تکنولوژی جدید کاهش مصرف انرژی در رادیاتورهای خانگی

در حالیکه هنوز فصل سرما از راه نرسیده، هشدارها نسبت به کمبود گاز و احتمال قطعی آن شروع شده است.

این در حالی است که با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و هوشمند می‌توان تا حد زیادی در مصرف انرژی به خصوص در بخش خانگی صرفه‌جویی کرد. در حال حاضر بیشترین میزان مصرف گاز کشور مربوط به بخش گاز ساختمان است و در عین حال بیشترین میزان انرژی در این بخش اتلاف می‌شود و در حالی که راهکارهای متعددی برای کنترل مصرف انرژی در این بخش وجود دارد، متاسفانه اقدام موثری در این زمینه صورت نمی‌گیرد.علی ستاری، قائم‌مقام یک گروه صنعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه مدیریت مصرف انرژی در بخش ساختمان نیازمند فرهنگ‌سازی عمومی است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال با استفاده از شیرهای ترموستاتیک و نصب آن روی رادیاتورهای خانگی می‌توان مصرف گاز را در بسیاری از ساختمان‌ها تا سقف ۵۰درصدی کاهش داد تا از قطعی گاز صنایع نیز جلوگیری شود. وی با بیان اینکه شیرهای ترموستاتیک در زمینه مصرف گاز نقش لامپ‌های کم‌مصرف در بخش برق را ایفا می‌کنند، تصریح کرد: براساس برآوردها هر شیر ترموستاتیک طی هر دور سرمایش هزینه خود را پوشش می‌دهد و در نهایت برای مصرف‌کننده درآمد ایجاد می‌کند.

کارشناس گروه صنعتی پادرعد افزود: شیرهای ترموستاتیک با کنترل دمای محیط باعث می‌شوند با هر یک درجه کاهش دمای محیط تا سقف شش درصد صرفه‌جویی گاز محقق شود.

وی گفت: براساس آمارهای موجود هم‌اکنون ۷۵میلیون مترمربع ساخت و ساز در کشور وجود دارد که ۲۲درصد آنها دارای سیستم حرارت مرکزی (رادیاتور) است و به عبارتی یک‌میلیون و ۱۵۵هزار بلوک رادیاتور در آنها مصرف شده است. وی ادامه داد: اگر در تمام این رادیاتورها از شیرهای ترموستاتیک استفاده شود با توجه به کاهش ۵۰درصدی مصرف انرژی از به کارگیری این شیرها می‌توان مصرف گاز بخش ساختمان را کاهش داد و به جلوگیری از قطعی گاز صنایع کمک خواهد کرد.ستاری افزود: در سال ۸۷ با احتساب نفت بشکه‌ای ۱۲۰دلار معادل ۱۰میلیارد دلار پرت حرارتی فقط در بخش ساختمان داریم که با نصب تجهیزاتی مانند شیرهای ترموستاتیک صرفه‌جویی بالایی صورت خواهد گرفت.