خوانندگان بازار مسکن روزنامه دنیای‌اقتصاد می‌توانند دیدگاه‌ها، نظرات و مشکلات خود را درباره وضعیت مسکن و موضوعات مرتبط با آن و همچنین درباره اخبار و گزارش‌های چاپ شده در صفحات بازار مسکن با ما درمیان بگذارند تا در این ستون منعکس شود.

تلفن: ۸۸۹۸۶۸۲۵

فکس: ۸-۸۸۹۸۶۰۳۶ ضریب اطمینان شناسنامه فنی ساختمان تا چه حد است؟

اگرچه دولت به دنبال صدور شناسنامه فنی برای تمامی ساختمان‌های جدیدالاحداث در کشور است، اما معلوم نیست ضریب اطمینان این شناسنامه تا چه حد واقعی است و مورد قبول خریداران واقع می‌شود.

خانم س.سلطانی در تماس با گروه مسکن و عمران دنیای اقتصاد، با طرح این موضوع اظهار کرد: هم‌اکنون گفته می‌شود کنترل فنی ساختمان‌ها و چک لیست رعایت مقررات فنی ساختمان از سوی مهندسان ناظر و بازرسان شهرداری تا حد قابل توجهی فرمالیته بوده و نمی‌توان اطمینان درستی به این گواهینامه‌ها داشت.

وی تصریح کرد: اگرچه هزینه‌های زیادی نیز از سوی خریداران بابت وجود این‌گونه گواهینامه‌ها در ساختمان‌های جدیدالاحداث پرداخت می‌شود، اما عملا می‌بینیم که ساختمان‌ها از مقاومت لازم برخوردار نیستند.

وی گفت: دولت اگر به طور جدی مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان‌ها را دنبال می‌کند، باید جریمه‌های سنگینی برای مهندسان ناظر و بازرسان فنی نسبت به بی‌توجهی به عدم رعایت این مقررات در احداث ساختمان‌ها وضع کند، در غیر این صورت اجرای طرح‌های جدید در راستای طرح‌های قبلی فقط تغییر صورت‌مساله است نه راه‌حل آن.

وی گفت: دولت باید برخورد جدی‌تری با متخلفان این امر داشته باشد، زیرا کنترل کیفی ساخت واحدهای مسکونی امروزه فقط منبع درآمدی برای متخلفان و نوعی کاغذبازی تبدیل شده و در عمل رعایت دقیق و موشکافانه رعایت مقررات ملی اتفاق نمی‌افتد.

وی در پایان یادآورد شد: زمان آزمون و خطا نسبت به ساخت ساختمان‌های مقاوم در کشور و اجرای طرح‌های مرتبط با آن باید هر چه زودتر تمام شود و به جای آن اجرای جدید و دقیق مصوبات قانونی مربوط مورد اهتمام دولت و مسوولان مربوط قرار گیرد، در غیر این صورت همان آش و همان کاسه که در گذشته هم شاهد آن بودیم و به تبع آن ساختمان‌های نامقاوم در کشور ساخته شد، باز هم ادامه پیدا می‌کند.