معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی شهرداری تهران گفت: مطرح کردن ناپخته و غیر مسوولانه ایده انتقال پایتخت بدون پشتوانه‌های لازم مطالعاتی و کارشناسی آثار سوء اقتصادی به دنبال داشته و موجب ایجاد رانت و ثروت‌های بادآورده شده و تورم را تشدید می‌کند. دکتر محمدرضا واعظ مهدوی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر خاطرنشان کرد: مطرح کردن ناپخته طرح‌های بزرگ، سنگین و پیچیده نظیر ایده انتقال پایتخت اثرات سوء اقتصادی بر سایر فعالیت‌ها وارد می‌کند و هیچ فایده‌ای برای شهر تهران و یا حل مشکلات نخواهد داشت.

وی همچنین تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص نقدینگی در کشور، ایجاد رانت در زمینه املاک و مستغلات، کسب درآمد‌های باد آورده و تشدید موج تورم موجود در جامعه از جمله اثرات مطرح شدن اینگونه طرح‌ها است که می‌طلبد مطالعات دقیق و توجیهات فنی لازم را به دنبال داشته باشد.

معاون شهردار تهران در ادامه یادآور شد: انتقال پایتخت کار محالی نیست چنانچه تا کنون برخی کشورها نظیر پاکستان و برزیل این تجربه را داشته‌اند، ولی مطرح شدن چندباره این موضوع در کشور ما که سابقه آن حتی به قبل از انقلاب نیز می‌رسد با توجه به اینکه هیچگاه نتیجه روشنی را در پی نداشته، نشان می‌دهد انتقال پایتخت در ایران با موانع بسیار جدی روبه‌رو است.

واعظ مهدوی با اشاره به وجود موانع جدی در مقابل ایده انتقال پایتخت، افزود: غلبه بر این موانع نیاز به برنامه و راهکارهای موثر و دقیق دارد ضمن آنکه هنوز مشخص نیست که این ایده چه منافعی را به دنبال دارد و لزوما با شرایط و امکانات موجود همخوانی دارد یا خیر.

وی درخصوص تاثیر مطرح شدن ایده انتقال پایتخت بر قیمت مسکن، خاطرنشان کرد: ممکن است که مطرح شدن ایده انتقال پایتخت با هدف کنترل قیمت مسکن صورت گرفته باشد که معتقدم با توجه به شرایط نقدینگی موجود در بازار، عرضه و تقاضای مسکن و ... این مساله نمی‌تواند صحیح باشد ضمن آنکه این امر افزایش قیمت مسکن را در نقاط احتمالی جایگزین به دنبال خواهد داشت.واعظ مهدوی خواستار کارشناسی شدن هدف اصلی ایده انتقال پایتخت شد و افزود: هدف اصلی این کار باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و به روشنی بیان شود تا مشخص شود که برای دستیابی به آن باید چه اقداماتی انجام داد.

این کارشناس برنامه‌ریزی کلان کشور در ادامه خواستار ارائه پاسخ روشن به چند پرسش اساسی در این رابطه شد و گفت: باید مشخص شود که راهکار رسیدن به هدف عنوان شده، این است یا خیر؟ همچنین آیا راه رسیدن به هدف منحصر به این راهکار است یا راه‌های کم هزینه‌تر، ارزان‌تر و اثر‌بخش‌تری نیز وجود دارد؟

وی افزود: همچنین باید شاخص‌هایی را تعریف کرد که با اجرای این ایده قرار است چه بهبودهایی حاصل شود تا پس از اجرا، تحقق اهداف از طریق شاخص‌های عنوان شده، قابل ارزیابی باشد.معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی شهردار تهران تاکید کرد: برای حل مشکلات و چالش‌های موجود در شهرهای بزرگ نظیر تهران بیش از هرچیز نیازمند برنامه‌ریزی، تدوین استراتژی و ثبات در سیاست‌ها هستیم که تهیه طرح جامع شهر تهران نمونه مناسبی در این راستا است.