گمانهزنیها ازطرح سوم برای مسکن پایتخت
دنیای اقتصاد- پارسال زمینهای ۹۹ ساله آمد، فروردین ماه امسال باغ شهرها مطرح شد، حالا هم طرح سومی برای مهار بحران مسکن در راه است. طرح جدید چیست؟یک منبع آگاه در گفتوگو با دنیای اقتصاد از محتوای این طرح خبردادهاست. گمانهزنی دنیای اقتصاد از محتوای جدیدترین طرح برای کنترل بحران مسکن
برنامه دیگری برای تهران در راه است
میترا یافتیان-فرید قدیری
پارسال زمینهای ۹۹ ساله آمد، فروردین ماه امسال باغ شهرها مطرح شد، حالا هم طرح سومی برای مهار بحران مسکن در راه است.
طرح سوم متفاوت از دو طرح اولی به صورت اختصاصی برای پایتخت در نظر گرفته شده است.
در واقع اصرار رییسجمهوری به اولویت دادن تهران برای حل معضل مسکن باعث شده این بار همه توان دولت قبل از آن که - همچون طرح زمینهای ۹۹ ساله - در سطح ملی صرف شود در ابتدا برای پایتخت به کار گرفته شود.
رییسجمهوری چندی پیش گفت: تهران مرکز ثقل مسکن در کشور است و وزارت مسکن مکلف است مساله مسکن در تهران را به کنترل خود درآورد.
به گزارش دنیای اقتصاد، دکتر محمود احمدینژاد بعد از آن که در گفتوگوی تلویزیونی آذر ماه خود گرانی مسکن را به عنوان مهمترین دغدغه دولت مطرح کرد و از یک سری طرحهای ویژه برای ساماندهی مسکن خبر داد، گمانهزنیهای متنوعی درباره طرحهای ویژه مطرح شد.
جالب آن که از آن روز تاکنون هیچ سازمان و نهاد دولتی درباره این گمانهزنیها و منظور رییسجمهوری از یکسری برنامههای ویژه، اطلاعرسانی شفاف و مستندی ارائه نکردهاست.
براساس این گزارش دو ماه بعد از وعده آذر ماه احمدینژاد، جلسهای مشترک بین رییسجمهوری، شورایعالی شهرسازی، شورای شهر و شهرداری تهران درباره طرح جامع تهران برگزار شد و توافقات نهایی بین دولت و مدیریت شهری برای تدوین برنامه شهری پایتخت مورد بررسی قرار گرفت.
گزارشهای اعلام شده از جزییات آن جلسه حاکی از آن بود که دولت پیشنهاد افزایش تراکم برای تهران را مطرح کرده است.اکنون نیز که طرح جامع به تصویب نهایی رسیده است، گفته میشود طرح جدید و ابتکاری دولت برای مسکن پایتخت بیارتباط با برخی مصوبات طرح جامع تهران نیست.
طرح جدید چیست؟ یک منبع آگاه از تصمیمات دولت در حوزه مسکن در این باره به دنیایاقتصاد گفت: عنوان طرح جدید برای ساماندهی مسکن در پایتخت «افزایش ۳۰ درصدی تراکم سطوح مسکونی در تهران» نام دارد که در قالب آن امکان ساخت یک طبقه دیگر بر روی تمامی ساختمانهای مسکونی موجود در تهران میسر میشود.
وی افزود: البته ساختمانهایی که به هر دلیل مهندسی، امکان اضافه شدن تعداد طبقات در آنها وجود ندارد، این اجازه به آنها داده نخواهد شد.اما محتوای طرح جدید اگر چنین باشد تا چه حد میتواند آسیبپذیری گروههای کمدرآمد و اساسا تمامی مردم را از گزند رشد بیرویه قیمت مسکن در امان نگاه دارد؟ آیا با آمدن این همه طرح و برنامه توان اداره و پاسخگویی به امور مرتبط همچون منابع مالی و مصالح ساختمانی در کشور وجود دارد؟
بهرغم آنکه دولت، مستاجران، کمدرآمدها و متقاضیان صاحبخانه شدن منتظر هستند تا رشد قیمت در بازار مسکن براساس الگوی دورههای رکود و تورم، امروز و فردا متوقف شده و بازار وارد دوره دو سه ساله انجماد شود؛ اما تحولات بازار مسکن حاکی از آن است که روند فعلا به نفع مالکان و سرمایهدارها در حال حرکت است.البته دولت در این وضعیت دست روی دست نگذاشته و مدام به فکر تدوین برنامه و طرح است.در ابتدای سالجاری شورایعالی مسکن که در آن ۱۰نفر از وزرا تحت نظارت مستقیم رییسجمهوری جلسه برگزار میکنند طرح احداث باغشهرها را در سراسر کشور تصویب کرد. باغشهر همان ویلا باغ است که با واگذاری زمین دولتی به صورت مزایدهای به متقاضیان در حومه شهرها واگذار میشود.هدف دولت از اجرای این طرح کنترل نقدینگی سرگردان از طریق خرید زمین باغشهرها است تا بازار مسکن در داخل شهرها از گزند پولهای اضافی که موجبات بورس بازی را فراهم میکند درامان بماند.
اما در حالی که هنوز طرح باغشهرها فقط در حد حرف مطرح شده، وزیر مسکن و شهرسازی هفته گذشته از تدوین طرح ابتکاری دیگری خبر داد و اعلام جزئیات آن را به دو هفته دیگر موکول کرد. گفته میشود صدور مجوز برای ساخت یک طبقه اضافی روی ساختمانهای مسکونی در تهران همان طرح جدیدی است که وزیر مسکن به تازگی از آن به صورت کلی صحبت کرده است.
ارسال نظر