بازاریابی
۱۰ اشتباه رایج وبسایتهای کسبوکار
منبع: entrepreneur
پس از ۱۵ سال کار در زمینه طراحی و ارتقای وبسایتها، هنوز هم مدیران عامل و صاحبان کسبوکارهایی را میبینم که هر کاری میکنند تا تعداد بیشتری سفارش و تبلیغ از وبسایت خود دریافت کنند.
مترجم: مهرداد واشقانی فراهانی*
منبع: entrepreneur
پس از ۱۵ سال کار در زمینه طراحی و ارتقای وبسایتها، هنوز هم مدیران عامل و صاحبان کسبوکارهایی را میبینم که هر کاری میکنند تا تعداد بیشتری سفارش و تبلیغ از وبسایت خود دریافت کنند. در زیر به ۱۰ اشتباه رایجی اشاره خواهم کرد که صاحبان کسبوکار در مورد وبسایتهای خود به کار میبرند. همچنین، راهکارهایی ارائه خواهد شد که به شما اطمینان میدهد وبسایت شما مثل یک فروشنده ۲۴ ساعته در خدمت شما است.
۱. آیا شما میدانید ماه گذشته چه تعداد سفارش و تبلیغ از وبسایت شما دریافت شده؟
تنها شما هستید که میتوانید موفقیت وبسایت خود را تضمین کنید. حتی اگر از فناوری هم چیزی نمیدانید، باید بدانید عملکرد وبسایت شما چگونه است. آیا تا به حال شده است که تیم یا فرد بازاریاب، گزارشهای ماهانه در مورد شاخصهای عملکرد کلیدی وبسایت را در اختیار شما قرار بدهد؟ برای شروع، میتوان از تعداد سفارشات، مراجعان به وبسایت و ۱۰ واژه کلیدی که بیشترین فراوانی را در وبسایت دارد شروع کرد.
۲.آیا مسوولان وبسایت شما مهندسان «آی تی» هستند؟
تیم مسوول فناوری اطلاعاتی که در اختیار شما است، قطعا باید دارای مکان ثابتی باشد، اما وبسایت شما یک ابزار بازاریابی است که باید فکری برای آن کنید. اگر قرار است تصمیمات را بخش بازاریابی بگیرد، هدف وبسایت شما باید سخن گفتن با مشتری، جذب تبلیغ و کارهایی از قبیل بهینهسازی موتورهای جستوجو، هزینه تبلیغ و گرفتن سهمی بیشتر از بازار جستوجو باشد.
۳.آیا شما در فروش از جایگاه بالایی برخوردار هستید؟
شما باید برای به دست آوردن جایگاهی بالا در گوگل تلاش کنید؛ مطمئن باشید که به خاطر همین چیزها است که مشتری هنگام خرید یک محصول یا سرویس به وبسایت شما سرمی زنند. در تجارت، به اصلاح به این روشها
«buy terms»، « about terms» و «brand terms» گفته میشود.
«Buy terms» یعنی اینکه مشتری خیلی واضح خواهان دریافت خدماتی است که من ارائه میکنم.»، «about terms»؛ یعنی اینکه مشتری صرفا برای دریافت اطلاعات بیشتر به محصول و کالا دقت میکند. «brand terms» نیز به معنی اسم و نشان تجاری کالا است. اما بزرگترین اشتباهی که میکنیم این فکر است که جایگاه بالای اسم محصول شما در گوگل کافی است. چنین جایگاه بالایی تنها برای کسانی سودمند است که شما را از قبل میشناختند. مشتریان جدید تنها وقتی شما را خواهند شناخت که جایگاه بالای شما مربوط به کالا و خدمات شما باشد. بنابراین بهتر است تا یک صفحه وبسایت خود را به کالا و خدمات اختصاص دهید.
۴.آیا وبسایت شما ویژگیهای محصولات را نشان میدهد، ولی مزیتهایش را نه؟
ویژگی کالا یعنی کاری که محصول تولیدی شما انجام میدهد. مزیت کالا همان چیزی است که زندگی افراد را بهتر میکند. هنگام جستوجو، مردم دنبال راهحل مشکلات خود هستند. این جستوجو در مورد شما نیست، بلکه در مورد ویژگی منحصر کالاهای شما است. وبسایت شما باید دارای صفحهای با این عنوان باشد: مشکل شما را ما میتوانیم حل کنیم.
۵.آیا وبسایت شما دارای شماره تلفنی است که به صورتی برجسته در هر صفحه قرارداده شده باشد؟
برای برقراری ارتباط، مشتریان و کاربران وبسایت خود را به زحمت نیندازید. شماره تماس خود را در هر صفحه قرار دهید. بهتر است شماره تلفن در قسمت بالا و گوشه سمت راست صفحه باشد.
۶.آیا وبسایت شما برای تماس، دلیلی را در اختیار کاربر گذاشته است؟
در حالی که شماره تماس را در هر صفحه قرار میدهید، برای تماس نیز دلیلی به کاربر ارائه دهید. «دلیل تماس» باید ساده، آشکار و جذاب باشد. برای مثال، شماره ۵۵۵-۱۲۱۲ برای مشاوره رایگان است. چنین امکانی هیچ هزینهای برای شما نخواهد داشت؛ اما باعث خواهد شد تا خواننده شماره را ثبت کند، فرم را دانلود کند یا به شما ایمیلی بزند.
۷.اگر کارخانه شما محلی است، آیا شما مکان آن را بر روی نقشه مشخص کردهاید؟
مطمئن شوید که در وبسایت اطلاعات شما لیست شده است و لیست شما کامل است و دقیقا از همان اطلاعات استفاده میکنید که در صفحه «تماس با ما» مشخص شده است. این روزها مشتریان برای پیدا کردن ارائهدهندگان خدمات از اطلاعات همین سرویس استفاده میکنند.
۸. آیا هدف شما از ردیابی و جستوجو فروش کالا است؟
بازاریابی وبسایتی نوعی منحصر به فرد از بازاریابی است و افراد در وبسایتها به دنبال هر چیزی هستند؛ اما اکثر کارخانههایی که ما مشاهده میکنیم از این امکان برای ردیابی اهداف خود استفاده نمیکنند. در این حالت، شما قادر نخواهید بود که تیم و پول خود را کجا قرار دهید.
۹. میدانید چه چیزی بیشترین میزان سود سرمایهگذاری شما را رقم خواهد زد؟
آمار وبسایت شما در برگیرنده ثروتی در باره اطلاعات مشتری میباشد. این ثروت زمانی آغاز میشود که مردم چند کلمه را در مرورگرها تایپ میکنند و دنبال کالا و خدمات شما هستند. هنگامی که میدانید چه منابعی، کلیدواژهها و صفحات وبسایتی برای کسب بیشترین سفارشهای مناسب هستند، خواهید توانست به یک استراتژی مناسب برای استفاده از این فرصتها دست یابید.
۱۰. آیا شما هر ماه در حال پیشرفت هستید؟
هر ماه تعداد مراجعهکنندگان واجد شرایط و درصد مراجعهکنندگانی را که با شما تماس میگیرند، افزایش دهید. اگر شما هر ماه به این کار ادامه دهید، خواهید توانست رقبای خود را شکست دهید. تمام این راهکارها درسهایی برای تغییر وبسایت به ماشینی است که بتواند برای شما سود و منفعت تولید کند؛ اما این مکانیزم از بالا شروع میشود.
اگر تا کنون شخصا تعهدی نسبت به موفقیت وبسایت خود نداشتهاید، الان وقت آن است. این روزها بازاریابی در وبسایت به یک رقابت سنگین تبدیل شده است. به رقابت ادامه دهید. رقبای شما قصد دارند تا از جیب شما به منافع خود برسند. تخمین زده میشود که گوگل روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون مراجعهکننده دارد. مردم نیز برای خرید به گوگل مراجعه میکنند. پس به وبسایت خود متعهد باشید و از این مزیت بیشترین سود را کسب کنید.
* Mehrdadfarahani۱۳۶۵@gmail.com
ارسال نظر