از رویا تا واقعیت
امپراتور کار آفرینی(۶۴)
مترجم: غلامرضا کیامهر
من در اولین کسبوکاری که بنیاد نهادم، دیدگاهی متفاوت از امروز نسبت به موضوع چند و چون نیروی انسانی داشتم، در آن زمان هر وقت میخواستم نیرویی را استخدام کنم، در مصاحبه استخدامی تنها به دو نکته توجه نشان میدادم.
نویسنده: پیتر جونز
مترجم: غلامرضا کیامهر
من در اولین کسبوکاری که بنیاد نهادم، دیدگاهی متفاوت از امروز نسبت به موضوع چند و چون نیروی انسانی داشتم، در آن زمان هر وقت میخواستم نیرویی را استخدام کنم، در مصاحبه استخدامی تنها به دو نکته توجه نشان میدادم. نکته اول این بود که آن فرد از تجربه کاری لازم برخوردار باشد و نکته دوم اینکه از نظر من فردی دوستداشتنی به نظر آید، یعنی بتواند خود را در دل من جا کند! در غیر این صورت حتی اگر آن فرد آدم باتجربهای هم میبود از استخدام او خودداری میکردم، اما حالا که سالها از آن دوران گذشته و من در کوره انواع تجربهها گداخته و آبدیده شدهام، تلقی دیگری نسبت به ویژگیها و کم و کیف نیروی کار دارم. حالا من در مقام یک کارآفرین بزرگ و موفق، متفاوت بودن را مهمترین ویژگی یک نیروی کار میدانم. نیرویی که بتواند با نگاه متفاوت و تخصصی ممتاز خود، کم و کاستیهای کار مرا در اداره امور کسبوکار برطرف کند و مکمل روشهای مدیریتی من باشد.
من طی سالیان درازی که برای کسبوکارهای مختلف خود نیرو استخدام کرده یا در مواردی به خدمت نیرویی خاتمه دادهام، این درس بزرگ را آموختهام که در شیوه کار من اشتباهات و اشکالات زیادی وجود داشته است و با پند آموختن از آن درسها حالا به این نتیجه رسیدهام که نیروی مناسب کسبوکار من باید دارای تخصصهایی باشد که خود من یا آنها را ندارم یا اگر دارم در حد اعلا و کفایت نیست. نیروهایی که علاوه بر داشتن تجربه و تخصص بالا از روحیه تهاجمی و جسارتآمیز برای پیشبرد مسوولیتی که برعهده میگیرند، برخوردار باشند. پس اگر شما هم سودای موفقیت کسب و کارتان را در سردارید، باید تا میتوانید چنین نیروهایی را به خدمت بگیرید. شما برای رشد و توسعه کسب و کار خود به آمیزهای از نیروها که هر کدام در کار خود از بیشترین تجربه و بالاترین تخصصها برخوردار باشند، نیاز دارید و باید با چشمان باز و بیآنکه تحت تاثیر احساسات خود قرار بگیرید، دست به استخدام نیرو بزنید.
کلیدهای یک انتخاب درست
بدانید دقیقا چه میخواهید و انتظارات خود را از هر نیروی کار به دقت تجزیه و تحلیل کنید آنها را با چگونگی و ویژگیهای نقش و مسوولیتی که باید عهدهدار شوند تطبیق دهید.
به معیارهای روانشناختی در انتخاب نیروها توجه نشان دهید و برای ارزیابی هرکدام آزمونهای مناسب برگزار کنید. مراقب باشید که در جریان انجام آزمونها و مصاحبههای استخدامی فریب چربزبانیهای افراد طرف مصاحبه را نخورید. چون چنین واقعهای برای آینده کسب و کار شما بسیار زیانبخش خواهد بود.
سعی کنید تصویری درست، شفاف و واقعی از شخصیت هر یک از نیروها به دست آورید این روشی است که ما در گروه شرکتهای خود همواره به آن توجه نشان دادهایم و روی شخصیت، منش و انگیزههای درونی تکتک نیروها و میزان توانمندی آنها در قبول مسوولیتها عمیقا مطالعه کردهایم. تهیه پرسشنامههای مناسب برای انجام مصاحبههای استخدامی حائز نهایت اهمیت است. شیوه سخن گفتن و نوع ادبیات کلامی هر یک از نیروها نقش تعیینکنندهای در معرفی شخصیت واقعی آنها خواهد داشت و به همین سبب شما باید توجه ویژهای به این نکته ظریف نشان داده حتی در صورت لزوم به تکرار مصاحبههای استخدامی در مورد متقاضیان استخدامی بپردازید. چون این احتمال وجود دارد که در مرحله اول مصاحبه، برخی از نکات مهم درباره شخصیت و نیم رخ روانی استخدام شوندگان از دید شما پنهان مانده باشد.
رنگها سخن میگویند
در علم روانشناسی اعتقاد بر این است که میان نوع شخصیت و رنگهای مورد علاقه افراد رابطه نزدیکی وجود دارد. تجربههای طولانی خود من هم این واقعیت را برایم به اثبات رسانده است. بنابراین براساس برداشتی که روانشناسان از موضوع رابطه رنگها و شخصیت افراد دارند، در مرحله دوم مصاحبه استخدامی رنگ مورد علاقه هر یک از افراد متقاضی را پرسوجو کرده آنها را با تعاریف زیر که درباره رنگها وجود دارد، تطبیق دهید:
رنگ قرمز: علاقهمندان به رنگ قرمز افرادی برونگرا، دارای روحیه برتریطلبی و مصمم و جدی در انجام کارها هستند و به خاطر علاقه شدیدی که به پول و ثروت دارند برای رسیدن به موفقیت تلاش میکنند. بخش فروش بهترین حوزه خدمت برای این قبیل افراد است.
رنگ زرد: از جهت برتری طلبی شباهتهایی میان افراد این گروه و علاقهمندان رنگ قرمز وجود دارد، با این تفاوت که دوستداران رنگ زرد افراد پرحرف، زودجوش و معاشرتی هستند و دوست دارند که طرف توجه و علاقه دیگران قرار گیرند.
ویژگی دیگر آنها این است که وارد جزئیات امور نمیشوند و اهل یادداشتبرداری از موضوعات نیستند، اما در سخنوری در حضور دیگران ید طولایی دارند.
مناسبترین شغل برای این افراد، بازاریابی، مربیگری و کارهای مشاورهای است.
گروه سبز: علاقهمندان به رنگ سبز آدمهای پراخلاص و درونگرایی هستند که اغلب در عالم احساسات و دلبستگیهای عاطفی خودسیر میکنند. آنها از یک حس تعلق خاطر قوی نسبت به دیگران برخوردارند و به همین سبب از کمک به دیگران به شدت لذت میبرند. مدیران بزرگ و برجسته اغلب از گروه افراد علاقهاند به رنگ سبز است.
ارسال نظر