آغاز خروج پادگان‌ها از تهران با اولویت ارتش

۳۰درصد از زمین پادگان‌ها پس از خروج از تهران به بازار مسکن می‌رسد

گروه مسکن- سحر باباخانی: پروژه انتقال پادگان‌ها و مراکز نظامی تهران به حاشیه شهر، آغاز شد. در گام اول از خروج پادگان‌های مستقر در تهران، ارتش پیش قدم شده و هم‌اکنون عملیات نقل و انتقال یکی از پادگان‌های نظامی در جنوب تهران در حال انجام است.

این در حالی است که هنوز آماری درباره میزان مساحت زمین پادگان‌های موجود در تهران در دسترس نیست، اما پیش‌بینی شده در صورت انتقال آنها به بیرون از شهر، بازار مسکن در تهران از طریق تصاحب این زمین‌ها و ساخت‌وساز روی آن، به شرایط مناسب و قابل‌قبولی دست پیدا کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این باره به دنیای‌اقتصاد گفت: ۳۰درصد از مساحت زمین پادگان‌ها کاربری انتفاعی پیدا می‌کند و ۷۰درصد مابقی برای طرح‌های خدمات شهری استفاده می‌شود.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، بر اساس ماده یک ابلاغیه قانون فروش و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها که اول شهریور ماه سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی و ده روز بعد آن به تصویب شورای نگهبان رسید، تاکید شده که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند با درخواست ستاد کل نیروهای مسلح، دولت یا شهرداری‌ها (از طریق وزارت کشور) و در صورت موافقت فرماندهی کل قوا نسبت به فروش (از طریق مزایده یا توافق) و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن تحت تملک از محدوده شهرها به خارج از حریم آنها با توافق وزارت مسکن و شهرسازی یا شهرداری‌ها یا سایر دستگاه‌های اجرایی اقدام کند.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، در تبصره ماده یک این قانون آمده است که اماکن نیروهای مقاومت بسیج، ناجا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان‌های وابسته و تابعه آن و سپاه انصار (به جز پادگان‌های آموزشی، مراکز تولید سلاح و مهمات و زاغه‌های مهمات آنها) و مراکز علمی، پژوهشی، درمانی، رفاهی و منازل مسکونی نیروهای مسلح و همچنین ستاد کل، ستادهای فرماندهی کل سپاه و ارتش و ستادهای نیروها از موضوع این ماده مستثنا هستند و در موارد اختلافی نیز نظر ستاد کل نیروهای مسلح حاکم است.

همچنین در ماده۲ این قانون تاکید شده که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح باید برای عرصه پادگان‌ها و سایر اماکن مشمول این قانون که پیش از تصویب آن فاقد سند و بدون معارض بوده، اقدام به اخذ سند مالکیت کرده و در صورت صدور سند مالکیت، مطابق این قانون عمل خواهد شد در ضمن ادارات ثبت اسناد و املاک و سایر مراجع ذی‌ربط نیز موظف شده‌اند که برابر مقررات مربوطه با درخواست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدام لازم را جهت صدور اسناد مذکور به عمل آورند.

در ادامه، به وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی اجازه داده شده تا با هماهنگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، عرصه و اعیان پادگان‌ها و سایر اماکن موضوع این قانون را به قیمت کارشناسی روز خریداری یا برای جابه‌جایی توافق کنند و بر این اساس ارزش زمین به صورت تفکیک‌نشده ۳۵درصد ارزش کاربری مسکونی تفکیک و خریداری شود.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، به دنبال تصویب این قانون و بر اساس طرح جامع تهران طرح انتقال پادگان‌ها با انتقال پادگان قلعه‌مرغی (وابسته به ارتش) آغاز شده است.

هیربد معصومی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در توضیح این مطلب به دنیای‌اقتصاد گفت: بحث انتقال پادگان‌ها مبحث قدیمی است که به تازگی مورد بررسی قرار گرفته و به اجرا درآمده است.

وی درباره آمار تعداد پادگان‌ها و متراژ زمین‌هایی که به مراکز نظامی تعلق دارد اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: ۳۰درصد مساحت این زمینه‌ها به کاربری انتفاعی (مسکونی) و ۷۰درصد آن به کاربری خدماتی تعلق دارد و برنامه‌‌ریزی‌های صورت گرفته برای این زمین‌ها بر اساس رده‌بندی مختلف و اسناد طرح جامع پایتخت صورت می‌گیرد.

معصومی در ادامه درباره زمین‌های معاوضی که باید خارج از تهران به پادگان‌ها واگذار شود، توضیح داد: این زمین‌ها چون خارج از حریم پایتخت هستند، وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت کشاورزی مسوول ارائه زمین معاوض به پادگان‌ها بوده و این مساله از حیطه اختیارات شهرداری خارج است.

کاهش صدور جوازهای ساختمانی

رضا نگهبان، مدیرکل کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری تهران، نیز در این جلسه در جمع خبرنگاران، خاطرنشان کرد: میزان صدور جواز ساختمانی در سال ۸۸ به شدت کاهش پیدا کرده و باید راهکارهایی را برای افزایش ساخت‌وساز در شهر تهران پیش‌بینی کنیم.

وی با اشاره به تخفیف‌های پیش‌بینی شده توسط شهرداری تهران برای رونق صنعت ساخت و ساز، بیان کرد: ساخت‌وساز در شهر تهران با مسائل بسیار زیادی از جمله اشتغال و بخش صنعت مرتبط است و رکود در آن می‌تواند، مسائل زیادی را برای جامعه به وجود بیاورد.