گزارش
نظر کارشناسان درباره شیوه ساختمان سازی در کشور
حسین خدادادی :اکثر کشورهای جهان تلاش میکنند تا با روی آوردن به فنآوریهای نوین در عرصه ساختوساز و استفاده از مصالح جدید از یک سو ایمنی ساختمانها را بالاتر برده و از سوی دیگر با تسریع بخشیدن روند ساخت هزینههای نهایی ساختمان را کاهش دهند و این در حالی است که ساختوساز به سبک سنتی خود همچنان در کشورمان ادامه دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه هماکنون به عنوان فرآیند ساختمان سازی در کشورمان رواج دارد استفاده از سبکی سنتی و پرهزینه است. کشورهای پیشرفته و حتی برخی کشورهای در حال توسعه سالها است که در حال فاصله گیری از آن هستند حال آن که اکثر سازندگان ساختمان به ویژه افرادی که به طور شخصی اقدام به ساخت واحدهای مسکونی میکنند نه تنها با فنآوریها و مصالح نوین ساختمان آشنایی ندارند بلکه با نحوه درست استفاده از مصالح موجود آنچنان که بتواند ساختمانی ایمن و مقاوم را ایجاد کنند نیز آشنا نیستند.
هزینههای بالای ساختوساز عمر مفید بالا را امروزه به یکی از خصوصیات ضروری برای هر ساختمانی تبدیل کرده به نحوی که بسیاری از کشورها در طراحیهای خود عمر مفید بالای صد سال را برای ساختمانها در نظر میگیرند در این میان کارشناسان ساختوساز معتقدند طیف گستردهای از ساختمانهای کشور عمر مفید چندانی ندارند.
سید محمود فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقاتی ساختمان و مسکن با اشاره به استفاده از مصالح سنتی و کم دوام در ساخت ساختمانها گفت: استفاده از چنین مصالحی منجر به ساخت ساختمانهایی در کشور شده که دارای عمر مفید کمتر از ۲۰ سال هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه در فرآیند فرآوری مصالح ساختمانی نیز حرکت رو به رشدی نداشتهایم به نحوی که برخی از بناهای قدیمی ما به لحاظ نوآوری درست مصالح وضعیت بهتری نسبت به ساختمانهای کنونی دارند و ساخت آجر ملات و بتنها کم دوام از مصادیق این امر هستند.
ساختوساز به سبک ۳۰ سال قبل
شاید برای بسیاری این سوال پیش آمده باشد که سبک کنونی ساختوساز در کشور مربوط به چند سال قبل است.
هرمز فامیلی، رییس انجمن بتن ایران با اشاره به قدیمی بودن چنین سبکی با توجه به ورود تکنولوژیهای نوین به عرصه ساختوساز، گفت: آنچه به عنوان تکنولوژی ساختمانهای پیش ساخته در کشور استفاده میشود مربوط به ۳۰ سال قبل است.
وی افزود: در حالی که استفاده از بتنهای سبک در اکثر کشورها رواج یافته ما همچنان از بتنهای سنگین استفاده میکنیم.
فامیلی بر پایدار نبودن چنین توسعهای در ساختوساز تاکید کرد و گفت: توسعهای که با استفاده بیش از حد مصالح از یک سو منابع را از بین برده و از سوی دیگر آلودگی ایجاد کنند پایدار نخواهد بود.
ضرورت آموزش به مهندسان
محمد شکرچی سرپرست انستیتو مصالح ساختمانی دانشکده فنی دانشگاه تهران آشنایی نداشتن مهندسان و افراد فعال در ساختوساز را یکی از موانع رواج یافتن فنآوریها و مصالح ساختمانهای نوین در ساختمان سازی عنوان کرد و گفت: اگر از ساختمانهایی که به طور موردی با استفاده از فنآوریهای روز ساخته میشوند چشمپوشی کنیم میتوان گفت: ما تقریبا از فنآوریها و مصالح ساختمانی نوین استفاده نمیکنیم و در این میان کسانی که صاحب سرمایه در بخش ساختوساز هستند نیز تمایل چندانی برای روی آوردن به شیوههای جدید از خود نشان نمیدهند.
بهروز سرابندی، رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان نیز با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای رواج دادن استفاده از شیوههای روز دنیا در ساختوساز گفت: نبود آگاهی لازم در خصوص این شیوهها میان مردم یکی از دلایلی است که سبب میشود آنها کمتر به چنین روشهایی روی بیاورند حال آن که ما امید فراوان داریم با فرهنگ سازیهای لازم استفاده از مصالح جدید در ساختوساز بیش از پیش در کشورمان رواج یابد.
ارسال نظر