عوامل اصلی انعطاف در کسب‌وکار

هوتسا عسکری نسب

منبع:Forbes

هر کارآفرینی بر اساس نظرات شخصی و به کمک فن‌آوری یا روش‌های جدید، تغییراتی را در بازار ایجاد می‌کند که متاسفانه بسیاری از این ایده‌ها در همان مراحل اجرایی به دلیل عدم خلاقیت کافی با شکست مواجه می‌شوند. به نظر می‌رسد کارآفرینان بسیار خلاق مانند والت دیزنی و استیو جابز توانسته‌اند از تمامی ‌عوامل پیرامون خود به درستی استفاده کنند. جفری هریس در کتاب جدید خود به نام «کارآفرینان منعطف» به نمونه‌هایی از ایده‌های قابل تغییر و توانایی‌های رهبری می‌پردازد که افراد موفق را از ناموفق متمایز می‌کند. بخشی از مطالعات وی که در این مقاله به آنها اشاره شده برای اشخاصی که رویای کارآفرینی را در سر می‌پرورانند بسیار الهام بخش و مفید است:

۱. همه کارها از اشخاص شروع می‌شود:

به منظور ایجاد هر گونه تغییری در بازار یا جهان، نظرات باید به خوبی اجرا شوند. افراد مقتدر طبق برنامه مناسب و تصمیمات عملی نظرات را به درستی اجرا می‌کنند. به همین دلیل، سرمایه‌گذاران همواره به دنبال کارآفرینانی هستند که از نظر شخصیتی دارای ثبات و پشتکار بوده و به دنبال تغییر وضع موجود هستند.

۲. در جست‌وجوی نوآوری‌هایی باشید که به اختراعات منجر می‌شوند:

همه ابتکارات به اختراع ختم نمی‌شود. طبق مطالعات اخیری که در دانشگاه MIT انجام گرفته است، تقریبا ده درصد از اختراعات ثبت شده دارای اهمیت تجاری هستند و تنها کمتر از یک درصد، منشأ تغییرات در آینده می‌شوند. تمام کسب‌وکارهای موفق با اختراع و نو آوری همراه هستند.

۳. یافتن سرمایه کافی برای ریسک مخاطره‌آمیز:

تقریبا تمام کسب‌وکارهای جدید به منظور ایجاد ثبات، نیاز به منابع مالی خارج از سازمان دارند تا بتوانند هزینه‌های رقابت در مسیر رشد خود را پوشش دهند. جهت موفقیت در ریسک می‌بایست از سرمایه کافی و افراد با انگیزه و مجرب بهره برد.

۴. ایجاد مدل کسب‌وکار قوی و پایدار:

مدل کسب‌وکار، بیانگر جایگاه و ارزش شما در تجارت است. کسب‌وکارهای فاقد مدل ممکن است عالی به نظر برسند اما ارزش چندانی ندارند. سعی کنید با ارائه مدل‌های مناسب، خود را از رقیبان متمایز نمایید. مانند «فرد اسمیت» که با تاسیس شرکت فدرال اکسپرس یا «اینگوار کامپراد» با تاسیس شرکت ایکیا چنین کردند.

۵. استفاده از تجربه پیشگامان:

اولین بودن در هر زمینه‌ایی دارای مزایایی است، اما این موقعیت اغلب با خطر و هزینه بالا همراه است. بنیان‌گذار شرکت خطوط هوایی جنوب غربی (‌‌Southwest) در آمریکا، اولین فردی نبود که در زمینه کسب‌وکار هوایی شروع به فعالیت کرد؛ اما متوجه نیاز مشتریان به کرایه ارزان‌تر برای مسیرهای هوایی کوتاه‌تر و همچنین ارائه خدمات به مشتریان نمونه شد و اینگونه در صنعت هوایی، دگرگونی ایجاد کرد.

۶. شکست هم یک گزینه است:

راه‌اندازی هر کسب‌وکاری از نقطه صفر کار دشوار و پر مخاطره‌ای است. به آن معنا که، نوآوری همیشه خیلی عالی پیش نمی‌رود و در بسیاری از مواقع موفقیت آمیز نیست. کارآفرینان مجرب پس از هر شکست با شروع دوباره، از اشتباهات گذشته خود پند گرفته و با پشتکار، احتمال پیروزی در کسب‌وکارهای آینده را افزایش می‌دهند.

۷. دولت:

سیاست‌های دولت، ابتکارات و مدیریت، زمینه را برای رشد اقتصادی مهیا کرده و از طرفی منابع را جهت بهبود استاندارد‌های زندگی و فن‌آوری‌های نوین فراهم می‌کند. کارآفرینان منعطف به جای نادیده گرفتن و مبارزه با این سیاست‌ها، با توجه به علائم، اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند .

۸. ابتکار یا دیگر هیچ:

در دنیایی که ارتباطات از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی گسترده و در حال رشد صورت می‌گیرد، اطلاعات به سرعت و نسبتا در همه سطوح در جریان است که همین قضیه سرعت ابتکارات جدید را تسریع می‌بخشد. راکد بودن به معنای تسلیم، انتخاب صحیحی نیست.

این عوامل و زندگی افراد موفق نشان می‌دهد تا چه اندازه شروع کسب‌وکار موفق و منعطف، دشوار است و بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی، قومی، سن یا جنسیت، به دفعات زیاد، قابل اجرا و عملی است.

در حقیقت لازم است شروع کسب‌وکار با تمام چالش‌هایی که در دنیا مدرن وجود دارد، اتفاق بیفتد. بنابراین تا حدودی به تک تک افراد بستگی دارد تا فعالیت‌ها و توانایی‌هایشان را به منظور منعطف بودن ارزیابی کنند.