احتمال موافقت با افزایش سود اوراق مشارکت بافت فرسوده

۴۰۰‌میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری تهران معطل پاسخ رییس‌جمهور به نامه درخواست افزایش سود اوراق است

گروه مسکن- سحرباباخانی: یک مقام آگاه در شهرداری از موافقت احتمالی دولت با افزایش سود اوراق مشارکت بافت فرسوده متعلق به شهرداری تهران خبر داد. سود تعیین‌شده برای ۴۰۰‌میلیارد تومان اوراق مشارکت ۱۶‌درصد است، اما درخواست قالیباف از رییس‌جمهور افزایش دو ‌درصدی سود و رساندن آن به ۱۸‌درصد است تا بلکه انگیزه مردم به مشارکت در نوسازی بافت‌های فرسوده در مقابل سپرده‌گذاری در بانک‌ها بیشتر شود.

هرچند از زمان درخواست کتبی شهردار تهران از رییس‌جمهور بیش از یک ماه می‌گذرد، اما در این فاصله برخی گمانه‌زنی‌ها از

موافقت احتمالی با درخواست شهردار حکایت دارد.

یک مقام آگاه در رابطه با عمد و غیرعمد بودن تاخیر در اعلام افزایش دو درصدی رقم سود اوراق مشارکت گفت: پروژه نوسازی بافت‌های فرسوده نیز تحت تاثیر فضای سیاسی این روزها، کمی به تاخیر خورده، ولی این جریان کاملا غیر عمدی است و به احتمال زیاد با افزایش سود اوراق مشارکت موافقت می‌شود.

این در حالی است که محمدحسین پورزرندی، معاون مالی اداری شهرداری تهران از سود علی‌الحساب به عنوان سیاست‌های تشویقی پیشنهادی به بانک مرکزی خبر داد و به دنیای اقتصاد گفت: به دنبال راهی هستیم که در صورت عدم توافق با افزایش سود اوراق این طرح برای مردم توجیه اقتصادی داشته باشد و اقشار مختلف از آن استقبال کنند.

وی در ادامه پیگیری‌های خبرنگار دنیای اقتصاد از عدم پاسخگویی به نامه افزایش سود اوراق مشارکت و همچنین ادامه جلسات رسیدگی بانک مرکزی به سیاست‌های تشویقی درباره این اوراق خبر داد .

به گزارش دنیای اقتصاد، با ارائه آمار عملکرد ۸ ساله سازمان نوسازی و تایید این ارقام توسط سخنگوی شورای شهر و متعاقبا پیگیری نحوه انتشار اوراق مشارکت و تاخیر‌های پی در پی برای اعلام افزایش سود دو ‌درصدی، این رقم تا به امروز به شکل قطعی اعلام نشده و به همین دلیل نظرات و حواشی بسیاری به دنبال داشته است.

دو تجربه ناموفق شورا درباره بافت‌های فرسوده

خسرو دانشجو، سخنگوی شورای شهر تهران درباره نحوه همکاری با پروژه بافت‌های فرسوده به دنیای‌اقتصاد گفت: شورا در این رابطه دو تجربه ناموفق داشته، یکی اینکه شورا به میزان قابل‌توجهی کمک‌های نقدی به این پروژه تزریق کرده و دوم اینکه مصوباتی در این زمینه داشتیم و امروز باید ارزیابی کنیم و ببینیم که ضعف کار در کجاست و ریشه‌های مشکل باید با یک تحلیل درست، شناسایی و حل شود. دانشجو چندی پیش در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که با رائه آمار‌های ناامیدکننده توسط مدیرعامل سازمان نوسازی اعضای شورای شهر باید در نحوه حمایت‌های خود از این طرح تجدیدنظر کنند، ولی سخنگوی شورای شهر در گفت‌وگوی خود با دنیای اقتصاد گفت: شورا پس از بازبینی فعالیت‌های انجام شده حمایت‌های خود را از این طرح ادامه خواهد داد.

این مقام مسوول همچنین در پاسخ به این سوال که در صورت درخواست مجدد از شورای شهر برای کمبود بودجه نوسازی بافت‌های فرسوده شورا چه واکنشی خواهد داشت، توضیح داد: در بودجه، تمامی ‌اعتبارات پیش‌بینی و تصویب شده و در صورتی که سازمان نوسازی مجددا با کمبودی مواجه شود، با ارائه درخواست مکتوب به شورا به آن رسیدگی می‌شود.

عدم شفافیت منابع مالی

خسرو دانشجو همچنین عدم تامین مالی و نامشخص بودن منابع اصلی و پایدار را از مهمترین عوامل کندی پیشرفت این طرح عنوان کرد و در این باره توضیح داد: تا زمانی که این منابع با شفافیت شناسایی و اعلام نشود این روال ادامه خواهد داشت؛ هرچند این طرح از زمان شهردار سابق تهران آغاز شده ولی با وجود موافقت و تایید وزارت مسکن و شهرسازی نوسازی بافت‌های فرسوده تا به امروز پیشرفت قابل توجهی نداشته است. وی در ادامه یادآور شد: بر اساس برنامه پنجم و چهارم توسعه این پروژه تا به امروز باید به پایان می‌رسید، اما براساس آمارهای غیررسمی‌ تنها چهار ‌درصد از بافت‌های فرسوده نوسازی شده‌اند.

مصوبات قبلی بازنگری شود

این در حالی است که حمزه شکیب، عضو کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی‌ شهر تهران نیز درباره نحوه نوسازی بافت‌های فرسوده و تحویل ۴۰۰‌واحد در طول ۸ سال با ارائه نظر متفاوتی به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت:طبق آمار ارائه شده نوسازی ۱۰‌هزار واحد مسکونی ۱۴‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

شکیب در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی این طرح افزود: سوال ما این است که در بسیاری از مناطق غیرفرسوده مردم برای ساخت و ساز به شهرداری مراجعه کرده و پروانه ساخت دریافت می‌کنند، ولی این شرایط در مورد بافت‌های فرسوده متفاوت است و شهرداری مجری این طرح است .چرا شهرداری در مواقع اینچنینی که خود صادر‌کننده و مجری است اینگونه با تاخیر و اشکال عمل می‌کند؟

به عقیده حمزه شکیب گزارشات گذشته باید شفاف‌سازی شده و قطعا باید مصوبات گذشته بازنگری شود.

این مقام مسوول درباره چگونگی حمایت‌های بعدی شورا توضیح داد: با ۶۰۰‌میلیارد تومان اعتبارات بافت‌های فرسوده باید دید حجم فعالیت اجرایی تا چه اندازه با ارقام ارائه شده همخوانی دارد.