برج‌های دو قلوی کج در چین ساخته می‌شود

نیلوفر قدیری

کج‌ترین ساختمان اداری دنیا در چین مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند. این‌ روزها دو قطعه از سازه انتهایی این ساختمان که به صورت بر‌ج‌های دو قلو ساخته شده، در آسمان به هم متصل می‌شود. وصل کردن این دو قطعه از برج‌های دو قلو باعث به هم متصل شدن این دو برج به صورت متمایل خواهد شد به طوری‌که شکل این برج در نهایت عدد ۸ را نشان می‌دهد. قرار است این برج بعد از اتمام کار مقر تلویزیون ملی چین CCTV باشد.

دو بازوی این برج‌های دوقلوی ۲۳۴ متری، تا ۷۰ متر در آسمان به سوی هم متمایل می‌شوند تا در نهایت به هم برسند. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، کار متصل کردن بازوهای این دو برج به هم، این هفته انجام خواهد شد. مهندسان این سازه که اکثرا آلمانی هستند، هر روز تنها یک ساعت در آستانه سحر فرصت دارند تا عملیات متصل کردن بازوهای این دو برج را انجام دهند. تنها در این ساعت از روز است که ساختمان سازه کمترین تاثیر را از تغییرات درجه هوا می‌گیرد. در ساعات دیگر شبانه روز، تغییرات ایجاد شده در سازه فلزی ساختمان و انبساط فلز در صورت گرمای خورشید، عملیات پیچیده متصل کردن بازوی برج‌ها را دشوار می‌کند. اسکلت بیرونی این سازه عجیب از ۱۰هزار قطعه میله فلزی تشکیل شده است. این ساختمان چنان عجیب و پیچیده است که هیچ‌کدام از قوانین ساختمان سازی در چین شامل آن نمی‌شود. به همین دلیل مقامات شهر پکن پیش از شروع کار ساخت این سازه در سپتامبر سال ۲۰۰۴، یک گروه ۱۳ نفره از مهندسان چینی را مسوول بررسی شرایط ساخت این ساختمان کردند. این گروه بعد از ۲ سال بررسی، سرانجام نظر مساعد خود را اعلام کرد و مقامات شهر پکن هم اجازه شروع کار را دادند.

بازوهای این برج‌های دوقلو به وسیله یک سایه‌بان که ۱۱ طبقه از این ساختمان را پوشش می‌دهد به هم متصل می‌شود. الی شیهان، مهندس آلمانی شرکت متروپلیتن در سال ۲۰۰۲ در رقابت بین‌المللی برای طراحی و ساخت این ساختمان برنده شد و کار طراحی و بعد ساخت آن را شروع کرد.

در میان هزاران پروژه ساختمانی که این روزها در آستانه برگزاری مسابقات جهانی المپیک در پکن به سرعت در حال ساخت است، خبر مربوط به این ساختمان عجیب کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در شهر پکن اکنون نزدیک به ۱۰هزار پروژه ساختمانی در حال ساخت است. ساخت این ساختمان عظیم در سال ۲۰۰۹ به پایان می‌رسد.