بعد از ۷ماه ابلاغ رسمیمعاون عمرانی وزیر کشور
باغشهر را چه شد؟
گروه مسکن – میترا یافتیان: عملیات ساخت باغشهر به عنوان مجموعهای از ویلاهای با فضای سبز در اطرافشهرها باید ماهها قبل و براساس ابلاغ معاون وقت عمرانی وزارت کشور در تهران و سایرشهرها آغاز شده باشد، اما بیاطلاعی برخی مسوولان حوزه مسکن نسبت به موضوع و عدم تمایل آنها به اظهارنظر در اینباره اکنون این احتمال را قوت میبخشد که دولت یا از تصمیم خود برای احداث باغشهر برگشته است یا اینکه اعتنایی به برخی مفاد تبصره ۶ قانون بودجه ۸۶ ندارد.
پاسخهای کوتاه و بلند دو معاون وزیر مسکن
گروه مسکن - میترا یافتیان: عملیات ساخت باغشهر به عنوان مجموعهای از ویلاهای با فضای سبز در اطرافشهرها باید ماهها قبل و براساس ابلاغ معاون وقت عمرانی وزارت کشور در تهران و سایرشهرها آغاز شده باشد، اما بیاطلاعی برخی مسوولان حوزه مسکن نسبت به موضوع و عدم تمایل آنها به اظهارنظر در اینباره اکنون این احتمال را قوت میبخشد که دولت یا از تصمیم خود برای احداث باغشهر برگشته است یا اینکه اعتنایی به برخی مفاد تبصره ۶ قانون بودجه ۸۶ ندارد. اجرای طرح باغشهرها که در بند «د» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ بهعنوان یک اقدام اساسی برای هدایت سرمایههای هنگفت مردم به مسکن و زمین خارج از کلانشهرها به ویژه تهران در نظر گرفته شده بود و بنا به گفته مهدی هاشمیمعاون عمرانی سابق وزارت کشور قرار بود در اردیبهشت ماه سال ۸۷ و با اجرای چند پروژه آزمایشی در تهران و چندشهر دیگر به مرحله اجرا برسد، ناکام ماند و اگرچه متولی اجرای آن در قانون وزارت مسکن مشخص شده، اما تاکنون صحبت رسمیو قطعی از زمان اجرای این طرح و مکانیابیهای صورت گرفته برای آن نشده است.
دنیای اقتصاد در ماههای پایانی سال ۸۶ و نیز در بهار سال جاری مطالبی را از زبان کارشناسان خبره و مطرح اقتصاد مسکن در نقد اجرای این طرح در کشور منتشر کرد و شاید همین نقدهای سازنده اکنون موجب تاخیر در احداث باغشهرها شده است. اما به هر روی وزارت مسکن باید بهعنوان متولی این امر صراحتا اجرا یا عدم اجرای این طرح را اعلام کند، ضمن اینکه مگر میشود اجرای یک طرح مصوب و قانونی که جزو وظایف دولت بالاخص وزارت مسکن است، بعد از گذشت زمانی بیش از یک سال به تاخیر افتاده و تنها پاسخ ارایه شده از سوی مسوولان مربوطه این باشد که طرح باغشهرها در حال مطالعه است.
به واقع چنین امری نه تنها توجیه ندارد بلکه ذکر این نکته دارای اهمیت است که دولت خود براساس مطالعاتی که انجام داده بود، اجرای این طرح را در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۸۶ به مجلس ارائه و پس از تصویب و قانونی شدن آن، دستورالعمل اجرایی این قانون را تهیه و تصویب کرد. با این وجود چطور وزیر مسکن در آخرین نشست خود با خبرنگاران صراحتا میگوید طرح باغشهرها در حال کارشناسی است و جواب قاطعی از اجرا یا عدم اجرای آن نمیدهد. همچنین معاون امور مسکن و ساختمان وزارت مسکن نیز هر بار که از او درباره زمان اجرای طرح باغشهرها سوال میشود، صرفا به گفتن این عبارت که «بنده نمیدانم از آقای وزیر مسکن بپرسید» اکتفا میکند.
اجرا با احتیاط بیشتر
البته مهدی ذاکرالحسینی، یکی دیگر از معاونان وزیر مسکن پاسخ طولانیتری به این پرسش دنیای اقتصاد داده و میگوید: با توجه به مشکلی که اواخر سال گذشته و نیز سال جاری در بحث قیمت زمین و افزایش آن بهوجود آمد، اجرای طرح باغشهر یک مقداری با احتیاط بیشتری در حال انجام است و امیدواریم پس از حصول جمعبندی نهایی نسبت به اجرای این طرح، بتوانیم زمان دقیق اجرای آن را اعلام کنیم.
وی تصریح میکند: در واقع اجرای طرح باغشهر هم اکنون در حوزه دولتی به عنوان شهرهای جدید در حال پیگیری است، اما به عنوان بخش خصوصی در حال حاضر چیزی اعلام نشده است. وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند پروژه دولتی در قالب باغشهر تعریف شده است، گفت: درشهرهای جدید بحث باغشهرها را داشتیم که الان با برنامهریزی بیشتری دنبال میکنیم.
وی درباره اینکه اجرای این طرح در قیمت مسکن نیز موثر است، ابراز عقیده میکند: با توجه به اینکه مساله باغشهرها در مقطع فعلی با احتیاط بیشتری پیش میرود به همین دلیل حوزه فعالیت و میدان آن محدود است از این حیث نمیتوان گفت در شرایط کنونی اجرای این طرح اثرگذاری بر بخش مسکن دارد یا نه. طرح «باغشهر» قرار بود برای جذب و تجمیع نقدینگیهای سرگردان از بازار مسکن به اجرا درآمده و درمرحله اول ۲۴ هزار هکتار از منابع طبیعی کشور برای ساخت ویلا به افراد واگذار شود به گونهای که طریقه واگذاری به صورت مزایده باشد و متقاضیان به ازای هر هزار مترمربع زمین که دریافت میکنند، ۹۰۰متر باغ و ۱۰۰متر ویلای یک طبقه روی زمینها احداث کنند.
این درحالی است که بهرغم تصویب شورای عالی مسکن در بهار سال جاری مبنی بر استارت اولین پروژه باغشهر کشور در تهران، تاکنون نه تنها اتفاق خاصی در این رابطه نیفتاده بلکه اعضای شورای عالی مسکن نیز گویا وجود چنین طرحی را به فراموشی سپردهاند.
ارسال نظر