ضربالاجل آبی برای مسکن مهر
دنیای اقتصاد- وزیر نیرو در پاسخ به آنچه تحت عنوان «بیآبی در واحدهای مسکونی مهر» مطرح است به دنیای اقتصاد گفت: مشکل آب فقط در برخی مناطق از جمله شهر جدید پرند که حجم قابلتوجهی واحد مسکونی در آن در حال ساخت است وجود دارد که برنامهریزی کردهایم برای واحدهای آماده افتتاح به صورت ضربالاجل از ظرفیت کنونی آب شرب تزریق شود. نامجو تصریح کرد: هیچ واحد مسکونی در حال ساخت بدون آب نمیماند و در نهایت از دشتهای اطراف یا چاههای زیرزمینی تامین منابع خواهیم کرد. وزیر نیرو به «دنیایاقتصاد» خبر داد
ضربالاجل آبی برای مسکنمهر
تامین آبشرب پرند از طریق «دشت» و «چاه»
نامجو: ساختوسازهای جدید بیآب نمیماند
گروه مسکن- فرید قدیری: پیگیریهای مکرر «دنیایاقتصاد» برای تجهیز واحدهای مسکونیمهر به آبشرب منجر به بیان اظهارات تازه وزیر نیرو درباره این معضل شد.
وزیر نیرو درباره آنچه هماکنون تحت عنوان «بیآبی در مسکنمهر» مطرح است، به «دنیایاقتصاد» گفت: موضوع نبود منابع تامین آبشرب شهری فقط در برخی مناطق کشور از جمله شهر جدید پرند وجود دارد که برای این منطقه بهخصوص، اجرای دو طرح بهصورت موازی در اولویت وزارت نیرو قرار گرفته است.
مجید نامجو افزود: مقرر شده برای واحدهای مسکونیمهر آماده افتتاح در پرند که تعدادشان زیاد نیست، از منابع محلی موجود، تامین آب بهصورت ضربالاجل صورت گیرد و برای کل این واحدها که تعدادشان به ۱۰۰ هزار واحد میرسد، سر فرصت از حوزههای آبی فرامحلی انتقال آب انجام شود.
وزیر نیرو تصریح کرد: طرح ضربالاجل تامین آب در شهر جدید پرند با توجه به اینکه این شهر محل اصلی ساخت مسکنمهر برای تهران است، به این صورت است که از دشتهای اطراف پرند که منابع آبی دارند و همچنین از چاههای زیرزمینی موجود در این منطقه، آب تامین شود ضمن اینکه میزان کنونی آب شرب در پرند کفاف واحدهایی که آماده افتتاح هستند را میدهد.
نامجو در ادامه گفتوگو با دنیایاقتصاد تاکید کرد: ظرفیت آبرسانی در شهر جدید پرند در حال حاضر در حدی است که وزارت مسکن بتواند واحدهای آماده افتتاح مسکنمهر را به بهرهبرداری برساند، اما برای توسعه این شهر در قالب ۱۰۰ هزار واحد مسکونیمهر که جمعیت شهر را تا ۷۰۰ هزار نفر افزایش میدهد، نیازمند طرح اساسی تامین آب هستیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون در کشور سابقه نداشته ساختمانی ساخته شود و آب نداشته باشد، تصریح کرد: شهر جدید پرند قرار است جمعیت زیادی در قالب ساکنان مسکنمهر در خود جا دهد و وزارت نیرو برای تامین آب آن طرح مطالعاتی بلندمدتی را از طریق شرکتهای مشاورهای در حال انجام و بررسی دارد و به محض اتمام آن، جزئیات طرح اعلام خواهد شد. نامجو در عین حال درباره بخشی از این طرح به دنیایاقتصاد گفت: برای آبرسانی دائمی به پرند بنا داریم از حوزههای فرامحلی؛ یعنی مناطقی در اطراف پرند که حوزههای آبدار محسوب میشوند، آب را تهیه و به پرند منتقل کنیم. وی افزود: برخی از این مناطق فرامحلی خودشان در حال حاضر با کمبود آب مواجه هستند اما پتانسیل لازم برای برداشت و انتقال آب را دارند که طرح مطالعاتی وزارت نیرو بر نحوه برداشت آب از این مناطق تاکید دارد.
وزیر نیرو تصریح کرد: وزارت نیرو درباره مسائل و پیشنیازهایی که برای تامین آب پرند وجود دارد، به رییسجمهور نیز گزارش داده و ایشان در شورای عالی مسکن با اطلاع از این موضوع، وزارت نیرو را مامور تهیه طرح مطالعاتی کردند تا بهواسطه این طرح، منابع مالی برای انجام آن از طریق دولت تهیه و در اختیارمان قرار گیرد.
نامجو در پاسخ به دنیایاقتصاد درباره جوابگو بودن اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومانی که دولت اخیرا برای تهیه آب و برق مسکنمهر اختصاص داد نیز گفت: این اعتبار برای کل کشور و برای خدمات آب، برق و فاضلاب تخصیص داده شده اما برای برخی مناطق از جمله پرند، تامین آب نیازمند اعتبار بیشتر و جداگانهای است.
نامجو همچنین در پاسخ به این پرسش دنیایاقتصاد مبنی براینکه آیا اجرای قانون یارانهها عاملی برای کمتوجهی به دغدغه تامین آب مسکنمهر در وزارت نیرو شده است؟ چنین گفت: واقعیشدن قیمت آب و برق به همان اندازه برای وزارت نیرو اهمیت دارد که بحث آب و برق مسکنمهر. این دو هر کدام در جای خودشان مهم هستند و نمیشود برای آنها اولویت کاری مشخص کرد. در حال حاضر وزارت نیرو با حدود ۱۰۰۰ پروژه عمرانی به ارزش ۵۶ هزار میلیارد تومان در سراسر کشور روبهرو است که همه این پروژهها را دارد به پیش میبرد. وزارت نیرو خود را موظف به تامین خدمات لازم برای مسکنمهر از جمله شهر جدید پرند میداند.
تصمیمات جدید برای آب پرند
گروه مسکن- مریم علیزاده: مدیر عامل شهر جدید پرند از اتخاذ دو تصمیم در اداره آب و فاضلاب تهران برای تامین آب شرب شهر جدید پرند خبر داد.
سعید صابونی در گفتوگو با دنیایاقتصاد با اشاره به اینکه موضوع آب مسکنمهر پرند در دو بخش «تامین و تخصیص» و «انتقال» آب دنبال میشود، افزود: از آنجا که واحدهای مسکونیمهر در حال ساخت در پرند برای سکونت نیازمند تامین و انتقال آب هستند، در جلسه اخیر در اداره آب و فاضلاب مقرر شد عملیات لولهگذاری و ساخت مخازن پس از پایان مطالعات فنی و با اجرای مناقصه آغاز شود. وی با بیان اینکه هماکنون مطالعات برای ایجاد ۱۲ مخزن بتنی به حجم ۱۴۰ هزار متر مکعب به پایان رسیده، افزود: مسوولان آب و فاضلاب هماکنون کار طراحی این عملیات را به اتمام رساندهاند و مناقصه برای انتخاب پیمانکار بهزودی انجام میشود.
صابونی همچنین درباره تامین آب مورد نیاز شهر جدید پرند نیز گفت: مسوولان آب منطقهای پیشنهاد تامین آب از چاههای منطقه و همچنین انتقال از جنوب غرب استان تهران را بررسی کردند که مشخص شد پتانسیل آب منطقه احمدآباد مستوفی و فیروزبهرام در حد ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است، این در حالی است که نیاز پرند با تکمیل ۱۱۰هزار واحد مسکونیمهر بعد از تامین ۴۰۰ لیتر، ۱۶۰۰ لیتر بر ثانیه کسری آب خواهد داشت. صابونی تصریح کرد: هنوز برنامه مشخصی برای تامین آب مورد نیاز پرند نهایی نشده، اما موضوع انتقال آب از خط دوم طالقان بنا به گفته مسوولان آب منطقهای تهران، منتفی شده است. اما برنامه تخصیص از محل دیگر در اولویت مسوولان آب قرار دارد. مدیرعامل شهر جدید پرند در ادامه تصریح کرد: ۷ هکتار زمین برای تصفیهخانه شماره یک و ۱۵ هکتار نیز برای تصفیهخانه شماره ۲ پرند اختصاص دادیم. مدیرعامل پرند در ادامه گفتوگو با دنیایاقتصاد به تفاهمنامه مشترک با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس اشاره کرد و گفت: جانمایی ساخت ۱۴مدرسه دبستان و راهنمایی در مناطقی که مسکنمهر در حال ساخت است، بهطور کامل انجام شده و بهزودی کلنگ ساخت این مدارس آغاز میشود.
ارسال نظر