴ نوع کاربری تعیین شده است که متناسب با موقعیت زمینها، امکان ساخت فضایسبز، درختکاری، فضاهای ورزشی و فضاهای تفرجگاهی در آنها وجود دارد. این مقام شهرداریتهران در عین حال تاکید کرد: در ۱۲۰۰ کیلومترمربع از سطح حریم شهر تهران، هر نوع ساختوساز با کاربری مسکونی ممنوع است و توافقاتی که برخی مالکان زمینهای خارج محدوده اصلی تهران با برخی مسوولان برای کاربری مسکونی انجام میدهند از نظر شهرداریتهران که مسوول حریم شهر است، فاقد ارزش خواهد بود. به گزارش «دنیایاقتصاد» امسال بودجه اجرای پروژههای عمرانی حریم پایتخت با ۱۴ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به رقم ۸ میلیارد تومان امسال رسیده است. به گفته مدیر کل حریم شهر تهران گرچهاین رقم با بخشی از درآمدهای حاصل از حریم شهر برابری میکند، اما هزینههای پرداخت شده در حریم چندین برابر بیش از هزینه در نظر گرفته شده برای امسال است. صباح الدین متقی مدیر کل حریم شهر تهران با اعلام اینکه طرح جامع حریم شهر تهران در روزهای آینده نهایی میشود، گفت: براساس پیشبینیهای انجام شده قرار استاین طرح در بهزودی توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران به شورای شهر ارسال شود تا پس از گذراندن مراحل بررسی و تایید نهایی در شورا از نیمه دوم امسال به کلیه سازمانها و ارگانهای زیرمجموعه ابلاغ شود. متقی تعریف کاربری زمینهای حریم را مهم ترین ویژگی طرح جامع حریم شهر تهران خواند و افزود: با تعریف کاربری زمینهای واقع در حریم در چارچوب طرح جامع بنا داریم تا کاربری زمینها را به سمت فضای سبز، درختکاری، ورزشی، تفرجگاهی سوق دهیم تا در نهایت بتوانیم حریم شهر تهران را به یک قطب گردشگری تبدیل کنیم و از این طریق میزان آلودگی هوای تهران را کاهش دهیم. مدیر کل حریم شهر تهران به افزایش مساحت حریم شهر تهران در طرح تفصیلی اشاره و اظهار کرد: مطابق با استانداردهای جهانی نسبت مساحت حریم شهر به محدوده شهر یک به ده است، اما وضعیت فعلی حریم شهر تهران نشان میدهداین نسبت در پایتخت کشور ما یک به دو است که در تلاش هستیماین نسبت را افزایش داده و مساحت حریم شهر را از هزار و۲۰۰ کیلومترمربع فعلی به ۵ هزار و۹۱۸ کیلومترمربع (مطابق با قانون) افزایش دهیم.
۸میلیارد تومان برای حریم
متقی بودجه تعیین شده برای اجرای پروژههای عمرانی حریم در بودجه کل شهرداری تهران را ۸ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مطابق با قانون ۸۰ درصد درآمدهای حاصل از حریم برای پروژههای عمرانی حریم تعیین میشود بنابراین به تناسب درآمدی که از حریم شهر تهران دریافت میکنیم بودجه اجرای پروژههای عمرانی افزایش پیدا کرده است که با هماهنگی استانداری برای اجرای پروژههای متعدد در روستاهای واقع در حریم همچون فضای سبز و راههای روستایی اولویتبندی میشوند. او ادامه داد: در سال گذشته با ۷ میلیارد تومان بودجهای که برای این بخش اختصاص یافته بود توانستیم ۸۸ پروژه عمرانی جدید را در حریم اجرایی کنیم. متقی تصریح کرد: البته میزان هزینههای پرداخت شده در حریم بسیار بالاتر از بودجه تعیین شده برای اجرای پروژههای عمرانی است.
کارشکنی در حریم
در حالی که آمار ساختوسازهای غیرقانونی در حریم شهر تهران در روند نزولی قرار گرفته است، مدیر کل حریم شهر تهران ازایجاد کاربریهای مسکونی برای مالکان زمینهای حریم توسط برخی از مسوولان بر خلاف مقررات ساخت وساز در حریم خبر میدهد. متقی دراین باره اظهار کرد: میزان ساختوسازهای غیرقانونی در حریم شهر تهران کاهش یافته است، اما متاسفانه عواملی در بخشهایی از حریم برای برخی از مالکان زمینها این توقع را ایجاد کردهاند که میتوانند در این زمینها ساختوساز مسکونی داشته باشند، این در حالی است که کاربری مسکونی از سوی شهرداری تهران تحت هیچ شرایطی برای زمینهای حریم صادر نمیشود. متقی در عین حال از آماده شدن طرح اجرای کمربند فضای سبز حریم شهر تهران خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح بودجه جداگانهای اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته رشد دو برابری داشته است و امیدواریم با اختصاصاین بودجه اجرایاین طرح جهش قابل توجهی در سال جاری داشته باشد.
ارسال نظر