با گسترش بهره‌گیری از IT در خدمات شهرداری نیاز به مراجعه به شهرداری نزدیک به صفر و بسیاری از امور از طریق SMS و Email انجام می‌شود. مدیرکل تدوین ضوابط و مقررات معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، با بیان این مطلب افزود: با استفاده از سایر ویژگی‌های فضای IT که در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد به جز در مواردی که نیاز به ارائه مدارکی نظیر نقشه‌های ساختمانی، تشکیل پرونده و انتقال مالکیت است، بسیاری از کارها از طریق SMS و Email انجام شده و به این ترتیب نیازی به مراجعه به شهرداری نخواهد بود.

وی با اشاره به راه‌اندازی دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری تهران خاطر نشان کرد : از ۱۲ خرداد در ۲ منطقه و از ۳۱ تیرماه در ۲۲ منطقه به راه‌اندازی دفتر خدمات الکترونیک اقدام کرده‌ایم که تا کنون ۶۵۰۰ پرونده در آنها تشکیل شده است و بدین ترتیب نیاز به انجام ۱۸ تا ۲۰‌هزار سفر درون شهری حل شده است.

مهندس فرزان شیروان بیگی تاکید کرد: وظایفی که به شهرداری‌ها اضافه می‌شود به حدی است که امکان انجام بسیاری از آنها در آینده نخواهد بود و با بهره‌گیری از خدمات فن‌آوری اطلاعات، شهرداری باید به یک نهاد مدیریتی، نظارتی و هدایتی تبدیل شود و امور توسط بخش‌خصوصی صورت گیرد.

وی همچنین تصریح کرد‌: حرکت شهرداری در جهت ایجاد یک شهر الکترونیک است که در ابتدا با تکمیل بانک اطلاعات شهرداری محقق می‌شود، چرا که در دنیای امروز موفقیت در انتظار کسانی است که صاحبان اطلاعات هستند.

مدیرکل تدوین مقررات معاونت شهرسازی و معماری افزود‌: شهردار تهران تاکید زیادی بر ایجاد سهولت در انجام امور شهروندان دارد که راه‌اندازی دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری نیز در همین راستا صورت گرفته ولی باید توجه داشت که ۷۰ تا ۸۰‌درصد امور مربوط به این حوزه به سازمان‌ها و ارگان‌هایی به غیر از شهرداری مربوط است. شیروان بیگی به همکاری و تعامل با سازمان‌های دیگر اشاره و تصریح کرد‌: تعاملات خوبی را با سازمان ثبت انجام داده‌ایم که بسیاری از مشکلات مردم را بین شهرداری و ثبت حل می‌کند‌. وی یادآور شد‌: ۷۱ نوع فرم و استعلام در حوزه شهرسازی طبقه‌بندی شده که در بسیاری از موارد برای مردم و حتی شهرداری ایجاد مشکل کرده‌اند که شهرداری می‌کوشد با هماهنگی سایر ارگان‌ها رفت‌و‌آمد‌های ۲ تا ۳‌ماهه مردم را به یک ‌مرتبه مراجعه حضوری کاهش دهد.