یک منبع آگاه به دنیای اقتصاد خبر داد
کمیته های هماهنگی دستگاهها در حوزه مسکن تشکیل شد
محور فعالیت سه کمیته تازه تاسیس برنامهریزی برای مسکن در راستای ایجاد تعادل منطقی بین سرعت ساختوسازها با امکانات موجود است گروه مسکن- لیلا درخشان: در راستای سیاستهای دولت برای حل بحران مسکن سه کمیته جداگانه برای پیگیری این موضوع و هماهنگ کردن دستگاه های پیگیر موضوع مسکن تشکیل شد. یک منبع آگاه در گفتوگو با دنیای اقتصاد با اعلام این خبر گفت: با توجه به درخواست رییسجمهوری مبنی بر علنی شدن برنامهریزیهای تدوین برنامه پنجم توسعه و به منظور حضور مستمر کارشناسان امر، ۷۶ بسته اجرایی تهیه و تدوین شد که یک مورد از این بستهها به حوزه مسکن اختصاص دارد و در این راستا سه کمیته شامل کمیته برنامهریزی برای حوزه مسکن، کمیته ارتقای کیفیت ساختمان و کمیته سازماندهی و مدیریت خدمات مهندسی راهاندازی شده است.
این منبع آگاه درباره جزئیات کار این سه کمیته چنین گفت: در حال حاضر به رغم تلاش و تاکید مقام عالی دولت برای حل بحران مسکن برخی دستگاهها برنامهریزیها و سیاستها در این حوزه را به درستی اجرا نمیکنند و بعضا بین وزارتخانهها هماهنگیهای لازم برای حل معضل مسکن وجود ندارد.لذا برای رفع این معضل مقرر شده روسای سه کمیته مذکور هر ۱۵روز یا هر ماه یک بار اقدام به برگزاری جلسه خواهند کرد که در آن جلسه دقت میشود تا همسویی بین برنامههای مختلف دولت و نهادهای مربوطه وجود داشته باشد.
جزئیات ماموریت سه کمیته
در همین حال رییس شورای هماهنگی مرکزی کانون کاردانهای فنی ساختمان کشور در گفتوگوی اختصاصی با دنیای اقتصاد در مورد چگونگی و جزئیات فعالیت این سه کمیته گفت: اساسا هر یک از این کمیتهها دارای تعاریف خاص خود هستند به عنوان مثال برنامهریزی در امر مسکن از اولویتهای اصلی برنامههای این کمیته است که براساس آن یک تعادل منطقی بین میزان سرعت ساختوسازها براساس برنامهریزهای صورت گرفته لحاظ خواهد شد. سیدعباس ذاکری افزود: اساسا تجربه نشان داده است که هرگاه سرعت ساخت و سازها از برنامهریزیهای در نظر گرفته شده پیشی بگیرد، متعاقب آن قیمت مسکن نیز افزایش پیدا میکند. وی گفت: چرا که وقتی سرعت ساخت و سازها از روند فزایندهای برخوردار باشد نیاز به نیروی انسانی و مصالح ساختمانی نیز افزایش پیدا میکند و همین امر سبب افزایش دستمزد این دو منبع میشود و همین مساله افزایش قیمت مسکن را به دنبال خواهد داشت و از این رو به نظر میرسد کمیته برنامهریزی برای مسکن در راستای ایجاد تعادل منطقی بین سرعت ساخت و سازها متناسب با برنامهریزیهای در نظر گرفته شده باشد. ذاکری در رابطه با کمیته ارتقای کیفیت ساختمان گفت: قطعا این کمیته در راستای استفاده از فنآوریهای جدید ساختمانی، بومی کردن فنآوریها جهت استفاده از نیروهای انسانی اعم از مهندسان، کاردانهای فنی و کارگران ماهر و استفاده بهینه و اقتصادی کردن مسکن است. رییس شورای هماهنگی مرکزی کانون کاردانهای فنی ساختمان کشور در ادامه در توضیح دیگر برنامههای این کمیته که شامل ساماندهی و مدیریت خدمات مهندسی است، گفت: نگاهی به آمارها حاکی از آن است که خوشبختانه جمعیت نیروی متخصص کشو ما در امر خدمات مهندسی بیشتر از میزان نیاز کشور است و همین امر موید آن است که کشور ما در این زمینه میتواند اقدام به صدور خدمات مهندسی کند. وی خاطرنشان کرد: صدور خدمات مهندسی نتایج ارزندهای را در بر دارد که از جمله آن میتوان به تبادل فنآوریهای نوین ساختمانی، ایجاد روابط اقتصادی و تبادل فرهنگی اشاره کرد.
ارسال نظر