رفیق میلیاردر بیل گیتس

پل آلن، کارآفرین و خیر آمریکایی که به همراه بیل‌گیتس شرکت مایکروسافت را تاسیس کرده، یکی از ثروتمند‌ترین افراد دنیا به حساب می‌رود. آلن با ثروت ۵/۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹، در جایگاه سی و دومین فرد ثروتمند جهان قرار داشت. او همچنین موسس و رییس شرکت وولکان، یک شرکت خصوصی در زمینه مدیریت سرمایه و رییس شرکت مخابراتی چارتر می‌باشد. شرکت چارتر یک شرکت آمریکایی است که به بیش از ۷/۵ میلیون مشتری در ۲۹ ایالت آمریکا، خدماتی در خصوص تلویزیون‌های کابلی، اینترنت پر سرعت و تلفن ارائه می‌کند. پرتفولیوی چند میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری او شامل سهام دیگو، کیها سافت ویر، شرکت‌های معاملات املاک و بیش از ۴۰ شرکت رسانه‌ای و شرکت‌های مربوط به تکنولوژی می‌باشد. آلن مالک سه تیم حرفه‌ای ورزشی در رشته‌های فوتبال و بسکتبال نیز هست.

پل گاردنر آلن در ۲۱ ژانویه سال ۱۹۵۳ در شهر سیاتل ایالت واشنگتن در آمریکا متولد شد. پدر او کنت اس آلن، یکی از مدیران کتابخانه دانشگاه واشنگتن و مادرش فای جی آلن بود. آلن به مدرسه «لیک ساید» که یک مدرسه خصوصی در سیاتل بود، رفت. آلن ۱۴ ساله در آنجا با بیل گیتس ۱۲ ساله آشنا شد و آن دو تبدیل به دوستان صمیمی یکدیگر شدند. بیل گیتس و پل آلن علاقه مشترکی به کامپیوتر داشتند. آنها از پایانه تله تایپ مدرسه برای گسترش مهارت‌های برنامه‌نویسی خود در حوزه سیستم‌های کامپیوتری شبکه‌ای، استفاده می‌کردند. آلن پس از فارغ‌التحصیلی، به دانشگاه ایالتی واشنگتن رفت، اما پس از دو سال برای کار به عنوان برنامه نویس در شرکت «هانی ول»، تحصیل در این دانشگاه را رها کرد. وی با پیوستن به این شرکت مجددا در کنار دوست قدیمی خود، بیل گیتس، قرار گرفت. شرکت هانی ول دارای مجموعه‌ای از شرکت‌ها است که برای دامنه وسیعی از مشتریان (از مصرف‌کنندگان خصوصی تا شرکت‌های بزرگ و دولت) گستره‌ای از محصولات مختلف، خدمات مهندسی و سیستم‌های فضایی فراهم می‌کند. این شرکت جزو ۵۰۰ شرکت برتر فورچون نیز می‌باشد.

آلن که در شرکت هانی ول دوباره با بیل گیتس رو به رو شده بود، توانست وی را قانع کند که دانشگاه هاروارد را رها کند تا به همراه یکدیگر شرکت مایکروسافت را تاسیس کنند.

آلن به همراه گیتس در سال ۱۹۷۵ شرکت مایکروسافت را تاسیس کردند. آنها برای زبان برنامه‌نویسی BASIC خود شروع به بازاریابی کردند. آلن در سال ۱۹۸۰ و پس از اینکه به شرکت IBM قول تحویل سیستم‌عامل دیسک (DOS) (که هنوز آن را طراحی نکرده بودند) داده بود، تصمیم گرفت برنامه QDOS را برای مایکروسافت بخرد. این برنامه توسط تیم پاترسون (که در آن زمان در شرکت محصولات کامپیوتری سیاتل کار می‌کرد) نوشته شده بود. مایکروسافت در نتیجه این کار می‌توانست قرارداد تامین DOS برای شرکت IBM را تضمین کند. گیتس و آلن QDOS و MS-DOS را ارتقا دادند و این سیستم‌عامل‌ها را روی کامپیوترهای شخصی‌ای که IBM به بازار ارائه می‌داد، نصب کردند. از آنجایی که کامپیوترهای شخصی IBM به زودی سهم بزرگی از بازار را تصاحب کردند، این قرارداد برای مایکروسافت تبدیل به نقطه عطفی در تاریخ شرکت شد و آلن و گیتس را به سمت ثروتی هنگفت هدایت کرد.

آلن در سال ۱۹۸۳ به سرطان لنفاوی مبتلا شد، اما بیماری وی با انجام چندین ماه درمان با موفقیت درمان شد. با این حال، آلن دیگر به مایکروسافت بازنگشت و به تدریج از شرکت فاصله گرفت. با رشد مایکروسافت و افزایش ارزش سهام آن در بازار،‌ آلن در سن ۳۰ سالگی تبدیل به یک میلیاردر شد. او به همین دلیل تصمیم گرفت روی پروژه‌های دیگری متمرکز شود. آلن در سال ۱۹۸۶ شرکت وولکان ونچرز را برای یافتن فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری تاسیس کرد. او در صنایع مختلف و متعددی چون نرم‌افزار، سخت‌افزار و مخابرات بی‌سیم سرمایه‌گذاری کرده است. وی همچنین در شرکت‌های رسانه‌ای زیادی سرمایه‌گذاری کرده است.

پل آلن در سال ۲۰۰۰، رسما از مقام خود در هیات‌مدیره مایکروسافت کناره‌گیری کرد، اما از او خواسته شد به عنوان یک مشاور استراتژیک ارشد به مدیران اجرایی شرکت، مشاوره دهد. وی ۶۸ میلیون دلار از سهامش را در مایکروسافت در همین سال فروخت، اما گفته می‌شود همچنان ۱۳۸ میلیون دلار از سهام این شرکت را در اختیار دارد.

پل آلن در زمینه سلامت بشر و توسعه تکنولوژی و علم با سازمان‌های زیادی همکاری داشته است. بنیاد خیریه پل جی آلن و خانواده نیز به منظور مدیریت همین فعالیت‌های خیرخواهانه، در سال ۱۹۸۶ تاسیس شد. آلن از طریق این بنیاد، سالانه مبلغی در حدود ۳۰ میلیون دلار را صرف امور خیریه می‌کند. وی صاحب چهار فرزند است و هم‌اکنون او در شهر مرسرایسلند ایالت واشنگتن زندگی می‌کند.