کاهش سرسام آور ارزش سهام شرکت‌های ساختمانی در بورس‌های دبی و ابوظبی و زیان آنها موجب شد تا بزرگ‌ترین شرکت‌های ساختمانی حاضر در امارات نیز تمایل به ادغام در یکدیگر پیدا کنند. کارشناسان بخش مسکن در امارات ادغام شرکت‌های ساختمانی را یکی از راه‌های جلوگیری از ورشکستگی این شرکت‌ها قلمداد می‌کنند.

آنان معتقدند: برای فرار و خروج از بحران مالی کنونی که اکثر بخش‌های صنعتی و ساختمانی جهان را فرا گرفته، ادغام شرکت‌های بزرگ و کوچک فعال در بخش ساخت و ساز تنها راه چاره است.

این افراد می‌‌گویند: با توجه به رکودی که طی ماه‌های اخیر در این بخش به وجود آمده، ادغام شرکت‌های فعال در بخش ساخت و ساز امارات می‌‌تواند به افزایش قدرت محلی و رونق بازار و خروج از حالت بحران، حداقل برای مدتی کمک کند که این امر به نفع شرکت‌های کوچک خواهد بود تا بتوانند از نظر مالی وضعیت خود را در بازار بهبود بخشند و در سایه شرکت‌های بزرگ و عمده به رقابت در این بخش ادامه دهند.

این بحران به خصوص در امارات متحده عربی و خصوصا امارت‌های ابوظبی، دبی و شارجه که بیشترین ساخت‌وساز صنعتی و مسکن را در چند سال اخیر داشته‌اند، نسبت به دیگر کشورهای منطقه ملموس تر است. هرچند که هنوز تبعات این بحران به طور کامل دامن‌گیر شهرهای خیلی فعال در زمینه ساخت و ساز مثل دبی و شارجه نشده است.

بحران ساخت و ساز در امارت‌های عجمان، فجیره، العین، ام القیوین و راس الخیمه نیز در حال نمودار شدن است.

در حال حاضر قیمت برخی واحد‌های مسکونی در دبی تا حد دو سوم بهای قبل کاهش یافته است.

بهای هر متر واحد مسکونی در دبی در زمان اوج فعالیت مسکن و ساخت‌وساز و قبل از شروع بحران مالی جهانی بین ۲۰ تا ۲۰۰ هزار درهم (۵/۵ تا ۵۵ هزار دلار) بود.