مردم به دلیل عدم آشنایی از بتن با تولید خلاطه که کیفیت بسیار نامناسبی دارد، استفاده می‌کنند. مهندس محمدرضا شرافت، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمان، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب گفت: سنگدانه ریز و درشت (‌شن و ماسه)‌، انواع سیمان، بتن آماده، آجررسی کارخانه‌ای، تیرچه و بلوک سقفی، بلوک دیواری سیمانی، کاشی و سرامیک، آجر رسی سبک و پنل با سوراخ افقی و قائم، عایق‌های رطوبتی مشمول استاندارد اجباری‌اند.

وی با بیان این که طبق مصوبه هیات دولت تا پایان سال ۸۶ تمامی واحدهای تولیدی مشمول استاندارد اجباری باید موفق به اخذ نشان استاندارد شوند، تصریح کرد: در غیراین صورت این واحدها تعطیل خواهند شد.

او خاطرنشان کرد: در مورد سنگدانه‌های ریز و درشت (شن و ماسه) بر‌اساس استاندارد ملی ۳۰۲ ایران دو آزمایش درصد کلوخه‌های رسی و درصد مواد ریزتر از الک ۷۵ میکرون جایگزین آزمون ارزش ماسه‌ای است که بسیار دقیق است و حد مجاز برای ماسه شته دراین آزمون‌ها ۳درصد می‌باشد.

شرافت ادامه داد: در مواردی به دلیل سهل‌انگاری یا سوء‌استفاده واحدهای تولیدی ماسه سرندی با ماسه شسته مخلوط شده و به فروش می‌رسد که واحدهای تولیدی بتن آماده استاندارد به دلیل داشتن آزمایشگاه کنترل کیفیت از این امر مطلع‌اند و از استفاده از این محصولات خودداری می‌کنند و عموم مردم نیز به دلیل عدم آشنایی با بتن از تولید خلاطه که کیفیت بسیار نامناسبی دارد استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: باید مردم از کارخانه‌های بتن آماده استاندارد بتن خود را خریداری کنند و از بتن خلاصه‌ای به هیچ عنوان استفاده نکنند.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمان درخصوص استاندارد کردن مصالح و نظارت بر آن افزود: بازدیدهای متعدد و متوالی در سطح استان و مشاوره به واحدهای تولیدی برای تجهیز آزمایشگاه و اخذ نشان استاندارد، همچنین اعطای مجوز آزمایشگاه همکار برای آزمایشگاه‌های مجهز برای کمک به کنترل کیفیت بهتر مصالح انجام و همچنین برخی فرآورده‌های عرضه شده در بازار کنترل و فرآورده‌های مغایر با استاندارد متوقف و از فروش آنها جلوگیری می‌شود.

وی درباره برخورد با تولیدکنندگان متخلف بیان کرد: در مواردی با معرفی به بخش حقوقی برای واحدهای متخلف تشکیل پرونده می‌شود که تاکنون به واحدهای بخش ساختمانی با اعلام تذکر و مهلت بسنده شده است و در صورت عدم‌پیگیری برای دریافت نشان استاندارد در ا‌ین بخش اقدام لازم انجام می‌شود. همچنین با همکاری با نهادهای دیگر سهمیه‌های سوخت و سیمان واحدهای مختلف قطع شده که بسیار موثر است. البته برخی واحدهای تولیدی به دلیل نداشتن پروانه بهره‌برداری امکان دریافت نشان استاندارد را ندارند که این مشکل باید توسط سازمان صنایع برطرف شود.