قوانین نحوه پیش فروش آپارتمان اجرا نمی شوند
وزارت مسکن و شهرسازی باید برای عملی شدن قوانین خود در زمینه پیشفروش واحدهای مسکونی از انجمنهای انبوهساز برای شناسایی و اظهارنظر پیرامون شرکتهای انبوهساز کمک بگیرد. مجتبی بیگدلی، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هر سال شاهد ابلاغیهها و بخشنامههایی از سوی نهادهای مختلف دولتی برای سر و سامان دادن به وضعیت پیش فروش واحدهای مسکونی در کشور هستیم که پس از گذشت چند ماه به دلیل فراهم نشدن بستر لازم برای اجرای این قوانین و یا نداشتن کار کارشناسی بر روی این ابلاغیهها و بخشنامهها، این قوانین صورت اجرایی به خود نخواهند گرفت و علت اصلی این امر نبود ضمانتهای اجرایی برای این قوانین است.
عضو موسسه بانک انبوهسازان در ادامه تصریح کرد: با نگاه دولتی و بخشنامهای نمیتوان جلوی برخی سوءاستفادهها را گرفت و تحقق این قوانین و بخشنامهها جز با مشارکت بخش انبوهسازان میسر نخواهد بود، چراکه این انجمن با داشتن اطلاعات دقیق از شرکتهای انبوهساز و نحوه فعالیت این شرکتها به راحتی میتواند وزارت مسکن و مردم را از وضعیت این شرکتها مطلع کند، ما هم همانند وزارت مسکن در تلاشیم تا برای حفظ سرمایههای مردم و جلوگیری از بیاعتبار کردن انبوهسازان واقعی در اجرای قوانین و ابلاغیهها دخالت مستقیم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه رسانههای ما با تبلیغ برخی شرکتهای انبوهساز که فاقد مجوز عضویت در انجمن انبوهسازان هستند، اقدام به تبلیغ این قبیل شرکتها میکنند و برخی شرکتهای غیرمجاز انبوهساز نیز با استفاده از این فرصت و با صرف هزینههای چند صد میلیون تومانی، تعداد قابل توجهی از مردم را جذب میکنند، در صورتی که مسوولان وزارت ارشاد باید دقت بیشتری در خصوص این شرکتها داشته باشند.
بیگدلی در ادامه با اشاره به فعالیت غیرمجاز برخی شرکتهای انبوهساز که هراز چندگاهی در روزنامههای کثیرالانتشار تبلیغ میشوند، افزود: قیمتهایی که برخی شرکتهای انبوهساز در جراید تبلیغ میکنند با قیمت واقعی بسیار تفاوت دارد. در شرایطی که قیمت مصالح ساختمانی و برخی اقلام ساختمانی به شدت بالا رفته است، این شرکتها قیمتهایی ارائه میدهند که بسیار متفاوت است و مردم قبل از خرید واحدهای پیش فروش بهتر است آنها را نزد انجمنهای انبوهساز بررسی کنند و نسبت به شناسایی انبوهسازان میتوانند از این انجمن کمک بخواهند.
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان کشور همچنین در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: سیاست وزارت مسکن در ارائه زمین رایگان به سرمایهگذاران داخلی و خارجی موجب جذب سرمایهگذاری در بخش ساختمان خواهد شد.
بیگدلی با مثبت خواندن سیاست وزارت مسکن در مورد ارائه زمین رایگان برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی و داخلی گفت: سیاست دولت و وزارت مسکن در زمینه ارائه زمین رایگان برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی علاوه بر آبادی بسیاری از زمینهای بیآب و علف، موجب کاهش بار ترافیک و کاهش تردد جمعیت در شهرهای بزرگ خواهد شد.
وی مکانیسم زمین رایگان را سیاستی مناسب برای جذب سرمایهگذاری در بخش ساختمان ارزیابی کرد و افزود: مکانیسم زمین رایگان نیز در سایر کشورهای همسایه موجب آبادی درصد بالایی از بیابانهای کشورهای امارات متحده عربی، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه شده است، به طوری که در طول سه سال گذشته ارائه اهرمهای حمایتی مانند زمین رایگان موجب سرمایهگذاری ۷هزار میلیارد دلار در بخش مسکن و ساختمان امارات متحده عربی شده است.
بیگدلی تاکید کرد: دولت به راحتی میتواند در راستای اجرای این سیاست و با ارائه زمین رایگان در اختیار سرمایهگذاران، علاوه بر جذب سرمایه در بخش مسکن و ساختمان موجب خانهدار شدن مردم شود.
به گفته وی، در بحث سرمایهگذاری در زمینهای دور افتاده و بیآب و علف، سهم زمین در کل سرمایهگذاری ۲۰ تا ۳۰درصد ارزش ساختمان است و ۶۰ تا ۷۰درصد سهم سرمایهگذاری را هزینههای ساختمانی شامل میشود.
ارسال نظر