فرهنگ کسب‌وکار در آلمان

مترجم: کوشان غلامی

بخش سوم

کارآفرینی در آلمان

قدرت نسبی آلمان را می‌توان در سرمایه‌گذاری، ‌برنامه‌های دولت و شرایط چارچوب کاری سیاسی و وضعیت زیربنایی فیزیکی آن کشور مشاهده کرد. انتقال دانش و تکنولوژی، برحسب تاثیر آلمان روی توسعه و ایجاد توسعه در شرکت‌های جدید و در حال رشد، خنثی ارزیابی می‌شود. آلمان مقام متوسط را در میان ۴۷ کشور توسعه یافته صنعتی و در حال توسعه دارا است و از این نظر، نه معایب قابل ذکر و نه مزایای قابل توجه در مقایسه با کشورهای دیگر دارد.تامین مالی برای ایجاد شرکت‌های جدید و در حال رشد را می‌توان یکی از جنبه‌های مثبت شرایط چارچوب کاری در آلمان به شمار آورد. آلمان از نظر رده‌بندی سهولت تامین مالی رتبه خوبی را دارا می‌باشد. در این رابطه کشورهای دارای سرمایه‌گذاران قدیمی‌تر، بزرگتر و موثرتر، وضعیت بهتری در این طبقه‌بندی دارند. کارشناسان آلمان بهبود قابل ملاحظه‌ای در چند سال اخیر در وضعیت آلمان شناسایی کرده‌اند و این تغییر مثبت منحصرا مربوط به سطح ویژه‌ای از سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی شبکه و تکنولوژی جدید بوده است.

طبق اظهارات کارشناسان، جوانان، آزادی و قابلیت انعطاف‌ بیشتری را در رابطه با استقلال شغل نسبت به چند سال گذشته پیدا کرده‌اند. کارشناسان احساس می‌کنند هنجارهای اجتماعی و فرهنگی در آلمان مانعی برای توسعه فعالیت کارآفرینانه محسوب می‌شود و این امر به دلیل تمایل قوی به سوی امنیت و تنفر از ریسک می‌باشد.

تفاوت‌های شروع کسب‌وکار در نواحی آلمان

تفاوت‌هایی بین نواحی غربی و شرقی وجود دارد. به طور متوسط ۵۸/۳ درصد از افرادی که در ناحیه غربی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، درگیر شروع یک کسب و کار بوده‌اند. از نظر آماری تفاوتی بین این رقم و عدد مربوط به ناحیه شرقی وجود دارد که کمتر از ۳۵/۲ درصد می‌باشد. مقدار متوسط حاصل از این دو عدد ۳۴/۳ درصد به صورت کلی برای آلمان، در نظر گرفته می‌شود.

تفاوت موجود بین ناحیه شرقی و غربی در فضای حاکم بر شروع کسب‌وکار نیز بسیار زیاد است. شانس‌های شروع کسب‌وکار تا حدی نامطلوب ارزیابی می‌شود و ترس از شکست در هنگام شروع کسب‌وکار و تعصب‌های بیجا در مقابل کارآفرینان موفق در ناحیه شرقی بیشتر از غربی است.

توصیه‌هایی برای ارتقای کارآفرینی در آلمان

توسعه اقتصاد ملی تحت تاثیر فعالیت‌های کارآفرینانه می‌باشد. آلمان از نظر سطح فعالیت کارآفرینانه در میان ۲۱ کشور GEM وضعیت متوسطی دارد و میزان فعالیت کارآفرینانه کلی آن ۷/۴ درصد می‌باشد.

درک شانس‌های شروع و بهبود تصویر فعالیت‌های کارآفرینانه در ذهن عموم، از عوامل تاثیرگذار برای تغییر فرهنگ به شمار می‌رود.

انتشار اطلاعات در مورد کارکنان موفق می‌تواند یک رهیافت تضمین‌کننده باشد.

پذیرش کارآفرینان موفق و ناموفق یک شاخص مهم در فرهنگ کارآفرینی محسوب می‌شود.

موانع مربوط به شکست و ترس از ریسک‌پذیری باید کاهش یابد.

تلاش‌های دولت برای ارتقا و رشد اقتصادی در آلمان باید شامل جنبه‌های مختلف کارآفرینی باشد.

سیاست‌ها باید به منظور دستیابی به یک سطح بهبود یافته از درک شانس‌های موجود برای شروع کسب‌وکارها پایه‌ریزی شود.

کارآفرینانی که شکست خورده‌اند باید شانس‌های دیگری به آنها داده شود.

عوامل انگیزشی را برای ترغیب افراد به سرمایه‌‌گذاری به ویژه در مراحل اولیه شروع کسب‌وکار ایجاد کنند.

سطح فعالیت‌های کارآفرینانه را از طریق ایجاد انگیزه در زنان برای حرکت به سوی استقلال افزایش داد.

بر موضوع کارآفرینی در سطوح آموزشی ابتدایی و دبیرستان بیشتر تاکید کنند. این کار باعث ایجاد تغییرات اساسی در هنجارهای اجتماعی و فرهنگی می‌شود.

در مجموع در آلمان ۴۲ دانشگاه، مدرسه عالی فنی و انستیتوی داخلی وجود دارد (۲۱ واحد دانشگاهی و ۲۱ واحد مدرسه عالی فنی) که در آنها بحث کارآفرینی و مدیریت نوآوری مطرح می‌شود.

نقش زنان در تجارت در آلمان

هرچند زنان به شکل روزافزونی رده‌های ارشد مدیریتی را تصاحب می‌کنند، عقب ماندگی آلمان در این زمینه نسبت به بسیاری کشور‌های اروپایی قابل تامل است. تفوق پذیرش مهندسان در رده‌های ارشد سازمانی و کمبود زنان تحصیلکرده در این شاخه‌ها می‌توانند دلایل عقب ماندگی آلمان در این زمینه باشند.

اوضاع در حال تغییر است، ولی به آرامی...