وزارت مسکن تا پایان امسال متعهد به پرداخت شد
مشوق بیمهای برای سازندگان مسکن
هزینه بیمه ساخت یک واحد ۷۵متری ۴۵۰هزار تومان است که وزارت مسکن۱۵۰هزار تومان آن را میپردازد
ساختمان بیمه شده اگر در مرحله سکونت آسیب فنی ببیند خریدار خسارت ساختمان را از بیمه دریافت میکند.
عکس: نگار متیننیا
هزینه بیمه ساخت یک واحد ۷۵متری ۴۵۰هزار تومان است که وزارت مسکن۱۵۰هزار تومان آن را میپردازد
ساختمان بیمه شده اگر در مرحله سکونت آسیب فنی ببیند خریدار خسارت ساختمان را از بیمه دریافت میکند. گروه مسکن - میترایافتیان: سازندگان ساختمانهایی که تا پایان امسال کار ساخت آنها آغاز میشود،در صورت تمایل به پوشش بیمه کیفیت، میتوانند از مشوقهای وزارت مسکن استفاده کنند. ساختمانی که تحت پوشش بیمه کیفیت قرار گیرد، بازرس بیمه بر کلیه مراحل فنی ساخت نظارت خواهد کرد و در مرحله سکونت اگر ساختمان دچار آسیب شود، بیمهگذار خسارت آن را خواهد پرداخت.
به گزارش دنیای اقتصاد، وزارت مسکن براساس تفاهمنامهای که دیروز با کنسرسیومی متشکل از چند شرکت بیمه امضا کرد، متعهد شد ۳۰درصد حق بیمه کیفیت ساخت را به سازندگان واحدهای مسکونی بپردازد.
وزارت مسکن و شهرسازی البته فقط به ظرفیت ۱۲۰هزار واحد مسکونی کمک هزینه بیمه کیفیت ساخت را تقبل کرده است بنابراین اولویت با ساختمانهایی است که سازندگان آنها زودتر به شرکتهای بیمهای مراجعه کنند.
هماکنون لایحهای با همین عنوان در مجلس در دست بررسی است که با تصویب آن تا پایان امسال، از سال آینده پوشش بیمهای به صورت اجباری برای کلیه ساختوسازها به اجرا در میآید.
سازندگان واحدهای مسکونی از طریق بیمه کیفیت، کیفیت ساخت را نزد یک شرکت بیمهای بیمه میکنند، شرکت بیمهگر نیز از طریق شرکتهای بازرسی، بر عملکرد سازنده نظارت و کنترل میکند و به این ترتیب ساختمانهایی با کمترین نواقص فنی احداث خواهد شد.
به گزارش دنیایاقتصاد، طرح بیمه کیفیت ساختمانها برای اولین بار در مهرماه سال گذشته با امضای توافقنامهای میان وزارت مسکن و شهرسازی و شرکت بیمه سینا اجرا شد و بر مبنای آن مقرر شد برای ۲۰هزار واحد مسکونی اجرایی شود، اما پارسال این طرح بنا به گفته وزیر مسکن برای ۷هزار واحد مسکونی در سطح کشور به اجرا درآمد البته وزیر مسکن از همین ۳۵ درصد تحقق اهداف طرح مذکور نیز ابراز خرسندی کرده و امیدوار است اجرای این طرح در سال جاری برای ۱۲۰هزار واحد مسکونی جدیدالاحداث، با درصد تحقق بیشتری نسبت به سال قبل مواجه شود.
محمد سعیدیکیا، وزیر مسکن و شهرسازی، صبح روز گذشته در مراسم امضای تفاهمنامه اجرای طرح بیمه کیفیت ساختمان میان وزارت مسکن با شرکت بیمه آسیا و کنسرسیومی از شرکتهای بیمه سینا، ایران، توسعه، کارآفرین و نوین گفت: با توجه به اینکه لایحه بیمه تضمین کیفیت ساختمان که از دو سال قبل به مجلس ارائه شده، هنوز تبدیل به قانون نشده است از این رو وزارت مسکن از سال گذشته و با استناد به قانون تبصره ۶ بودجه سال ۸۶ و نیز در سال جاری با استناد به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، اجرای طرح بیمه کیفیت ساختمانها را به صورت تشویقی دنبال میکند.
وی با اعلام پیشبینی اجباری شدن طرح بیمه کیفیت ساختمانها از ابتدای سال ۸۸ در سراسر کشور یادآور شد: در سال گذشته نیز این طرح در قالب قراردادی با شرکت بیمه سینا منعقد شد و قرار بود از کل مبلغ حق بیمه کیفیت برای هر ساختمان که ۵/۱درصد هزینههای ساختوساز میشود و باید از سوی مالکان پرداخت شود، ۳۰درصد این مبلغ را وزارت مسکن به صورت تشویقی پرداخت کند.
وی با بیان اینکه براساس قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن این لایحه در سال جاری نیز به صورت تشویقی دنبال میشود، افزود: در حال حاضر برای بیمه تضمین کیفیت ۱۰۰هزار واحد مسکونی با کنسرسیومی متشکل از شرکتهای بیمه سینا، بیمه ایران، توسعه، کارآفرین و بیمه نوین قرارداد منعقد شده، ضمن اینکه برای ۲۰هزار واحد مسکونی در سطح کشور قرارداد جداگانهای با بیمه آسیا منعقد شده است، که براساس آن ۳۰درصد حق بیمه به صورت تشویقی از سوی وزارت مسکن و شهرسازی تامین و پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: نرخ بیمه پوشش مذکور ۵/۱درصد هزینههای حرفهای و تخریب و انتقال نخاله است و این یعنی به طور مثال مطابق با الگوی مسکن ۷۵ متری در یک ساختمان ۵ طبقه قیمت ساخت حدود ۳۰میلیون تومان میشود، لذا ۵/۱درصد تعرفه بیمه رقمی برابر ۴۵۰هزار تومان است که با توجه به پرداخت ۳۰درصد این مبلغ، سازنده باید ۳۰۰هزار تومان آن را ظرف مدت ۱۰ سال پرداخت کند و حق بیمهای که وزارت مسکن نیز باید پرداخت کند ۱۵۰هزار تومان است.
براساس این گزارش، منوچهر خواجهدلویی معاون وزیر مسکن و شهرسازی نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: پرداخت یک سوم هزینههای تعرفه بیمه از سوی این وزارتخانه یک ابزار تشویقی برای اجرای بیمه تضمین کیفیت ساختمان است که در سال ۸۶ بالغ بر ۶هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی زیر پوشش بیمه کیفیت ساختمان قرار گرفت.
علی موسیالرضا، مدیرعامل شرکت بیمه سینا نیز در این مراسم با بیان اینکه از اواخر سال ۸۵ طرح بیمه کیفیت ساختمان به صورت آزمایشی از سوی بیمه سینا اجرایی شد، گفت: از دو سال قبل این طرح در استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، تهران، آذربایجان شرقی و کیش به صورت موفق عملیاتی شد و تاکنون حدود ۷هزار واحد مسکونی بیمه شدهاند و از سالجاری با خروج از دوره آزمایشی، ۱۲۰هزار واحد را تحت پوشش قرار میدهیم.
لازم به ذکر است، بیمه کیفیت ساخت با مجوز بیمه مرکزی به صورت آزمایشی در سال ۸۵ از سوی شرکت بیمه سینا به اجرا درآمد. این بیمه حدود ۱۰ سال ساختمان را بیمه میکند که اگر ساختمان دارای عیوب پنهانی باشد و خسارت ببیند خریداران آن دچار خسارت نمیشوند.
ارسال نظر