اوضاع ساختوساز به روایت انبوهسازان
دنیای اقتصاد- بیش از ۲۰۰ انبوهساز با حضور در یک گردهمایی در تهران، گزارش نهچندان خوشایندی از وضعیت کنونی ساختوساز ارائه کردند. سازندگان بزرگ مسکن اعلام کردند: اگر وضعیت نظام بانکی به همین شکل باقی بماند، ساخت مسکن به زودی با کاهش چشمگیری روبهرو خواهد شد. در گردهمایی انجمن انبوهسازان مسکن تهران ارائه شد
گزارش ۲۰۰ انبوهساز از اوضاع ساختوساز
قدرت کمی انبوهسازی نسبت به دو سال گذشته ثابت مانده است
انبوهسازان بزرگ از گرانی مسکن و کاهش قدرت خرید ضرر میکنند
گروه مسکن- لیلا درخشان: بیش از ۲۰۰ انبوهساز از سراسر کشور با حضور در گردهمایی انجمن انبوهسازان مسکن تهران، گزارش نهچندان خوشایندی از وضعیت کنونی ساختوساز در کشور ارائه کردند.
انبوهسازان طی چند ماه گذشته از سال از تسهیلات بانکی بیبهره ماندهاند تا جایی که برخی از آنها ماههاست پروژه ساختمانی تعریف نکردهاند و برخی دیگر با نیمهکاره ماندن ساختمانهایی که سال گذشته ساخت آن را آغاز کرده بودند، روبهرو شدهاند.
سازندگان بزرگ مسکن در این گردهمایی اعلام کردند: اگر وضعیت نظام بانکی به همین شکل باقی بماند، ساخت مسکن به زودی با کاهش چشمگیری روبهرو خواهد شد.
اصحاب ساختمانسازی کشورمان در این گردهمایی از رکود در بازار مسکن و قیمتهای بالا نیز گلایه داشتند. به گفته آنها گرانی مسکن باعث میشود تولیدات انبوهسازان فروش نرود و تداوم این وضعیت به ضرر سازندگان است. تجربه ساختمانی سالهای گذشته در کشور نشان داده یک انبوهساز توانایی ساخت هزار واحد در یک پروژه را دارد. این در حالی است که برای تامین نیاز ۵/۱میلیون واحد در سال باید این ظرفیت به ۱۰۰ برابر افزایش یابد.این گزارش انبوهسازان حاوی انتقادهایی نسبت به حمایت بیش از اندازه بانکها از مسکن مهر بود.
ایرج رهبر، رییس انجمن انبوهسازان مسکن تهران درباره این بخش از گزارش به «دنیایاقتصاد» گفت: در حال حاضر مهمترین چالشی که پیش روی انبوهسازی وجود دارد مشکل پرداخت تسهیلات بانکی به انبوهسازان است. وی افزود: اگرچه براساس بند(د) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ پرداخت تسهیلات بانکی به انبوهسازان الزامی شد اما در حال حاضر این مهم اجرا نمیشود. رهبر تاکید کرد: پس از بررسیهای انبوهسازان در این زمینه معلوم شد که اخیرا از سوی دولت به بانکها اعلام شده که در واگذاری تسهیلات به بخش مسکن، مسکن مهر در اولویت قرار گیرد. رهبر اظهار داشت: همین امر تبدیل به بهانهای نزد بانکها شده تا از ارائه تسهیلات به انبوهسازان خودداری کنند. این در حالی است که وزارت مسکن به بانکها اعلام کرده در پرداخت تسهیلات اولویتبندی شود. وی تاکید کرد: در صورتی که این روند ادامه پیدا کند تولید مسکن شکست میخورد.
کاهش قدرت خرید
به گزارش دنیایاقتصاد، محمد مهدی مافی بازرس انجمن انبوه سازان مسکن تهران در گردهمایی انبوهسازان سراسر کشور گفت: به دنبال افزایش ۸۰درصدی قیمت مسکن در سال گذشته درحالحاضر شاهد کاهش ۳۰درصدی قیمت مسکن به همراه رکود هستیم. وی تاکید کرد: بازار مسکن در ۳۰ سال گذشته مطابق آمار همیشه شاهد رشد پلکانی در طول یک مدت کوتاه و پس از آن کاهش مختصر قیمت و در نهایت حاکمیت طولانی رکود بوده است. عضو هیاتمدیره تعاونی انجمن انبوهسازان مسکن تهران با اشاره به اینکه در واکاوی این معضل معمولا قدرت خرید مصرفکننده به عنوان علت العلل این نوسانات عنوان میشود، خاطرنشان کرد: مطابق آمار سال ۱۳۸۵متوسط زمان انتظار برای خانهدار شدن مردم ایران ۱۶ سال اعلام شد. این بدین معنی است که اگر قیمتها ثابت بماند به طور متوسط ۱۶ سال انتظار بدون افزایش تورم خانهدار شدن مردم را به دنبال دارد. مافی تاکید کرد: حال اگر فرض کنیم ۲۰درصد تورم به بخش مسکن تحمیل شود مدت انتظار خانهدار شدن افراد ۳/۳سال یعنی سه سال و ۳ ماه نیز اضافه بر این سالها می شود.
وی افزود: همیشه به دنبال تورم در بخش مسکن چون قدرت خرید افراد به تناسب تورم بالا نمیرود دوران رکود پیشبینیپذیر است. بازرس انجمن انبوهسازان مسکن تهران تصریح کرد: از مهمترین دغدغه و اهداف انجمن انبوهسازان به عنوان تولیدکنندگان مسکن حفظ قدرت خرید مردم و ارتقای آن است چرا که تا مادامی که مصرفکننده تقویت نشود، حفظ قدرت تولید مسکن تولیدکنندگان مسکن غیرممکن است.
مافی افزود: از دیگر سو قدرت کمی تولید مسکن در کشور ما افزایش پیدا نکرده است یعنی اگر تولیدکنندهای دوسال قبل میتوانست ۲۰ واحد آپارتمان تولید کند، درحالحاضر نمیتواند آن را دو برابر افزایش دهد بلکه همانند دو سال قبل میتواند فقط ۲۰ واحد تولید کند که البته برای تولید این میزان به سرمایهای چند برابر نیاز است.
ارسال نظر