رکود، فرصت خوبی برای تولید مسکن است

دوران رکود فرصت خوبی برای مسوولان، دست‌اندرکاران و انبوه‌سازان است که به برنامه‌ریزی بپردازند و در راستای فعال کردن بخش تولید گام بردارند تا در پایان این دوره با بحران روبه‌رو نشویم. ایرج رهبر رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره رکود ایجاد شده در بازار مسکن اظهار کرد: اگر در دوران رکود به فکر تولید نباشیم پس از پایان این دوره مجددا با وضعیت سینوسی یا کاهش و افزایش متناوب در قیمت مسکن روبه‌رو می‌شویم.

رهبر با اشاره به اینکه رکود آثار منفی بسیاری دارد، تصریح کرد: در دوران رکود تقاضا وجود دارد و روز به روز افزایش می‌یابد این در حالی است که اگر تولید وجود نداشته باشد علاوه بر انباشت تقاضا با افزایش مجدد قیمت‌ها نیز روبه‌رو می‌شویم.

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران در ادامه گفت: اگر بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نکنیم انباشت تقاضا باعث بروز ضرر و زیان در آینده می‌شود.

به گفته او تا زمانی که مشکل نقدینگی حل نشود و گردش مالی در بخش مسکن اتفاق نیفتد، رکود ادامه دارد.

ماجرای تفاهم با انبوه‌سازان

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران همچنین تفاهم‌نامه منعقد شده بین وزارت مسکن و شهرسازی و انبوه‌سازان را گام خوبی دانست و اظهار کرد: عقد این تفاهم نامه از خواسته‌های بخش خصوصی و انبوه‌سازان برای همکاری با طرح مسکن مهر بود.

وی خاطرنشان کرد: انبوه‌سازان از ابتدای طرح مسکن مهر واگذاری زمین به تعاونی‌ها را امری نادرست می‌دانستند، زیرا این تعاونی‌ها از مدیریت لازم برخوردار نبوده و با ساخت و ساز نیز آشنایی نداشتند. رهبر ادامه داد: بهتر بود زمین‌های طرح مسکن مهر از ابتدا در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌گرفت تا با نظارت وزارت مسکن و شهرسازی، واحدهای مسکونی احداث و سپس در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گرفت.

وی گفت: متاسفانه همکاری انبوه‌سازان با طرح مسکن مهر زمانی آغاز شد که بیشتر زمین‌های وزارت مسکن در اختیار تعاونی‌ها قرار گرفته و باز پس گرفتن آنها کار ساده‌ای نیست.

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران افزود: تا به حال تعداد کمی زمین به انبوه‌سازان واگذار شده است و امیدواریم وزارت مسکن و شهرسازی زمین‌هایی را تدارک ببیند تا همکاری انبوه‌سازان با طرح آغاز شود.

رهبر حداقل هزینه لازم برای ساخت یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری با احتساب مشاع، در طرح مسکن مهر را ۴۰میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: به دلیل میزان کم آورده متقاضیان و وجود مشکل در ارائه تسهیلات بانکی انبوه‌سازان نگران تامین منابع مالی بودند و وارد عمل نمی‌شدند. وی اضافه کرد: چنین مشکلاتی منجر به عقد تفاهم‌نامه میان وزارت مسکن و شهرسازی و انبوه‌سازان شد.