حذف دفاتر کاغذی در ادارات ثبت اسناد

با حذف ۳۰۰ هزار دفتر ثبت خلاصه اطلاعات مالکیت املاک (دفتر املاک) تمام اطلاعات موجود در این دفاتر به‌صورت الکترونیکی درآمد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور روز گذشته در مراسم حذف دفاتر سنتی و کاغذی ثبت خلاصه مالکیت ملک از ادارات ثبت اسناد و املاک گفت: با الکترونیکی شدن دفاتر املاک در سراسر کشور سازمان ثبت توانست یک قدم مهم در جهت اصلاح فرآیندهای ثبتی و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم بردارد.

احمد تویسرکانی با اشاره به این موضوع که به موجب ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک کشور زمانی ثبت ملک رسمیت پیدا می‌کند که در دفاتر املاک اطلاعات آن ثبت و درج شده باشد، افزود: در طی فعالیت نزدیک به ۹۰ ساله ثبت ملک در کشور ۳۰۰ هزار دفتر املاک ایجاد شده بود و نگهداری این دفاتر سخت و دشوار بود و گاهی در معرض جعل، تخلفات و آتش‌سوزی قرار می‌گرفت که برای الکترونیکی شدن این دفاتر پس از اصلاح قانون، اطلاعات آن در سراسر کشور وارد بانک جامع املاک شد تا امروز بتوان دفاتر سنتی قدیمی که اطلاعات آن به‌صورت دستی وارد دفتر می‌شد را حذف کرد. رئیس سازمان ثبت اسناد گفت: الکترونیکی شدن دفاتر املاک موجب کاهش هزینه‌های ثبتی و ارتقای سلامت اداری خواهد شد و دیگر هیچ گونه جعل و خدشه‌ای به اطلاعات موجود در این دفاتر وارد نشده و در نهایت این فرآیند ثبتی با سرعت و دقت بیشتری به مردم ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح دیگر نیازی به نگارش دستی به شیوه سنتی نیست و اطلاعات جهت بهره برداری وارد بانک جامع املاک شده و موجب کاهش چشمگیر مراجعات غیرحضوری مردم می‌شود، بیان کرد: اطلاعات برای شده به سامانه‌های الکترونیکی، چاپ و هر ۱۰۰ برگ آن مجلد و در مکان خاص نگهداری می‌شود. وی افزود: سازمان ثبت اسناد در سال‌های گذشته پیچیده ترین بوروکراسی اداری را در کشور داشت و امروز بخش عمده‌ای از این بوروکراسی‌ها حذف شده است به نحوی که در سال ۹۴ حدود ۷۲ میلیون و ۶۰۰ هزار خدمت ارائه شد که ۸۸ درصد آن از طریق سیستم‌های الکترونیکی بود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به این موضوع که در ۴۳۰ اداره ثبت اسناد و املاک کشور دفاتر ثبت اسناد سنتی از دیروز حذف شده و هر واحد ثبتی یک دفتر الکترونیک املاک دارد، تصریح کرد: از این پس دو سوم فعالیت‌های سازمان ثبت صرف به روزرسانی سوابق گذشته می‌شود و در آینده‌ای نه چندان دور در نظر داریم تا با طراحی و راه‌اندازی یک پورتال ویژه از مردم بخواهیم که اطلاعات املاک خود را وارد و سازمان با مطابقت این اطلاعات با بانک جامع املاک این اطلاعات را بررسی کرده چنانچه نقصی وجود داشته باشد، در جهت رفع آن اقدام کند.