570 میلیارد‌تومان هزینه املاک ‌معارض در پایتخت

سخنگوی قالیباف: موضع شهرداری در مقابل طرح «باغ‌شهر»، اعلام مخالفت است

بهشاد بهرامی- هر ساله بخشی از بودجه شهرداری‌ها به توسعه بزرگراه‌ها و معابر اصلی اختصاص می‌یابد تا براساس آن شهرداری بتواند بخشی از املاک معارض را که بر سر راه اجرای پروژه‌ها قرار دارد تملک کند. اما امسال چند درصد از بودجه شهرداری صرف خرید املاک معارض در پایتخت شده است؟ به گزارش «دنیای اقتصاد» تاکنون حداقل ۷ درصد از بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی شهرداری در سال‌جاری صرف خرید املاک معارض شده است. به گفته سخنگوی شهرداری تهران برای ساخت ۲۲ بزرگراه فعال پایتخت به طول ۱۱۷ کیلومتر در پنج ماه ابتدایی سال ۹۰، حدود ۵۷۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری صرف خرید املاک معارض موجود در مسیر احداث بزرگراه‌ها شده است.روز گذشته محمد‌هادی ایازی سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» در رابطه با میزان هزینه شهرداری بابت خرید املاک معارض گفت: در حال حاضر برای توسعه شبکه بزرگراهی و معابر اصلی برنامه داریم تا املاکی را تملک کنیم. بنابراین شهرداری هم بابت بدهی‌های خود و هم بابت توسعه معابر و احداث بزرگراه‌هایی همچون بزرگراه امام علی و زین الدین بودجه ای را اختصاص داده است.او افزود: البته بودجه اختصاص داده شده برای خرید املاک معارض از قبل پیش‌بینی نشده است و تنها براساس توافق شهرداری با مالکین تعیین می‌شود اما در سال جاری تاکنون برای ۲۲ بزرگراه فعال پایتخت که در مجموع ۱۱۷ کیلومتر هستند، ۵۷۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری برای خرید املاک معارض اختصاص یافته است. او همچنین در خصوص میزان درآمد شهرداری از محل پروژه‌های مشارکتی گفت: مبلغ مشخصی برای درآمد حاصل از این پروژه‌ها به دست نیامده است، اما شورای شهر تهران در اجرای این پروژه‌ها برای شهرداری محدودیت خاصی قائل نشده است و هر میزان از پروژه‌ها که به شهرداری پیشنهاد شود مشارکت می‌کنیم.

شهرداری با اجرای باغ شهر مخالف است

ایازی در ادامه جلسه، مخالفت شهرداری تهران را با اجرای طرح پیشنهادی در بخش مسکن با نام «باغ شهر» به صراحت اعلام کرد. او در پاسخ به سوالی در خصوص موضع شهرداری در رابطه با طرح «باغ‌شهر» گفت: در ۱۷ اسفندماه سال گذشته مقام معظم رهبری در زمان افتتاح بوستان ولایت به طور صریح مخالفت خود را با اجرای طرح «باغ‌شهر» اعلام کردند و حتی از اجرای این طرح ابراز نگرانی کردند. پس از آن انتظار می‌رفت به دنبال فرمایش ایشان دیگر طرح «باغ‌شهر» مطرح نشود.او اضافه کرد: موضع شهرداری در این خصوص کاملا مشخص است. به طور قطع شهرداری با اجرای باغ شهرها در چارچوبی که اعلام شده است، موافقتی ندارد.

به نتیجه برسد ابلاغ می‌کنیم

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران اجرای طرح‌تفصیلی پایتخت را منوط به تصویب اصلاحات آن در کمیسیون ماده پنج دانست و گفت: طرح تفصیلی هر منطقه که به تصویب برسد اجرایی می‌شود. بنابراین به صورت منطقه ای تصویب و اجرا می‌کنیم و بعد از تصویب بر روی پورتال شهرداری قرار می‌دهیم. اگر هم تاکنون بر روی پورتال شهرداری قرار نگرفته است حتما هنوز کامل نشده است.او افزود: اما در مورد اینکه چه زمانی طرح به صورت نمادین ابلاغ می‌شود بستگی به زمانی دارد که بر سر آن به نتیجه برسیم.

آماده پاسخگویی به شورا هستیم

او همچنین به سوال شورا از شهردار تهران در خصوص فروش تراکم اشاره کرد و گفت: این یک روال قانونی است و شهرداری به طور کتبی آمادگی پاسخگویی به شورا را دارد؛ چرا که وظیفه شورا نظارت بر فعالیت‌های شهرداری است و در این راستا نیز مشکل خاصی وجود ندارد.

امیدواری شهرداری به کاهش مرگ و میر

ایازی در ادامه جلسه روز گذشته خود با خبرنگاران از تملک ۱۶۰ هکتار زمین باقر شهر برای توسعه بهشت زهرا خبر داد. او در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین نتایج توسعه گورستان بهشت‌زهرا به سمت باقرشهر گفت: ۱۶۰ هکتار زمین را شهرداری قبلا تملک کرده و توافقاتی برای توسعه بهشت‌زهرا با باقرشهری‌ها صورت گرفته است که در ازای آن خدماتی به شهروندان باقرشهر داده می‌شود.سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که قرار است بهشت‌زهرا بعد از تکمیل ظرفیت دوباره به سمت باقرشهر توسعه یابد یا نه؟ گفت: ۱۶۰ هکتار فعلی تا ده سال پاسخگوی شهروندان تهرانی است. علاوه بر این در ضلع غربی بهشت‌زهرا نیز در حال ایجاد فضایی مناسب برای دفن هستیم تا مشکلی ایجاد نشود.معاون شهردار تهران در عین حال اظهار امیدواری کرد: روند مرگ و میر در پایتخت نزولی شود تا نیاز به تامین زمین برای دفن نیز کمتر شود.