درخواست مسوولان شهری
قوهقضائیه حریم تهران را کنترل کند
مینا یوسفی- در حالی که ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهر تهران همچنان ادامه دارد و به یکی از چالشبرانگیزترین مسائل مدیریت شهری تبدیل شده، اما هنوز متولی مشخصی برای برخورد با این تخلفها پاسخگو نیست. از یک سو مسوولان شهرداری تهران با تاکید بر اینکه ورود به حریم شهر تهران بر عهده شهرداری نیست و سایر نهادهای مسوول از جمله فرمانداری و استانداری و دهیاریهای روستاها باید در این زمینه همکاری کنند، از ناهماهنگی در برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز حریم تهران انتقاد میکنند. از سوی دیگر نیز به گفته برخی مسوولان شهر تهران، فرمانداری، استانداری و شهرداری تهران تاکنون به وظایف خود در مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم پایتخت عمل کردهاند و حالا باید سایر نهادهای مسوول وارد عرصه شوند.
مدیر کل اداره حریم شهر تهران در اینباره به دنیایاقتصاد گفت: ساخت و ساز غیرمجاز در روستاهای حریم پایتخت همچنان ادامه دارد و طی سه ماه نخست سال ۸۹، بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته است. مصباحالدین متقی در عین حال افزود: البته این در حالی است که ساخت و سازهای غیرمجاز در کل حریم شهر تهران ۸۵ تا ۹۰ درصد کاهش یافته است. به گفته وی، دسترسی دشوار شهرداری تهران به روستاها، صدور مجوز ساخت از سوی دهیاریها و تعاونیهای مسکن بدون هماهنگی با شهرداری تهران و همسو نبودن استانداری، فرمانداری، شهرداری و حتی قوهقضائیه با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم تهران، باعث افزایش ساخت و سازهای غیرقانونی در روستاهای اطراف تهران شده است.
به گزارش دنیایاقتصاد، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهر تهران طی چند سال گذشته، در پی افزایش روند مهاجرت به تهران آنقدر چالشبرانگیز بود که هر از گاهی با اظهارنظر یکی از مسوولان مرتبط خبرساز شده است.
مدیر کل اداره حریم شهر تهران بر ضرورت برخورد استانداری و فرمانداری تهران تاکید کرده و گفته است که در صورت کوتاهی این دو نهاد مسوول، تجاوز به قانون از سوی افراد فرصتطلب و متخلفان افزایش مییابد. براساس اعلام شهرداری تهران، در حال حاضر ۹ منطقه ۱۷، ۱۵، ۲۰، ۱۸، ۱۹، ۲۲، پنج، یک و چهار تهران در مجاورت حریم شهر قرار دارند که در بسیاری از مواقع ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم به این مناطق نیز کشیده شده و به آنها نیز آسیب وارد کرده است. متقی با اشاره به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز در روستای «مرتضیگرد» که در همسایگی منطقه ۱۹ قرار دارد، اظهار کرده است که به علت کوتاهی استانداری و فرمانداری طی کمتر از چهار ماه بیش از سه هزار واحد مسکونی در آن ساخته و ساکنانی نیز در خانههای جدید مستقر شدهاند.
فرمانداری و استانداری به وظایفشان عمل کردهاند
البته از سوی دیگر حسن بیادی، نایب رییس شورای شهر به «دنیایاقتصاد» گفت که تاکنون استانداری و فرمانداری به وظایف خود در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم تهران عمل کردهاند و شهرداری نیز به علت محدودیتهای قانونی بیشتر از اقدامات فعلی، توان مقابله با چنین تخلفهایی را ندارد. به اعتقاد بیادی برای برخورد قاطع با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم پایتخت باید قوهقضائیه به طور جدی وارد عمل شود و تا زمانی که این امر محقق نشده، تخلف ساختمانی در حریم تهران همچنان ادامه مییابد. نایبرییس شورای شهر تهران گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در روستای «مرتضیگرد» در حال حاضر یکی از چالشهای مهم شهر تهران به شمار میرود، اما تاکنون برخورد جدی با این موضوع نشده است. بیادی اظهارات مدیر اداره حریم شهر تهران مبنی بر کاهش ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم پایتخت را تایید و در عین حال اظهار کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهر تهران همچنان ادامه دارد.
تدوین طرح جامع حریم تهران تا سال آینده
معضل ساخت و سازهای غیرمجاز در تهران آن قدر جدی شده که مسوولان را ناچار به تدوین طرح جامع حریم شهر تهران کرده است. متقی با اعلام تدوین نهایی این طرح تا سال آینده به دنیایاقتصاد گفت: این طرح در نهاد برنامهریزی که منتخبی از نمایندگان وزارت مسکن، شهرداری و شورای عالی شهرسازی است، تدوین میشود. وی پیشتر گفته بود که براساس طرح جامع، حریم تهران صرفا به کاربریهای خدماتی، آموزشی و گردشگری با اولویت فضای سبز اختصاص خواهد یافت.
تخریب ۱۹۶ واحد در سه ماه
متقی همچنین با اشاره به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز حریم تهران بدون نیاز به حکم قضایی در گفتوگو با دنیایاقتصاد از تخریب ۱۹۶ واحد صنعتی و مسکونی غیرمجاز در روستاهای مرتضیگرد، سرخهحصار و برخی روستاهای دیگر حریم تهران خبر داد.
ارسال نظر