قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه هیچ مشکلی از نظر اعتباری برای اجرای طرح مسکن مهر وجود ندارد، گفت: نتایج حاصل از جلسات هفتگی شورای عالی مسکن نشان می‌دهد مشکل اصلی در کندی تحقق اهداف مسکن مهر، کمبود منابع اعتباری نیست بلکه لازم است فرآیند کلی تشخیص، معرفی، تخصیص زمین و توثیق وثایق نزد بانک‌ها مورد بررسی دقیق قرار گیرد. حسین قضاوی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال جاری بیش از ۷۰‌درصد از معرفی شدگانی که مشکلی برای ترهین زمین آنها وجود ندارد، موفق به دریافت تسهیلات مربوط به آماده‌سازی زمین خواهند شد.

قضاوی با بیان اینکه نظام بانکی آمادگی تأمین مالی حداقل یک میلیون تقاضا را در این چارچوب دارد، گفت: مثلث وزارت تعاون، مسکن و بانک مرکزی باید کارها را روان کنند تا مردم راحت‌تر به تسهیلات بانکی دست پیدا کنند.

به گفته قائم مقام بانک مرکزی، همایشی که فردا برگزار می‌شود، سعی می‌کند موانع اجرایی گوناگونی را که هم‌اکنون در این مسیر وجود دارد برطرف کند تا بانک‌ها بتوانند منابع در دسترس را به سهولت در اختیار طرح مسکن مهر قرار دهند.

کمترین معوقه‌ها مربوط به مسکن است

وی افزود: طرح مسکن مهر از جمله طرح‌هایی است که بانک‌ها هم به طور جدی علاقمند به مشارکت در آن هستند. چرا که اولا می‌توانند به وثایق مناسب و کافی تکیه کنند و ثانیا تجربه وام‌های بانکی در بخش مسکن تا کنون به طوری بوده است که معوقه‌های بانکی در این بخش بسیار کم بوده و بانک‌ها از پرداخت به موقع اقساط مطمئن هستند.

وی ادامه داد: در طول تاریخ اقتصادی ایران فعالیت در بخش مسکن جزو فعالیت‌های پربازده بوده و سرمایه‌گذاران در این بخش هیچ موقع زیان ندیده‌اند و بنابراین بانک‌ها به واسطه نرخ بازدهی مطلوب این بخش می‌توانند به راحتی تسهیلات اعطایی را بازیافت کنند.

به گفته قائم مقام بانک مرکزی، تنها ملاحظه‌ای که برای بانک‌ها وجود دارد، این است که طرح‌های مسکن در مقایسه با سایر بخش‌ها در یک بازه زمانی طولانی‌تری وصول می‌شود که در این خصوص هم بانک مرکزی تلاش کرده با هماهنگی‌هایی این نگرانی بانک‌ها را رفع کند.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی در صدد معرفی ابزار جدیدی به بانک‌ها برآمده، خاطرنشان کرد: بانک‌ها می‌توانند با این ابزار در دوره زمانی کوتاه‌تری تسهیلات پرداختی در مسکن را به صورت غیرمستقیم بازیافت کنند.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی مقررات مربوط به اوراق مشارکت رهنی را تدوین و به بانک‌ها ابلاغ کرده و به تدریج این ابزار برای بانک‌ها این امکان را فراهم می‌کند که تسهیلات پرداختی در بخش مسکن را در مدت کوتاه‌تری وصول کنند.