پنج راه ساده برای ایجاد انگیزه در کارکنان
نویسنده: PETER ECONOMY مترجم: آواکشاورز منبع: inc ممکن است بسیاری از کارمندانتان به این موضوع اقرار نکنند، ولی حقیقت این است که تعداد زیادی از آنها بیانگیزه و بدون اشتیاق کار خود را دنبال میکنند. شما بهعنوان یک رئیس باهوش، میتوانید به راحتی در آنها انگیزه ایجاد کرده و بهکار علاقهمندشان کنید. چگونه؟ به همین سادگی: پیش از اشاره به راههای مدنظر، لازم است ضرورت ایجاد اشتیاق و انگیزه در کارکنان را یادآوری کنیم. یک حقیقت ساده این است کارکنانی که واقعا علاقهمند بهکار بوده و باجدیت کار میکنند، نسبت به کارکنانی که کار روزانه برایشان اهمیت زیادی ندارد، به طرز چشمگیری عملکرد بهتری برای کسب و کار شما و همچنین مشتریانتان دارند.
نویسنده: PETER ECONOMY مترجم: آواکشاورز منبع: inc ممکن است بسیاری از کارمندانتان به این موضوع اقرار نکنند، ولی حقیقت این است که تعداد زیادی از آنها بیانگیزه و بدون اشتیاق کار خود را دنبال میکنند. شما بهعنوان یک رئیس باهوش، میتوانید به راحتی در آنها انگیزه ایجاد کرده و بهکار علاقهمندشان کنید. چگونه؟
به همین سادگی:
پیش از اشاره به راههای مدنظر، لازم است ضرورت ایجاد اشتیاق و انگیزه در کارکنان را یادآوری کنیم. یک حقیقت ساده این است کارکنانی که واقعا علاقهمند بهکار بوده و باجدیت کار میکنند، نسبت به کارکنانی که کار روزانه برایشان اهمیت زیادی ندارد، به طرز چشمگیری عملکرد بهتری برای کسب و کار شما و همچنین مشتریانتان دارند. کارکنان بیانگیزه، الزاما نارضایتی خود را به شما منعکس نمیکنند، ولی این به آن معنی نیست که با کارشان مشکلی ندارند.
آیا به نظر شما، کسبوکارتان در شرایط ایمن و پایداری است؟ به هیچ وجه به این امر اطمینان نداشته باشید. گزارش سازمان گالوپ در سال ۲۰۱۳ از وضعیت محل کار آمریکاییها بیانگر آن است که فقط ۳۰ درصد آمریکاییها دلبسته کارشان بوده و با اشتیاق آن را دنبال میکنند. یعنی ۷۰ درصد از کارکنان وقت و توان خود را در شرایطی مناسب بهکار اختصاص نمیدهند.
اما، خبر خوب این است که همین دسته از کارکنان نیز دوست دارند که دلبسته کارشان شوند و علاقهمندند که برای سازمانهای بزرگ، کارهای خوبی انجام دهند.
پنج راه ساده برای اینکه به آنها کمک کنید تا به خواسته شان رسیده و دلبسته کار شوند، عبارت است از:
به تصویر کشیدن چشماندازی جذاب
فرقی نمیکند که شما موسس شرکت، مدیرعامل یا یکی از مدیران میانی باشید. به هرحال، وظیفه شما این است که چشمانداز جذابی از مقصدی که شرکتتان به سمت آن در حرکت است برای همکارانتان به تصویر بکشید. جیم کالینز (Jim Collins) و جری پوراس (Jerry Porras)، نویسندگان پرفروشترین کتاب سال، راز ماندگاری (Built to Last)، معتقدند یک چشمانداز جذاب، دو جزء دارد: ایدئولوژی هستهای و آینده رویایی. ایدئولوژی هستهای همان عاملی است که مشخصههای اصلی کسبوکارتان را ثابت نگه میدارد، عاملی که همه چیز شرکت شما را درکنار خود حفظ کرده و ارزشها و اهداف اصلیتان را نیز در بر دارد. این ایدئولوژی میگوید چرا شرکت شما وجود دارد و چگونه کار میکند.
آینده رویایی چیزی است که به عقیده این نویسندگان، اهدافی بزرگ، جذاب و بی پروا را در بردارد که در آن کتاب با عنوان (BHAGs) که برگرفته از حروف اول کلمات
(Big, Hairy, Audacious Goals) است، معرفی شده است. این عبارت، آینده رویایی را برگرفته از عظمت، ریسک و اهداف بیپروا تلقی میکند. اهدافی بزرگ و جذاب که کارکنان را برای آمدن به محل کار تهییج میکند. برای اینکه کارکنانتان را به این درجه از هیجان برسانید، کافی است به تفصیل برایشان تشریح کنید که دنیا پس از دستیابی به این اهداف چگونه خواهد بود. این دنیا، میتواند محیط تحت تاثیر کسبوکار شما و همچنین دنیای پیرامون زندگی آنها باشد.
۲. ایجاد ارتباط بین کارکنان و چشمانداز
هنگامیکه مشغول توصیف چشمانداز هستید، سعی کنید نقش هرکس را برای تحقق آن به دقت یادآوری کنید. بهعنوان مثال، اگر چشماندازتان تامین آب آشامیدنی تمیز و سالم برای کشورهای درحال توسعه است، تمام کارکنانتان از منشی بخش اداری گرفته تا طراحان، بازاریابها، امور مالی، منابع انسانی تا اعضای هیاتمدیره، باید دقیقا بدانند کار هر یک از آنها میتواند چه کمکی به پیشبرد اهدافتان بکند. وقتی هریک از پرسنلتان بداند چه نقشی در دستیابی به آن هدف ایفا میکند، در آنها حسی از افتخار ایجاد شده که دلبستگی عمیقی بهکار را دربر خواهد داشت و این همان عاملی است که میتواند به راحتی موتور کسبوکار شما را به سرعت به جلو ببرد.
بنابراین وظیفه شما این است که نقطهها را ترسیم کنید و از کارکنانتان بخواهید که آنها را به هم وصل کنند.
۳. ایجاد فرهنگ شجاعت و ریسکپذیری
اگر کارکنانتان نگران اشتباهاتشان باشند، آنها به رویکردهایی که میتواند شانسهایی را در پی داشته باشد، اقبالی نشان نخواهند داد. آگاهی و پرهیز از ریسک، سیاست پسندیدهای است ولی ترس از اشتباه و درنتیجه کاهش ریسکپذیری، شرکت شما را از نوآوری محروم میکند و کسبوکارتان را هم در مقابل تغییرات بازار، ضعیف؛ به نحویکه کوچکترین تغییری میتواند جایگاه شما را از بین ببرد و به رقبایی واگذارد که با آن تغییرات منطبق شدهاند. برای افزایش ریسکپذیری، باید در ابتدا عوامل ترس را از بین برد و سپس شجاعت سازمانی را شکل داد. به جای توبیخ یا مایوس کردن کارکنان ریسک پذیر یا آنان که راهکارهای جدیدی را امتحان میکنند، آزمودن راههای جدید و متفاوت را آموزش دهید. آنها را تشویق کنید و به کارکنانتان یادآوری کنید که انتظار چنین رفتارهایی را دارید.
فرهنگهای قدیمی آمیخته با ترس را از شرکتتان بیرون انداخته و آنها را با فرهنگهایی جایگزین کنید که هیچ کارمندی در آن ترسی از ریسک کردن نداشته باشد.
۴. تشویق متناسب
پس از استقرار فرهنگ شجاعت و ریسکپذیری، لازم است آن دسته از کارکنانتان را که شجاعت به خرج داده و ریسکهای هوشمندانهای را پذیرفتهاند، با پاداشهای نقدی تشویق کنید.
این تشویقها نباید فقط به ریسکهای موفق محدود شود؛ حتی ریسکهای هوشمندانهای که به شکست انجامیده ولی درسهای خوبی را برای مجموعه به جای گذاشته، قابل تقدیر و پاداش هستند. بهترین راهها را برای تشویق افرادی که ریسکهای هوشمندانهای پذیرفتهاند، برگزینید. پاداشهایتان را براساس سازمانتان درنظر بگیرید و آنها را خیلی معمولی، ولی به نحوی چشمگیر، اهدا کنید.
۵. قدردانی فراوان
در هر مرحله که کارکنانتان با چشماندازتان هم مسیر میشوند و با شجاعت و ریسک پذیری، شما را به جلو میبرند، لازم است مراتب قدردانیتان را به دفعات به آنها اعلام کنید. کارکنان دلبسته و باغیرت ارزش این را دارند که مجسمه شان را از طلا بسازید، پس فراموش نکنید هرکاری را که میتوانید تا خوشحالشان کنید، حتما انجام دهید. خصوصا سعی کنید این قدردانی را در فیش حقوقیشان به حد اعلای خود برسانید.
ارسال نظر