ده روش اعتمادسازی در سازمان
مترجم:فریباولیزاده منبع: Leadershipmanagement برای اینکه مدیر موفقی باشید لازم است با اعضای تیمی که بر مبنای اعتماد تشکیل دادهاید رابطه مناسبی برقرار کنید. زمانی که اعضای تیم به مدیر خود اعتماد دارند و به او احترام میگذارند، همواره در انجام فعالیتهای شغلی تلاش بیشتری میکنند و این صرفا به دلیل احساس حمایت و اعتماد در کارکنان است. کارمندان به ندرت تنبیه مدیری را که به او اعتماد ندارند میپذیرند. در نبود اعتماد، اعضای تیم همیشه نقش بازی میکنند و در نتیجه کارآمدی آنها کاهش می یابد. فقدان اعتماد، روحیه و رضایت مشتری را تحت تاثیر قرار میدهد، زیرا کارکنان به مسائل کاری توجهی نمیکنند و این امر در نهایت باعث نارضایتی و خشم مشتریان از مدیریت سازمان میشود.
مترجم:فریباولیزاده منبع: Leadershipmanagement برای اینکه مدیر موفقی باشید لازم است با اعضای تیمی که بر مبنای اعتماد تشکیل دادهاید رابطه مناسبی برقرار کنید. زمانی که اعضای تیم به مدیر خود اعتماد دارند و به او احترام میگذارند، همواره در انجام فعالیتهای شغلی تلاش بیشتری میکنند و این صرفا به دلیل احساس حمایت و اعتماد در کارکنان است.کارمندان به ندرت تنبیه مدیری را که به او اعتماد ندارند میپذیرند.
در نبود اعتماد، اعضای تیم همیشه نقش بازی میکنند و در نتیجه کارآمدی آنها کاهش می یابد. فقدان اعتماد، روحیه و رضایت مشتری را تحت تاثیر قرار میدهد، زیرا کارکنان به مسائل کاری توجهی نمیکنند و این امر در نهایت باعث نارضایتی و خشم مشتریان از مدیریت سازمان میشود. در این مقاله به ده روش اعتمادسازی در سازمان پرداخته میشود.
۱. برقراری و حفظ صداقت
صداقت و درستکاری بنیان اعتماد در هر سازمان است و باید از همان ابتدا شکل بگیرد. مدیریت سازمان باید به اشاعه صداقت و یکپارچگی در سراسر سازمان بپردازد و خود نیز در عمل آن را نشان دهد.
مدیران همواره باید صرفنظر از هر موقعیتی راستگو باشند. آن دسته از مدیرانی که در ارتباط با اقدامات و بیان نظرات و دیدگاههای خود صریح هستند به زودی با بازخورد مثبت اطرافیان روبهرو خواهند شد. به عنوان یک مدیر همواره سعی کنید اخبار خوب و بد را با صراحت مطرح کنید.
این امر از شایعه سازی و اشاعه سیاستهای نامناسب جلوگیری میکند. مدیران موفق و توانا از اشتباهات خود آگاه هستند و بهجای مخفی کردن و انکار کردن این اشتباهات، آنها را میپذیرند. مدیران باید نمونه عملی پایبندی به ارزشهای مثبت، روشها و اصول در سازمان باشند.
شما به عنوان یک مدیر همیشه باید به گفته خود عمل کنید و هرآنچه را که به زبان میآورید انجام دهید. اعضای تیم به سرعت تحت تاثیر عدم صمیمیت و خلف وعدهها قرار میگیرند. عمل به تعهدات به صورت آشکار موجب تقویت اعتماد در سازمان میشود. اگر مدیری از عمل به تعهدات غفلت کند شرایطی را ایجاد خواهد کرد که منجر به عدم پیروی اعضا خواهد شد.
۲. رواج ارزشهای اخلاقی مثبت
مدیران وظیفه دارند مجموعهای از ارزشهای اخلاقی را در سازمان نهادینه کنند. تیمهایی که از مجموعهای از ارزشهای اخلاقی مناسب پیروی میکنند سالمتر، موفقتر، مولدتر، سازگارتر، پاسخگو و کاردان هستند.
۳. چشماندازها و ارزشها
برقراری ارتباط به دلیل ایجاد شریانی برای کسب اطلاعات و حقایق امری حیاتی است. مدیریت از طریق انتقال چشمانداز سازمان مسیر حرکت را مشخص میکند و با انتقال ارزشهای سازمانی راههای حرکت در این مسیر را معین میکند.
۴. برقراری ارتباطات موثر
مدیرانی که آشکارا و مکررا به برقراری ارتباط با اطرافیان میپردازند، اعتماد را در بین اعضای تیم به وجود میآورند.آنان نباید به گونهای برخورد کنند که اعضای تیم از هر آنچه که به آن فکر میکنند با خبر باشند. ولی به هرحال باید میزانی از اطلاعات در اختیار اعضا قرار گیرد. فقدان همکاری باعث فرسایش اعتماد در سازمان میشود. تعاملات چهره به چهره بهترین روش برای اعتماد سازی است.
۵. اعتماد کردن لازمه اعتمادسازی در سازمان
اینکه مدیری قادر باشد فضایی از اعتماد را در سازمان برقرار کند نکتهای حائز اهمیت است. لازمه ایجاد چنین فضایی اعتماد به دیگران است. بهتر است چنین فرض شود که تمامی کارکنان قابل اعتماد هستند البته تا زمانی که خلاف آن ثابت شود. در صورتی که کارکنان احساس کنند مدیرانشان به آنان اعتماد دارند به راحتی قادرخواهند بود اعتماد متقابل را برقرار کنند.
۶. تعاملات پایدار و قابل پیشبینی
اعتمادسازی یک فرآیند است که با ابتداییترین اقدامات مدیر که شامل برقراری استثناها است، آغاز میشود. برقراری اعتماد ازطریق تعاملات پایدار و قابل پیشبینی در طول زمان میسر میشود. اگر مدیری در شرایط گوناگون برخوردهای متفاوتی داشته باشد، به سختی قادر به جلب اعتماد اعضای تیم خواهد بود.
۷.همیشه در دسترس و پاسخگو باشید
راه هایی را شناسایی کنید که همیشه به عنوان مدیر برای اعضای تیم در دسترس باشید. سعی کنید در حین تعامل با اعضا پاسخگو باشید. عدم مسوولیت پذیری منجر به فقدان اعتماد میشود. به بیان دیگر اهل عمل باشید. فکر نکنید، انجام دهید.
۸.حفظ اطمینان
اعضای گروه باید قادر باشند دغدغههای خود را مطرح کنند، مشکلات را شناسایی کنند و اطلاعات حساس را به اشتراک بگذارند. بهتر است از همان آغاز مشخص شود که اطلاعات محرمانه در اختیار چه گروهی از کارکنان قرار خواهند گرفت و چگونه به کار گرفته خواهند شد.
۹. مراقب لحن و گفتار خود باشید
مدیران باید به لحن و گفتار خود دقت داشته باشند. واژگان باید برای همگان قابل درک باشد. مدیران باید با زبان کسبوکار آشنا باشند و از به کارگیری لحن مقتدرانه و عوامانه بپرهیزند.
۱۰. برقراری روابط اجتماعی در بین اعضا
اعتماد و اطمینان هردو از طریق تعاملات اجتماعی غیررسمی شکل میگیرند.اعتمادسازی در بین کارکنان جهت ساخت تیمی موفق امری حیاتی است.
به هر حال مشخص است که صرف زمانی جهت برقراری اعتماد در بین کارکنان سازمان فواید بلندمدتی را برای مدیران به ارمغان میآورد.
ارسال نظر